pontosnews.gr
Τετάρτη, 21/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο βουλευτής Α’ Αθηνών Διαμαντής Καραναστάσης

«Ευχαριστώ τη Ζωή, για την απόλυτη εμπιστοσύνη της, τη μοναδική της πίστη σε κάθε ιδέα, κάθε λέξη» έγραψε σε ανάρτησή του

19/11/2025 - 12:54μμ
Ο μέχρι σήμερα βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Διαμαντής Καραναστάσης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Ο μέχρι σήμερα βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Διαμαντής Καραναστάσης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εκτός Βουλής έθεσε εαυτόν ο Διαμαντής Καραναστάσης, βουλευτής Α’ Αθηνών της Πλεύσης Ελευθερίας. Ο βουλευτής υπέβαλε την παραίτησή του με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και επικοινώνησε την απόφασή του με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Διαμαντής Καραναστάσης ευχαρίστησε από καρδιάς, για την απόλυτη εμπιστοσύνη της την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και επισήμανε πως επιστρέφει στον Πολιτισμό.

Γιατί παραιτήθηκε

«Σαν το Γάλα μες στις Μύγες

Πριν λίγες μέρες έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος δέκα σχεδόν ετών, ακούραστης και πυρετώδους δημιουργίας, σε κάθε επίπεδο.

Ο κύριος και πιο σημαντικός λόγος που αποφάσισα να είμαι στη Βουλή, μέσα σε αυτόν τον κύκλο, είναι ο Πολιτισμός.

Όπως τον αισθάνομαι και τον εκφράζω μέσα από τη δουλειά μου και όπως τον εφαρμόζω μέσα από τη συμπεριφορά μου, με τις υπόλοιπες μεγάλες έννοιες που έχει στην πανέμορφη γλώσσα μας, ο Πολιτισμός.

»Προσπάθησα για αυτόν με κάθε πρόταση που κατέθεσα, κάθε ερώτηση, κάθε παρέμβαση και σε κάθε ομιλία, τον διεκδίκησα κάθε στιγμή, σε κάθε αδιάλειπτη παρουσία μου σε επιτροπές, σε κάθε συνάντηση, σε κάθε διάδρομο, σε κάθε καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα, σε κάθε αγωνία μου για να βελτιώσω κάτι, να δημιουργήσω κάτι, σε κάθε μελέτη, σε κάθε συζήτηση, σε κάθε νεύμα. Προσπάθησα να μετατοπίσω, να αλλάξω κάτι, που όμως δε μετατοπίζεται.

Δε χαρίζω καμία νίκη πάνω στην αλήθεια μου. Το τι έχει καταφέρει ο μικρός Διαμαντής από τη Λάρισα, το ξέρω καλά μέσα μου και το ξέρουν καλύτερα από μένα, όσοι με αγαπάνε. Μάλλον το ξέρουν λίγο-πολύ πια όλοι.

Η αντοχή μου στη δημιουργία, δεν έχει όρια. Η ανοχή μου στη βρομιά όμως, έχει.

»Από όλους αυτούς που ζουν και υπάρχουν και συντηρούνται μέσα από τη βρομιά. Μέσα από το να κάνουν τους καθαρούς να απομακρυνθούν από τη βρομιά τους. Μου λένε άνθρωποι απλοί και φίλοι: “Διαμαντή, είσαι η φωνή του αληθινού ανθρώπου εκεί μέσα… μη φύγεις εσύ”. Ε, αυτό μάλλον τρόμαξε, πολύ. Εκεί μέσα και εδώ έξω. Οφείλω όμως στον εαυτό μου, να συνεχίσω να του δίνω καθαρό αέρα να αναπνέει, για πολύ ακόμη.

Αφήνω τα ξύλινα σπαθιά μου, που φτάσανε το τρίτο παιδί μου, την Πλεύση, ως εδώ που είναι σήμερα και συνεχίζω εξολοκλήρου στην τέχνη μου που έχω κάνει αδιανόητες θυσίες και για αυτήν. Αυτό δεν είναι τίποτα.

Είναι μια απόφαση που δουλεύω εδώ και μήνες στο μυαλό μου και τώρα θεωρώ και ξέρω ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή.

Όπως είπα και στην τελευταία μοναδικά πρωτότυπη και εντυπωσιακή -ψηφιακή πια- εκδήλωσή μας που σχεδίασα και εκτέλεσα πριν μια βδομάδα, αυτός ο κύκλος έχει κλείσει για εμένα.

»Ευχαριστώ κάποιους ανθρώπους που συνάντησα, τους λίγους που θεωρώ φίλους και ελπίζω να ανταμώνουμε και με την ιδιότητα του απλού πολίτη. Τη θεωρώ πιο σημαντική και πιο πολύτιμη από κάθε αξίωμα. Ευχαριστώ το προσωπικό της Βουλής. Είστε όλοι υπέροχοι, θα μου λείψετε. Ευχαριστώ τις ομάδες μου, που τις αφήνω. Ήσασταν οι καλύτεροι άνθρωποι και συνεργάτες που θα μπορούσα να έχω σε αυτό το ταξίδι.

»Ευχαριστώ τη Ζωή, για την απόλυτη εμπιστοσύνη της, τη μοναδική της πίστη σε κάθε ιδέα, κάθε λέξη, κάθε δράση, κάθε video, κάθε καμπάνια, κάθε σκέψη, κάθε κείμενο, κάθε κινηματική νέα αφετηρία, σε κάθε πρόταση, σε κάθε σύνθημα, σε κάθε ταξίδι, σε κάθε αδιανόητη τρέλα που σκέφτηκα και πίστεψε σε αυτήν, σε κάθε εμφάνιση, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, σε κάθε ομιλία. Για την ανεκτίμητη λευκή επιταγή που είχα πάντα σε κάθε μια από τις χιλιάδες συζητήσεις μας.

Αυτό το μοναδικό πολιτικό θηρίο, αυτό το πλάσμα με την τεράστια καρδιά και τα λαμπερά μάτια, αυτή τη σπάνια γυναίκα, που φτιάξαμε μαζί Πυρηνικές Εκρήξεις, με τα ξύλινα σπαθιά μας, που δεν έχουν ξανασυμβεί στη χώρα μας. Της αξίζουν τόσα πολλά, πολλές περισσότερες νίκες.

Η γενναιοδωρία και η αγάπη σου είναι ελάχιστα μεγαλύτερες από το χαμόγελό σου. Και να το θυμάσαι αυτό.

»Είμαι σίγουρος ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι και το καραβάκι μας μπορεί να συνεχίσει πια χωρίς τη -φανερή- συμβολή μου.

Όσο για τις μύγες και το γάλα, έχω να τους πω, όπου και να βρίσκονται και σ’ όποιο χώρο και να κινούνται:

Εγώ, όπως με έβαλα στη Βουλή, έτσι και με βγάζω.

Με την ίδια δύναμη και στα δυο.

Επιστρέφω στον Πολιτισμό.

Αν δεν έχεις χαρά δεν είσαι ούτε του καπνού σκιά, λέει ο Σοφοκλής. Θα τον ακούσω».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πάνω από τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνάντηση στο Μαξίμου – Τι δήλωσαν οι δύο πλευρές

19/01/2026 - 8:10μμ
Από αριστερά, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αιγύπτιος ομόλογός του Μπαντρ Αμπντελατί και ο κύπριος ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κόμπος στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπο στο Κάιρο (φωτ.: EPA/Mohamed Hossam)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει λάβει πρόσκληση από τον Τραμπ για το Συμβούλιο Ειρήνης

18/01/2026 - 3:46μμ
Ο εκλιπών Αλέξανδρος Παπαδόγγονας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας

17/01/2026 - 2:23μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος: Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης και Εξωτερικών της Ολλανδίας

15/01/2026 - 3:31μμ
Τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας στο ύψος του Πλατύκαμπου, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες-κυβέρνηση σε τροχιά διαλόγου: Τη Δευτέρα το ραντεβού με Μητσοτάκη, ανοίγουν οι δρόμοι

15/01/2026 - 1:20μμ
(Πηγή: facebook.com/Αρμενική Παροικία Κρήτης /Armenian community of CRETA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρμενική Κοινότητα Ηρακλείου Κρήτης: Ισχυροί οι δεσμοί που ενώνουν τον απανταχού αρμενικό ελληνισμό με την ιστορική του πατρίδα

14/01/2026 - 1:30μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία Mercosur (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Δίχτυ προστασίας για 21 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα – Νέες προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις «βλέπει» η κυβέρνηση

9/01/2026 - 10:58μμ
(Φωτ.: minedu.gov.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διδυμότειχο: Ορκίστηκε ο νέος μουφτής Εμίν Σερίφ

9/01/2026 - 4:59μμ
Ο Παύλος Ασλανίδης σε εκδήλωση για τα Τέμπη (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών: Ασλανίδης κατά Καρυστιανού για το νέο κόμμα – «Κανείς δεν είναι μαζί της»

7/01/2026 - 8:10μμ
(Φωτ. αρχείου:  EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εκτός ευρωομάδας ο Νικόλας Φαραντούρης – «Δεν δεσμεύεται ξεκάθαρα ότι θα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του κόμματος»

7/01/2026 - 2:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου για τον ένα χρόνο στην προεδρία των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/AARON SCHWARTZ / POOL)

Ντόναλντ Τραμπ: Μεταναστευτικό, Βενεζουέλα, Οικονομία, ΝΑΤΟ και Γροιλανδία – Τι είπε για Ερντογάν

5 ώρες πριν
Επιβάτες στον σιδηροδρομικό σταθμό Sants στη Βαρκελόνη της Καταλονίας (φωτ. αρχείου: EPA/MARTA PEREZ)

Ισπανία: Εκτροχιάστηκαν επιβατικές αμαξοστοιχίες σε Βαρκελόνη και Ζιρόνα – Υπάρχει νεκρός και τραυματίες

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θεόδωρος Χριστοδουλάκης)

Champions League: Νίκησε τη Λεβερκούζεν και ελπίζει ο Ολυμπιακός

6 ώρες πριν
Εικόνα από τη συνέλευση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας στο πολιτιστικό κέντρο της Νίκαιας (φωτ.: OFFNETWORK.GR/EUROKINISSI)

Αποχωρούν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας και των Μαλγάρων

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Euroleague: Ξέσπασε με τους Έλληνες κόντρα στη Μπασκόνια ο Παναθηναϊκός

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχεία: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Δυτική Μακεδονία: Την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign