pontosnews.gr
Τετάρτη, 5/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ν. Χριστοδουλίδης: «Φυσικά θα γίνει το καλώδιο, δεν υπάρχει καμία κρίση»

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την παρολίγον «ηλεκτροπληξία» στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης

6/10/2025 - 8:36μμ
Από αριστερά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη Νέα Υόρκη (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Από αριστερά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη Νέα Υόρκη (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Φυσικά θα γίνει το καλώδιο και φυσικά προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Η επιθυμία της Κυπριακής Δημοκρατίας και η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης – και μεταφέρω εδώ και από τη συζήτηση μου με τον Έλληνα πρωθυπουργό – είναι φυσικά να γίνει αυτή η ηλεκτρική διασύνδεση», υπογράμμισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα huffingtonpost.gr, μετά την παρολίγον «ηλεκτροπληξία» στο έργο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας λέει πως η χθεσινή του δήλωση «έγινε γιατί έγιναν κάποιες ενέργειες που ξέφευγαν του πλαισίου της συναντίληψης που είχαμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό πρόσφατα στην Νέα Υόρκη και πριν λίγες ημέρες στην Κοπεγχάγη».

Ο Ν. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι «οι σχέσεις της Αθήνας με την Λευκωσία, οι σχέσεις μου με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι οι ισχυρότερες που υπήρξαν ποτέ» και πως «αυτό το αποδείξαμε».

«Δεν υπάρχει καμία κρίση», υπογραμμίζει και επισημαίνει: «Ενδεχομένως, να υπάρχουν κάποιες τεχνοκρατικές διαφορές σε σχέση με το έργο, ένα έργο στρατηγικής σημασίας, που θέλω να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και στηρίζει και επιθυμεί να υλοποιηθεί. Υπάρχουν κάποιες τεχνοκρατικές, τεχνικές λεπτομέρειες τις οποίες αρμόδιες είναι να λύσουν οι ανεξάρτητες αρχές και από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία απολύτως κρίση».

Η στάση της Τουρκίας

Ερωτηθείς αν είναι η στάση των Τούρκων είναι που εμποδίζει το πλοίο να πλησιάσει να κάνει εργασίες, ο Κύπριος Πρόεδρος αναφέρει: «Δεν θεωρώ ότι οποιοσδήποτε και ειδικότερα οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου, Κύπρου και Ελλάδας, θα δεχτούμε με οποιοδήποτε τρόπο τις παράλογες αμφισβητήσεις από πλευράς της Τουρκίας που ξεφεύγουν του Διεθνούς Δικαίου. Ο υπουργός Ενέργειας Ελλάδας, ο κύριος Παπασταύρου, είπε ότι είναι βιώσιμο το έργο και αυτό το αποδεικνύει και η χρηματοδότηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έργο, η υλοποίηση και η βιωσιμότητά του εξαρτάται και από το πόσο γρήγορα κινούμαστε προς την κατεύθυνση της υλοποίησής του. Φυσικά και για να το επιχορηγήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, να το θεωρήσει ως ένα έργο κοινής ευρωπαϊκής ωφελείας, φυσικά και είναι βιώσιμο. Από εκεί και πέρα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Οι όποιες καθυστερήσεις γίνονται, τα οποία προβλήματα δημιουργούνται, αντιλαμβάνεστε ότι επηρεάζουν και το θέμα του κόστους και κατ’ επέκταση της βιωσιμότητας».

Τα 25 εκατομμύρια

Επίσης, δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα καθυστέρησης για τα 25 εκατ. που πρέπει να καταβάλει η Κύπρος. «Είναι ακριβώς αυτό που συζητήσαμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη. Ήρθαμε σε μια συναντίληψη, βγάλαμε και μια κοινή δήλωση και η δήλωση μου η χθεσινή έγινε ακριβώς γιατί ερμήνευσα την ενέργεια που έγινε, ως μια αν θέλετε αφισβήτηση της συμφωνίας που έγινε σε πολιτικό επίπεδο ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και εμένα. Και να πω και κάτι για τα 25 εκατομμύρια που ενδεχομένως να μην είναι γνωστό στην Ελλάδα. Την περασμένη εβδομάδα, μόλις επέστρεψα από τη Νέα Υόρκη, εγκρίναμε τον προϋπολογισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας για το 2026 που έχει ήδη υποβληθεί από τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Και υπάρχει και η πρόνοια για άλλα 25 εκατομμύρια που αφορά το δεύτερο έτος, εννοώ το 2026, ως συμβατική υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι 25 και 25 δηλαδή. Είναι 25 για 5 χρόνια με σύνολο 125 εκατομμύρια», υπογραμμίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ν. Αρμένης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση των εγκαινίων της Έδρας Κυπριακών Σπουδών του ΑΠΘ (φωτ.: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης/Photopress/Γιάννης Τσουλφίδης)
ΚΥΠΡΟΣ

Ο Ν. Χριστοδουλίδης εγκαινίασε την Έδρα Κυπριακών Σπουδών στο ΑΠΘ – «Αποτελεί για όλους εμάς ένα εθνικό κεκτημένο»

26/10/2025 - 10:24μμ
Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ θα διαθέτει πλέον έδρα Κυπριακών Σπουδών (φωτ.: facebook/Νομική Σχολή ΑΠΘ-Faculty of Law AUTH)
ΚΥΠΡΟΣ

Εγκαινιάζεται η έδρα Κυπριακών Σπουδών στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ

21/10/2025 - 3:30μμ
O Ερχιουρμάν μιλά στους οπαδούς του μετά την εκλογική του νίκη (φωτ.: EPA / Birol Bebek)
ΚΥΠΡΟΣ

Προσωπική ήττα του Ερντογάν η εκλογή Ερχιουρμάν στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο

20/10/2025 - 9:32πμ
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ικανοποίηση για την νίκη Ερχιουρμάν – Σε συνάντηση «το συντομότερο δυνατόν» προσβλέπει ο Χριστοδουλίδης

19/10/2025 - 9:40μμ
(Φωτ.: Cyprus Times)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: 45χρονος συνελήφθη για την υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους στη Λεμεσό

18/10/2025 - 11:09μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: Το «κοινοβούλιο» του Ψευδοκράτους ενέκρινε την πρόταση λύσης δύο κρατών – Για ποιον λόγο έγινε τώρα

18/10/2025 - 12:15μμ
(Εικ.: pontosnews.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Νέο ΔΣ στο Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»

10/10/2025 - 4:05μμ
(Φωτ.: admie.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Αθήνα και Λευκωσία «ξαναπιάνουν» το καλώδιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης

10/10/2025 - 9:10πμ
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Αννίτα Δημητρίου (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΚΥΠΡΟΣ

Αν. Δημητρίου: Ενιαίο, αρραγές και αδιάσπαστο το μέτωπο Ελλάδας-Κύπρου

5/10/2025 - 5:04μμ
(Φωτ. αρχείου: Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: «Κόντρα» Χριστοδουλίδη-ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση

5/10/2025 - 3:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ: facebook Pontian Society "Akritai" of Philadelphia)

Ποντιακή ένωση «Ακρίται» Φιλαδέλφειας: Ετοιμάζει το 86ο ετήσιο ποντιακό χορό του

21 λεπτά πριν
Σε βιβλιοπωλείο στο Παρίσι, το βιβλίο με τα απομνημονεύματα του Χουάν Κάρλος (φωτ.: EPA / Teresa Suarez)

Χουάν Κάρλος, ο μετανιωμένος και πληγωμένος – Κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματά του

46 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την 1η Γιορτή Ποντιακής Νεολαίας Δήμου Θέρμης (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Κάτω Σχολαρίου «Ανέβζηγος Αροθυμία»)

Έρχεται η 2η Γιορτή Ποντιακής Νεολαίας Δήμου Θέρμης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Τα 4 μέτρα για το εισόδημα 2,6 εκατ. συνταξιούχων, το επόμενο δίμηνο

2 ώρες πριν
Επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: 
EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Ο Κουτσούμπας στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια – «Είμαστε όλοι πρόσφυγες εξ αγχιστείας»

2 ώρες πριν
Το Eurostar, ένα τρένο υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Λονδίνο με πόλεις της ηπειρωτικής Ευρώπης, όπως το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, μέσω της Σήραγγας της Μάγχης (φωτ.: EPA / Teresa Suarez)

Αθήνα-Σόφια σε 6 ώρες με το τρένο – Σχέδιο της Κομισιόν για σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign