Ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Live News, ρίχνει φως σε μια από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις βίας των τελευταίων μηνών. Οι εικόνες από την επίθεση στον Νέο Κόσμο αποδεικνύουν τη μανία του 29χρονου, ο οποίος πλέον κατηγορείται για τη δολοφονία του 58χρονου οδηγού, έπειτα από μια φαινομενικά ασήμαντη λογομαχία στο δρόμο.
Όλα εκτυλίχθηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το θύμα ήταν παγιδευμένο στο αυτοκίνητό του ενώ ο δράστης –γνώστης πολεμικών τεχνών– τον σκότωνε κυριολεκτικά στο ξύλο.
Η φονική τροπή της καταδίωξης
Στην αρχή του βίντεο το αυτοκίνητο του 58χρονου φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου και να σταματά πάνω σε σταθμευμένα οχήματα. Πίσω του, οι δύο μοτοσικλέτες που τον ακολουθούσαν.
Ο 29χρονος κατεβαίνει με ψυχραιμία, στηρίζει σωστά τη μηχανή του και πλησιάζει αποφασιστικά το παράθυρο του οδηγού.
Η συνέχεια είναι σοκαριστική: σε μόλις 11 δευτερόλεπτα ο 58χρονος δέχεται δεκαπέντε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι. Δεν προλαβαίνει να αντιδράσει, ενώ η αδυναμία του να ξεφύγει κάνει την επίθεση ακόμη πιο ανελέητη.
Ένας περαστικός φαίνεται να προσπαθεί να μιλήσει στον δράστη μετά την επίθεση. Εκείνος φεύγει ατάραχος, χωρίς να ρίξει ούτε μια ματιά στον αιμόφυρτο και αναίσθητο άνδρα.
Το ιατροδικαστικό πόρισμα
Λίγο αργότερα, κάτοικοι της περιοχής έτρεξαν για να δουν αν ο 58χρονος ήταν ζωντανός. Ο φίλος του δράστη –ο δεύτερος αναβάτης– είχε και αυτός εξαφανιστεί. Το βίντεο παραδόθηκε στην Αστυνομία και ήταν καθοριστικό για τη σύλληψη του 29χρονου.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, το θύμα υπέστη έντονο σωματικό και ψυχολογικό στρες, το οποίο προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές στην καρδιά και οδήγησε σε πνευμονικό οίδημα. Επιπλέον, είχε τραύματα στο πρόσωπο, το λαιμό, καθώς και κατάγματα στη γνάθο και στο θώρακα.
Επίθεση και πάλι στο δρόμο
Αστυνομικές πηγές αποκάλυψαν πως ο 29χρονος λίγους μήνες νωρίτερα, ξανά στον Νέο Κόσμο, είχε απειλήσει με κοπίδι τρεις οδηγούς επειδή ένα φορτηγό περνώντας έσπασε τον καθρέφτη της μηχανής του.
Οξύθυμος και παραβατικός, είχε το παρατσούκλι «Αετός», και από το 2022 μέχρι και σήμερα έχει σε βάρος του τουλάχιστον τρεις δικογραφίες για παρόμοια περιστατικά ξυλοδαρμών.
Μετά την τωρινή σύλληψή του, ισχυρίστηκε ότι ο άτυχος οδηγός τον είχε ψεκάσει με σπρέι πιπεριού λίγο πριν από το συμβάν – κάτι που δεν προκύπτει από τα στοιχεία. Μάρτυρας από το γυμναστήριο που πηγαίνει ο δράστης επιβεβαίωσε ότι ο 29χρονος είχε φτάσει ταραγμένος και μιλούσε για καβγά στο δρόμο.
Ένα δεύτερο βίντεο δείχνει τους δύο άνδρες να λογομαχούν ενώ βρίσκονται στα οχήματά τους. Ο 58χρονος φεύγει από το σημείο και ο 29χρονος –που πλέον κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση– τον ακολουθεί. Η καταδίωξη κρατά περίπου δέκα λεπτά.
















