pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κρεμλίνο: Η Ευρώπη εμποδίζει τις προσπάθειες για ειρήνη στην Ουκρανία

Για «ευρωπαϊκό κόμμα πολέμου» μίλησε ο Πεσκόφ – Δυσφορία Αμερικανών αξιωματούχων κατά Ευρωπαίων ηγετών βλέπει το Axios

31/08/2025 - 3:24μμ
O Ντόναλντ Τραμπ καλωσορίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις έχει φτάσει στην Αλάσκα, τον περασμένο Αύγουστο (φωτ. αρχείου: EPA / Gavriil Grigorov/ Sputnik / Kremlin POOL)

O Ντόναλντ Τραμπ καλωσορίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις έχει φτάσει στην Αλάσκα, τον περασμένο Αύγουστο (φωτ. αρχείου: EPA / Gavriil Grigorov/ Sputnik / Kremlin POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ευθύνες στην Ευρώπη για την αδυναμία επίτευξης μιας ειρηνευτικής συμφωνίας για την Ουκρανία επιρρίπτει το Κρεμλίνο, δηλώνοντας ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις εμποδίζουν τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ και προειδοποιώντας ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρις ότου η Μόσχα να δει «πραγματικά σημάδια» ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για ειρήνη.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε λόγο για «ευρωπαϊκό κόμμα του πολέμου» που συνεχίζει να εμποδίζει τις προσπάθειες των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Όπως είπε, η Μόσχα είναι ευγνώμων στον Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», καθώς μέχρι στιγμής «δεν έχει δει καμία αμοιβαία κίνηση από την Ουκρανία με στόχο την ειρήνη».

Axios: Ο Τραμπ σκέφτεται να «κάνει ένα βήμα πίσω»

Οι σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, έρχονται μία ημέρα μετά από πληροφορίες που θέλουν Αμερικανούς αξιωματούχους να βλέπουν τους Ευρωπαίους ηγέτες ως σημαντικό εμπόδιο στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου.

Τις εν λόγω πληροφορίες μετέδωσε ο ιστότοπος Axios που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποστασιοποιηθεί από τις διαπραγματεύσεις, μέχρι η Ρωσία και η Ουκρανία επιδείξουν μεγαλύτερη ευελιξία.

«Θα κάνουμε ένα βήμα πίσω και θα παρακολουθήσουμε. Ας το παλέψουν για λίγο και θα δούμε τι θα συμβεί» είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου πιστεύουν ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες υποστηρίζουν δημόσια την προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου να οδηγήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία στο τέλος του, αλλά σιωπηρά προσπαθούν να ακυρώσουν την «πρόοδο που έχει σημειωθεί μετά την Αλάσκα».

«Χάνουν την υπομονή τους»

«Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου φέρεται να χάνουν την υπομονή τους με τους Ευρωπαίους ηγέτες», αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Το Axios μετέδωσε ακόμη ότι οι κυρώσεις που οι ΗΠΑ προτρέπουν την Ευρώπη να υιοθετήσει κατά της Ρωσίας, περιλαμβάνουν πλήρη παύση όλων των αγορών πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και δευτερογενείς δασμούς από την ΕΕ στην Ινδία και στην Κίνα, παρόμοιους δηλαδή με εκείνες που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Ινδία.

«Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να παρατείνουν αυτόν τον πόλεμο και να δημιουργούν παράλογες προσδοκίες, ενώ παράλληλα περιμένουν από την Αμερική να επωμιστεί το κόστος» δήλωσε στο Axios κορυφαίος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. «Αν η Ευρώπη θέλει να κλιμακώσει αυτόν τον πόλεμο, αυτό θα εξαρτηθεί από τη ίδια».

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι συνομιλίες με Βρετανία και Γαλλία είναι πιο εποικοδομητικές και διαμαρτύρονται ότι άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες θέλουν από τις ΗΠΑ να επωμιστούν όλο το κόστος του πολέμου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ επιμένει στον ναυτικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και το Ιράν προειδοποιεί για «πρωτοφανή στρατιωτική δράση»

29/04/2026 - 9:44μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο εξετάζεται ως τρομοκρατική ενέργεια – Πιέσεις από το Ισραήλ για άμεσα μέτρα

29/04/2026 - 6:56μμ
(Φωτ.: EPA / Craig Hudson)
ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος Γ’ προς Τραμπ: «Χωρίς τους Βρετανούς, θα μιλούσατε γαλλικά»

29/04/2026 - 3:10μμ
(Φωτ.: truth social)
ΚΟΣΜΟΣ

«Τέρμα το καλό παιδί!»: Ο Τραμπ απειλεί με νέα ανάρτηση τους Ιρανούς καλώντας τους «να βάλουν μυαλό»

29/04/2026 - 1:45μμ
Κατακόρυφη αύξηση έχουν σημειώσει οι τιμές των καυσίμων στις ΗΠΑ. Εδώ εικόνα από πρατήριο της Exxon στην Ουάσινγκτον (DC), τις 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ράλι στις τιμές της βενζίνης – Στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν

29/04/2026 - 11:02πμ
Σε πρώτο πλάνο ο λογότυπος του ΟΠΕΚ (φωτ.: EPA / Lisi Niesner)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί αποχώρησαν τα Εμιράτα από τον ΟΠΕΚ

28/04/2026 - 11:28μμ
Καπνός υψώνεται έπειτα από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε χωριό του νότιου Λιβάνου, όπως φαίνεται από την Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ, 28 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: «Στον αέρα» η εκεχειρία – Πλήγματα, εκκενώσεις και βαθιά ρήγματα στο εσωτερικό

28/04/2026 - 11:16μμ
(Φωτ.: Instagram/le_kousou, Κωνσταντίνος Κουσουρής)
ΚΟΣΜΟΣ

Έλληνας επιχειρηματίας διεκδικεί θέση στο παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο «Beast Games» και 5 εκατ. δολάρια

28/04/2026 - 10:40μμ
Ό,τι απέμεινε από το παγιδευμένο όχημα, Κυριακή 26 Απριλίου (πηγή: Belfast Telegraph)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Ιρλανδία: Σύλληψη για την επίθεση με παγιδευμένο όχημα έξω από αστυνομικό τμήμα

28/04/2026 - 10:34μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, μετά τους πυροβολισμούς. 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Yuri Gripas / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Θεωρίες συνωμοσίας «πλημμυρίζουν» το διαδίκτυο μετά την επίθεση στον Τραμπ

28/04/2026 - 8:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Juanjo Martin)

Champions League: Ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο και ραντεβού στο Λονδίνο

8 ώρες πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ.: EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης)

Μήνυμα συμπαράστασης του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

FIBA Europe Cup: Λύγισε στο Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Γιαννιτσά: Αίθουσα στο Πνευματικό Κέντρο φέρει πλέον το όνομα της Ιφιγένειας Μήτσκα που σκοτώθηκε στα Τέμπη

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης)

Ανθοέκθεση Αμπελοκήπων–Μενεμένης: Ποντιακό χρώμα και δυναμική παρουσία συλλόγων στις εκδηλώσεις

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η κυπριακή ομογένεια στο προσκήνιο: Η ισχυρή παρουσία και η επιρροή στο Ηνωμένο Βασίλειο

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign