Στην ακύρωση προγραμματισμένης επίσκεψης σήμερα στο νοσοκομείο Δράμας προχώρησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά από διαδικτυακές απειλές που δέχτηκε, αλλά και επεισόδια που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα έξω από το νοσοκομείο.
Ο υπουργός, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή, θα πήγαινε στο νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθεί για τη χρόνια έλλειψη παθολόγου που ταλαιπωρεί τους ασθενείς της περιοχής και, παρά τις ενέργειες του υπουργείου, δεν προχωρά.
Η επίσκεψη είχε ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο περιοδείας του υπουργού στη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει της διοργάνωσης της ΔΕΘ, και, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας, «προσκείμενος στο ΚΚΕ ξεκίνησε δημόσιο αγώνα για να με προπηλακίσουν εκεί κατά την άφιξη μου». Παράλληλα, δημοσιεύτηκαν και σχόλια όπως «να τον χτυπήσουμε», «να τον πυροβολήσουμε» και στη συνέχεια υπήρξε πρόσκληση κι από άλλους φορείς για δημόσια διαμαρτυρία με την ευκαιρία της υπουργικής επίσκεψης.
Πριν φθάσει στο νοσοκομείο ο υπουργός, τα πνεύματα οξύνθηκαν από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε στην πλατφόρμα Χ και τελικά ακύρωσε την επίσκεψή του.
«Έφθασαν έως και να σκίσουν το πουκάμισο του Αστυνομικού Υποδιευθυντού. Κατόπιν αυτόν ακυρώνω φυσικά την επίσκεψη μου εκεί και δηλώνω ότι για να πάω στο Νοσοκομείο αυτό θα πρέπει όχι μόνον να με καλέσει επισήμως ο Σύλλογος Εργαζομένων του αλλά να εγγυηθούν και την ασφάλεια μου» έγραψε, με αφορμή τα επεισόδια.
«Στα Νοσοκομεία δεν πηγαίνω ούτε για να τσακώνομαι, ούτε για να με προπηλακίζουν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι, ούτε για να με απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν. Κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά. Λυπούμαι διότι πιστεύω ότι η επίσκεψη μου θα ήταν χρήσιμη για τον λαό της Δράμας και μπορεί από την επί τόπου παρουσία μου, να βρίσκαμε μία λύση που δεν έχουμε ακόμη σκεφθεί. Αλλά ας πάρουν την ευθύνη αυτοί που οργάνωσαν όλα αυτά τα αίσχη. Η περιοδεία μου συνεχίζεται» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος νωρίτερα με άλλη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε αναφερθεί στις ενέργειες που έχει κάνει για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Νοσοκομείο της Δράμας.
Αυτή είναι η εικόνα στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας λίγο πριν την επίσκεψη μου. Έφθασαν έως και να σκίσουν το πουκάμισο του Αστυνομικού Υποδιευθυντού. Κατόπιν αυτών ακυρώνω φυσικά την επίσκεψη μου εκεί και δηλώνω ότι για να πάω στο Νοσοκομείο αυτό θα πρέπει όχι μόνον… pic.twitter.com/QMO0QDnngO
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) September 4, 2025
Εδώ και πολλά χρόνια οι παθολόγοι στο Νοσοκομείο Δράμας ο ένας μετά τον άλλον παραιτούνται. Όταν έγινα Υπουργός ασχολήθηκα κατά προτεραιότητα, προκήρυξα τις θέσεις, δεν ήρθε κανένας, μετά μου ζήτησαν να θεσπιστούν κίνητρα, και το Υπουργείο τους έδωσε οικονομικά κίνητρα και ο…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) September 4, 2025