Σοβαρό περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ξάνθη, προκαλώντας αντιδράσεις.
Αστυνομικός που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, εκτός υπηρεσίας και φορώντας πολιτικά ρούχα, φέρεται να προσέγγισε στην περιοχή του Σουνίου έναν 40χρονο Έλληνα πολίτη, τον οποίο – όπως ισχυρίστηκε– πέρασε για «λαθρομετανάστη».
Χωρίς καμία απολύτως αρμοδιότητα, του πέρασε χειροπέδες, τον έριξε στο πορτμπαγκάζ του οχήματός του και τον μετέφερε σε απομονωμένο χωράφι στο Σέλερο, όπου τον ξυλοκόπησε άγρια και τον εγκατέλειψε.
Το θύμα, ομογενής που ζει στη Γερμανία, είχε επιστρέψει στην Ξάνθη για να επισκεφθεί τους γονείς του. Είναι διπλής υπηκοότητας (ελληνικής και γερμανικής), και μάλιστα φέρεται να πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.
Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του κάνει την επικοινωνία δύσκολη, αφού δεν μιλά καλά ελληνικά και έχει προβλήματα ακοής.
Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία τονίζει πως «επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την αποστολή και το ρόλο της», ενώ παράλληλα ενεργοποιεί άμεσα κάθε προβλεπόμενη ποινική και πειθαρχική διαδικασία. Όπως σημειώνει, «στόχος παραμένει η διασφάλιση της νομιμότητας, η ενίσχυση της διαφάνειας και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το θεσμό».