Για τις 10 και 11 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί το συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά, το οποίο θα φιλοξενήσει η Ποντιακή Εστία της Μασαχουσέτης, στη Βοστόνη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η υποδοχή των συνέδρων θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής με μουχαπέτ’, στην έδρα της Ποντιακής Εστίας Μασαχουσέτης και το Σάββατο, 11 Οκτωβρίου, από τις 10:00 ως τις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συνάντηση των ποντιακών σωματείων, στο ξενοδοχείο Holiday Inn της Βοστόνης, 55 Ariadne Road Dedham.
Και για να επισφραγιστεί η διοργάνωση, το βράδυ του Σαββάτου, θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι, στην αίθουσα του ιερού ναού της Αγίας Αικατερίνης, 119 Common str. Braintree, με τους Στάθη Τσαϊρίδη στο τραγούδι και Γιάννη Σανίδη και Βαγγέλη Πεσιρίδη στη λύρα.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων η Παμποντιακή Ομοσπονδία Νέων ΗΠΑ-Καναδά, Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά», ο Σύλλογος Ποντίων Μόντρεαλ «Εύξεινος Πόντος», ο Σύλλογος Ποντίων Κλίβελαντ «Φοίνικας», ο Σύλλογος Ποντίων Σικάγο «Ξενιτέας», η Ποντιακή Κοινότητα Νόργουοκ «Ο Πόντος», η Ποντιακή Ένωση «Ακρίται» Φιλαδέλφειας, ο Σύλλογος Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης, ο Ποντιακός Σύλλογος «Παναγία Σουμελά» Βοστόνης, ο Ποντιακός Σύλλογος «Παναγία Σουμελά» Bietigheim-Bissingen και Περιχώρων, ο Ποντιακός Σύλλογος ΝΑ ΗΠΑ «Αργοναύτες», «Παναγία Σουμελά» Ντριτόιτ, Κέντρο Ελληνικών Ερευνών Μικράς Ασίας και Πόντου του Σικάγο και Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» Νιου Τζέρσεϊ.