pontosnews.gr
Κυριακή, 3/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μήνυμα Ιμάμογλου στη συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων αυτοδιοικητικών στη Μυτιλήνη

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ειρήνης Λέσβου

7/09/2025 - 5:28μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων αυτοδιοικητικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων αυτοδιοικητικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένα μήνυμα «από τα μπουντρούμια της Σιλίβρι», τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Σηλυβρία από τον πρώην δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, σφράγισε χθες Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου το βράδυ τη συνάντηση στη Μυτιλήνη με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και την Τουρκία και θέμα συζήτησης «Η διπλωματία των πόλεων και η εμπέδωση της Ειρήνης».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ειρήνης Λέσβου που οργάνωσε η ελληνική κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» και ο τουρκικός «Σύνδεσμος Ειρήνης και Επικοινωνίας του Αιγαίου» σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης. Η συνάντηση των αυτοδιοικητικών πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του δήμου Μυτιλήνης και της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στο μήνυμα του ο Εκ. Ιμάμογλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα δυστυχώς, η δημοκρατία δέχεται μεγάλη πίεση σε όλο τον κόσμο. Η γειτονιά μας περιβάλλεται από πολέμους και συγκρούσεις. Όχι μόνο εμείς, αλλά ολόκληρος ο κόσμος χρειάζεται τους λαούς της Τουρκίας και της Ελλάδας να παρουσιάσουν την εικόνα της ειρήνης και της αδελφοσύνης σε μια περιοχή που έχει γίνει παρανάλωμα της φωτιάς. Γιατί το μάθημα που πρέπει να πάρουμε σήμερα από την ιστορία είναι ότι η ειρήνη, όχι η σύγκρουση, είναι ευλογία για τους ανθρώπους».

«Οι τοπικές αυτοδιοικήσεις», συνέχισε ο Εκ. Ιμάμογλου, «διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο τόσο στην ανάπτυξη της τοπικής δημοκρατίας όσο και στην οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ των εθνών. Η διπλωματία των πόλεων επιτρέπει στις πόλεις να αναπτύσσονται συνεργαζόμενες γύρω από κοινά έργα και στόχους. Κι αυτό στην πραγματικότητα, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των κερδών που φέρνει η ειρήνη στους λαούς. Η ενίσχυση της μακροχρόνιας τουρκο-ελληνικής φιλίας θα φέρει την ελπίδα σε όλη τη γειτονιά μας που σήμερα απεγνωσμένα χρειάζεται την ειρήνη. Η σημερινή συνάντηση στη Λέσβο ως εκπροσώπων του τουρκικού και του ελληνικού λαού είναι ανεκτίμητη για την ενίσχυση όχι του πόνου του παρελθόντος αλλά του στόχου ενός κοινού μέλλοντος. Είναι κοινό μας καθήκον να υπερασπιστούμε την ειρήνη και στις δυο πλευρές του Αιγαίου, να ενισχύσουμε την αδελφοσύνη των λαών μας και να ανυψώσουμε τη δημοκρατία απέναντι στην αυταρχική καταπίεση».

Και ο Εκ. Ιμάμογλου κατέληξε: «Σας στέλνω τους θερμότερους χαιρετισμούς μου από τα μπουντρούμια της Σιλίβρι. Αν και δεν μπορώ να είμαι μαζί σας σήμερα, θέλω να ξέρετε ότι η καρδιά μου χτυπάει πάντα μαζί σας, με ειρήνη και αδελφοσύνη. Νιώθω την υποστήριξη εκατομμυρίων ανθρώπων που πιστεύουν στη δημοκρατία στον αγώνα μας για δικαιώματα, νόμο και δικαιοσύνη στην Τουρκία. Λαμβάνω μηνύματα υποστήριξης από Έλληνες φίλους που αγωνίζονται για ειρήνη, γαλήνη και δικαιοσύνη εκατέρωθεν του Αιγαίου. Πιστεύω ότι στον κόσμο του αύριο θα υψωθεί η φωνή της αδελφοσύνης των λαών και της δημοκρατίας, και όχι ο αυταρχισμός».

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο αντιπεριφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Αστυρακάκης, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας ο οποίος και συντόνισε τη συζήτηση, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Μάριος Ψυχάλης, ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, η αντιδήμαρχος Ζωγράφου Ράνια Νενεδάκη, ο Κώστας Μασούρας ειδικός σύμβουλος του δήμου Χαλανδρίου, ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο πρώην δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Πάλλης και άλλοι. Μηνύματα στάλθηκαν και από πολλούς άλλους αυτοδιοικητικούς μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Από τουρκικής πλευράς συμμετείχε μεγάλη αντιπροσωπία με επικεφαλής τον δήμαρχο ΑΪβαλί Μεσούτ Εργκίν, τον δήμαρχο Φιντικλί της Ριζούντας του Εύξεινου Πόντου Εργουμέντ Τερβάτογλου και τον δήμαρχο του Γκαζίεμιρ της Σμύρνης Ουνάλ Ισίκ. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής.

Στο μισό το εισιτήριο από Μυτιλήνη για Αϊβαλί τις Πέμπτες

Μειωμένη κατά 50% θα είναι κάθε Πέμπτη, η τιμή του εισιτηρίου από Μυτιλήνη για Αϊβαλί με επιστροφή. Έτσι η τιμή του εισιτηρίου πέφτει στα 25 ευρώ, από τα 45 που κόστιζε – μια τιμή που εθεωρείτο πολύ υψηλή για ταξίδι μιας ώρας και 20 λεπτών.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος του Αϊβαλί, Μεσούτ Εργκίν, κατά τη συζήτηση με θέμα «η διπλωματία των πόλεων και η εμπέδωση της Ειρήνης» που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ειρήνης Λέσβου.

Οι μειωμένες τιμές εισιτηρίων θα ισχύσουν από την ερχόμενη Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου. Άγνωστο είναι, αν μειωμένες τιμές θα ισχύσουν και για το δρομολόγιο Αϊβαλί – Μυτιλήνη με επιστροφή, όπως έχει ζητηθεί από ελληνικής πλευράς, ώστε να διευκολύνονται μονοήμερες εκδρομές και Τούρκων πολιτών.

Ας σημειωθεί ότι πολλοί Λέσβιοι επισκέπτονται το Αιβαλί κάθε Πέμπτη, λόγω του παζαριού που κατά παράδοση στήνεται εκείνη τη μέρα στην αντικρινή τουρκική πόλη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη μέρα ανοιξιάτικου χειμώνα: Πού θα βρέξει, πού θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία – Τα 9 μποφόρ θα φτάσουν οι βοριάδες

3/05/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: apohxos.gr/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σπάνιο καιρικό φαινόμενο μετά από 39 χρόνια: Ο Μάιος «ντύθηκε» στα λευκά – Αντί για στεφάνια με λουλούδια, χιονάνθρωποι στα βουνά

2/05/2026 - 11:46μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Φωτιά σε υπαίθριο χώρο βιομηχανικής εγκατάστασης – Μήνυμα από το 112 για επικίνδυνους καπνούς

2/05/2026 - 10:12μμ
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος//EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Με 240 χλμ/ώρα και στο αντίθετο ρεύμα: Πώς εντοπίστηκε ο 37χρονος μοτοσικλετιστής

2/05/2026 - 8:30μμ
Σκάφος του Λιμενικού (φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές: 131 άνθρωποι εντοπίστηκαν σε Σάμο και Κρήτη, τρεις συλλήψεις διακινητών

2/05/2026 - 7:14μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Γραμμή 2 Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείσουν νωρίτερα την Κυριακή 3/5 και τη Δευτέρα 4/5

2/05/2026 - 4:25μμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay / Sabine van Erp)
ΕΛΛΑΔΑ

Αμπελόκηποι: Για τις 6 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη της 72χρονης κατηγορουμένης για το παράνομο γηροκομείο

2/05/2026 - 2:32μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί εντόπισαν επίδοξο διαρρήκτη σε μπαλκόνι – Τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν

2/05/2026 - 12:36μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος 89χρονου «πιστολέρο»: Σε άμεσο κίνδυνο η υγεία του – Να εφαρμοστεί άλλη λύση αντί της προφυλάκισης

2/05/2026 - 11:30πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην είσοδο του Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Το επιτελικό κράτος ως αθηναϊκός ολοκληρωτισμός

2/05/2026 - 9:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανό στο δημαρχείο Κατερίνης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, το 2021 (φωτ.: Δήμος Κατερίνης)

Κατερίνη: Ενωμένοι οι ποντιακοί σύλλογοι τη 19η Μαΐου – Κοινό μήνυμα μνήμης αντί για αποσπασματικές δράσεις

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τρίτη μέρα ανοιξιάτικου χειμώνα: Πού θα βρέξει, πού θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία – Τα 9 μποφόρ θα φτάσουν οι βοριάδες

49 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς/Facebook)

Η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς ανεβάζει την παράσταση των Ρέππα-Παπαθανασίου, «Ουστ από ’δω (Ράους)»

9 ώρες πριν
(Φωτ.: apohxos.gr/EUROKINISSI)

Σπάνιο καιρικό φαινόμενο μετά από 39 χρόνια: Ο Μάιος «ντύθηκε» στα λευκά – Αντί για στεφάνια με λουλούδια, χιονάνθρωποι στα βουνά

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Conference Cup: Η Ντε Άκερ λύγισε τον Πανιώνιο – Ελληνικός εμφύλιος για το χάλκινο

10 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας/Facebook)

«Ροδάφνον»: Εκδήλωση για την ποντιακή γλώσσα και τους Αγίους του Πόντου από τον φοιτητικό σύλλογο της Λάρισας 

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign