Την πρακτική της Τουρκίας να απελαύνει Έλληνες πολίτες που.. δεν της αρέσουν, με τελευταίο θύμα τον δημοσιογράφο Νίκο Ασλανίδη, στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) υπογραμμίζοντας ότι η νέα απαγόρευση «επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία παραμένει όμηρος του ιστορικού της παρελθόντος, αδυνατώντας να συμφιλιωθεί με την ιστορική αλήθεια και να αναγνωρίσει τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων καλεί το υπουργείο Εξωτερικών να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να υπάρξει επίσημη καταδίκη αυτών των ενεργειών, και ζητεί από όλα τα πολιτικά κόμματα να θέσουν το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς Ερντογάν στοχοποιεί Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα εκείνους που με τεκμηρίωση αναδεικνύουν την ιστορική αλήθεια για το έγκλημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η πρακτική αυτή αποκαλύπτει τον φόβο της Τουρκίας απέναντι στην αλήθεια και την αποστροφή της στα δημοκρατικά ιδεώδη.