pontosnews.gr
Πέμπτη, 22/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος

Ο ομογενής εισαγγελέας Πίτερ Σκανταλάκης έκρινε ότι δεν υπήρχε ρεαλιστική προοπτική να δικαστεί ένας εν ενεργεία πρόεδρος

27/11/2025 - 1:52μμ
(Φωτ.: EPA / Will Oliver)

(Φωτ.: EPA / Will Oliver)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η δικαιοσύνη της πολιτείας Τζόρτζια στις ΗΠΑ απέσυρε χθες Τετάρτη τις κατηγορίες εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και 14 ακόμη προσώπων για απόπειρα ανατροπής των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020, βάζοντας τέλος στην τελευταία ποινική δίωξη που εκκρεμούσε εις βάρος του Αμερικανού προέδρου.

Αν και η δίκη του Τραμπ θα έπρεπε να διεξαχθεί μετά το τέλος της τρέχουσας θητείας του στην προεδρία των ΗΠΑ, το ίδιο δεν ίσχυε για τους συγκατηγορούμενούς του, μεταξύ των οποίων ο πρώην δικηγόρος του Ρούντι Τζουλιάνι και ο πρώην προσωπάρχης του στον Λευκό Οίκο Μαρκ Μέντοους.

Ο ομογενής εισαγγελέας Πίτερ Σκανταλάκης, που ανέλαβε πρόσφατα την υπόθεση, πρότεινε χθες να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και ο δικαστής Σκοτ Μακάφι αποδέχθηκε το αίτημά του.

Ο Σκανταλάκης εκτίμησε στη γνωμοδότησή του ότι «δεν υπάρχει ρεαλιστική προοπτική ένας εν ενεργεία πρόεδρος να υποχρεωθεί να εμφανιστεί στη Τζόρτζια για να δικαστεί», επομένως θα ήταν «μάταιο και αντιπαραγωγικό» να προχωρήσει η υπόθεση.

Παράλληλα τόνισε ότι η απόφασή του «δεν ελήφθη από την επιθυμία μου να προωθήσω κάποια ατζέντα, αλλά βασίστηκε στις πεποιθήσεις μου και την κατανόηση των νόμων».

Στις 14 Νοεμβρίου ο Σκανταλάκης είχε ανακοινώσει ότι αναλαμβάνει την υπόθεση αυτή καθώς δεν κατάφερε να βρει κανέναν άλλο εισαγγελέα διατεθειμένο να το πράξει.

Από την πλευρά του ο Στιβ Σάντοου, δικηγόρος του Τραμπ, εξήρε την απόφαση του εισαγγελέα και δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να έχουν ασκηθεί ποτέ διώξεις εις βάρος του πελάτη του.

Στο μεταξύ δύο άλλες διώξεις που είχαν ασκηθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο εναντίον του Ρεπουμπλικάνου προέδρου από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ για παράνομη απόπειρα ανατροπής των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2020 και για παράνομη κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο αποσύρθηκαν μετά την επανεκλογή του τον Νοέμβριο του 2024.

Φωτογραφία του 2023

Λόγω των διώξεων εις βάρος του στη Τζόρτζια ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναγκαστεί να μεταβεί τον Αύγουστο του 2023 σε φυλακή της Ατλάντα, πρωτεύουσας της πολιτείας, όπου οι σωφρονιστικές αρχές τράβηξαν την περιβόητη φωτογραφία του (mugshot).

Τον Δεκέμβριο του 2024 η δικαιοσύνη της πολιτείας ζήτησε την απομάκρυνση της εισαγγελέα Φάνι Γουίλις, που είχε αναλάβει την υπόθεση, λόγω της στενής σχέσης της με έναν ερευνητή που είχε προσλάβει για να συμμετέχει στην έρευνα. Αν και αποσύρθηκε από την υπόθεση, η Γουίλις αρνήθηκε να ακυρώσει τη διαδικασία, όπως ζητούσαν οι κατηγορούμενοι.

«Ο νόμος και η δικαιοσύνη επικράτησαν στη μεγάλη πολιτεία της Τζόρτζια, με την πλήρη ακύρωση του κυνηγιού μαγισσών από τη διεφθαρμένη Φάνι Γουίλις εναντίον μου και εναντίον άλλων μεγάλων Αμερικανών πατριωτών», είχε σχολιάσει τότε ο Τραμπ στο Truth Social, επαναλαμβάνοντας τους αβάσιμους ισχυρισμούς του ότι οι εκλογές του 2020 ήταν «στημένες» υπέρ του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Τέσσερα από τα 19 πρόσωπα εναντίον των οποίων είχαν ασκηθεί αρχικά διώξεις στις 14 Αυγούστου 2023, βάσει νόμου της Τζόρτζια για το οργανωμένο έγκλημα, δήλωσαν ένοχοι και είχαν καταδικαστεί σε μειωμένες ποινές, χωρίς φυλάκιση, με αντάλλαγμα την κατάθεσή τους σε μελλοντική δίκη των άλλων κατηγορουμένων.

Η έρευνα εκκίνησε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τον Ιανουάριο του 2021 ο Τραμπ – η οποία διέρρευσε στον Τύπο–, στη διάρκεια της οποίας ζητούσε από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Τζόρτζια να «βρει» τις περίπου 12.000 ψήφους που έλειπαν προκειμένου να κερδίσει τους 16 μεγάλους εκλέκτορες της πολιτείας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/GIAN EHRENZELLER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ υπαναχωρεί για τους δασμούς μετά τις αντιδράσεις της Ευρώπης για τη Γροιλανδία

21/01/2026 - 11:06μμ
Εικόνα από την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur (φωτ.: EPA/YOAN VALAT)
ΚΟΣΜΟΣ

Στον πάγο η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Mercosur με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

21/01/2026 - 9:42μμ
Φιλοκούρδοι διαδηλωτές συγκρούονται με την τουρκική αστυνομία στη Νουσαϊμπίν της Μαρντίν, κατά τη διάρκεια πορείας υπέρ των Κούρδων της Συρίας, 20 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Metin Yoksu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελευταία πράξη για τους Κούρδους στη βόρεια Συρία;

21/01/2026 - 4:08μμ
Ο κόσμος του Τραμπ, όπως τον «βλέπει» η τεχνητή νοημοσύνη (πηγή: naftemporiki.gr / Shutterstock)
ΚΟΣΜΟΣ

Όταν η ειρήνη αποκτά πρόεδρο εφ’ όρου ζωής: Ο νέος ΟΗΕ του Τραμπ έρχεται – Ποιοι θα γίνουν μέλη;

21/01/2026 - 1:18μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου για τον ένα χρόνο στην προεδρία των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/AARON SCHWARTZ / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Μεταναστευτικό, Βενεζουέλα, Οικονομία, ΝΑΤΟ και Γροιλανδία – Τι είπε για Ερντογάν

21/01/2026 - 1:30πμ
Επιβάτες στον σιδηροδρομικό σταθμό Sants στη Βαρκελόνη της Καταλονίας (φωτ. αρχείου: EPA/MARTA PEREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Εκτροχιάστηκαν επιβατικές αμαξοστοιχίες σε Βαρκελόνη και Ζιρόνα – Υπάρχει νεκρός και τραυματίες

21/01/2026 - 1:06πμ
Το κτήριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διακρίνεται πίσω από κοντέινερ στο λιμάνι της Φρανκφούρτης. Η εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ προέβλεπε την επιβολή δασμών ύψους 15% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αλλά την κατάργηση των δασμών σε ό,τι αφορά τις αμερικανικές εξαγωγές στην ΕΕ (φωτ.: EPA/Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέστειλε τη διαδικασία επικύρωσης της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ –  «Φτάνει πια με τις κολακείες» στον Τραμπ

20/01/2026 - 6:54μμ
Σύροι στρατιώτες περιπολούν σε πόλη της βορειοανατολικής Συρίας (φωτ.: EPA/Mohammed Al-Rifai)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούρδοι της Συρίας: Η συμφωνία με τη Δαμασκό «δεν ισχύει πλέον»

20/01/2026 - 5:46μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Ισπανία για τη σιδηροδρομική τραγωδία

20/01/2026 - 12:42μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση για τη Γροιλανδία: Ευρωπαϊκό «όχι» και πιέσεις Τραμπ

20/01/2026 - 9:04πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Αήττητη στα ημιτελικά η Ελλάδα

3 ώρες πριν
Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Χάρης Θεοχάρης και Mehmet Kemal Bozay (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)

Ελλάδα-Τουρκία: Στην Αθήνα έγινε ο 9ος γύρος συνομιλιών για το Κοινό Σχέδιο Δράσης στο πλαίσιο της «Θετικής Ατζέντας»

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Διασύρθηκε από την Τουρκ Τέλεκομ ο Πανιώνιος

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)

Η κακοκαιρία συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Νεκρή γυναίκα στην Άνω Γλυφάδα από τα ορμητικά νερά

4 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: «Διπλό» πρόκρισης στη Σλοβακία για τον ΠΑΟΚ

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/GIAN EHRENZELLER)

Ο Τραμπ υπαναχωρεί για τους δασμούς μετά τις αντιδράσεις της Ευρώπης για τη Γροιλανδία

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign