Βαριά αντίποινα είχε υποσχεθεί στο Ισραήλ ο αρχηγός των Χούθι, ως απάντηση στο θάνατο από ισραηλινά πλήγματα του πρωθυπουργού και των μισών μελών της κυβέρνησης των ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν.
Σχεδόν μία εβδομάδα μετά, οι Χούθι επιβεβαίωσαν ότι έβαλαν στο στόχαστρο το διεθνές αεροδρόμιο Ραμόν του Ισραήλ, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Γιαχία Σαρέε είπε ότι εκτοξεύτηκαν συνολικά οκτώ drone και προειδοποίησε ότι «οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα ενταθούν»
⚡️BREAKING
Israel’s Ramon Airport terminal has been just struck by a Drone from Yemen
All airplanes have been grounded pic.twitter.com/SUOGMGqjqI
— Iran Observer (@IranObserver0) September 7, 2025
Αυτή δεν είναι η πρώτη επίθεση, καθώς οι αντάρτες της Υεμένης εκτόξευσαν πρόσφατα πολλούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του ισραηλινού εδάφους, αφότου το Ισραήλ βομβάρδισε την πρωτεύουσα Σαναά αφήνοντάς τους ακέφαλους.
Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανέφερε ότι αναχαίτισε άλλα τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα δύο προτού περάσουν στο ισραηλινό έδαφος.