Ακριβώς την πρεμιέρα που ήθελε ο Μάρκο Νίκολιτς, πραγματοποίησε η ΑΕΚ. Καθάρισε από νωρίς τον Πανσερραϊκό 2-0 στην «Αγια-Σοφιά – OPAP Arena» και τώρα στρέφει την προσοχή της στη ρεβάνς με την Άντερλεχτ για τα playoff του Conference League (28/8).
Κι όμως, τα πράγματα δεν ξεκίνησαν και τόσο καλά στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Μόλις στο 5΄ ο Γκριν πέρασε ανάμεσα από τα στόπερ της ΑΕΚ σε ένα ξεκάθαρο τετ-α-τετ με τον Στρακόσα, είχε όλο το χρόνο να πλασάρει αλλά το έκανε πάνω στον Αλβανό γκολκίπερ. Στο 24΄ σε μια επικίνδυνη επίθεση της ΑΕΚ ο Ρότα έδωσε στον Ζίνι που σούταρε ψηλά άουτ, όμως ο Ντε Μάρκο είχε πάει πολύ άσχημα στο μαρκάρισμα και μετά το σουτ βρήκε τον Ανγκολέζο στο πόδι. Πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο Πέτρος Μάνταλος. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο Πένραϊς έβγαλε συρτή σέντρα από αριστερά, οι αμυντικοί των Σερρών μπερδεύτηκαν και η μπάλα στρώθηκε στο Ζίνι που έγραψε το 2-0.
Το ματς ουσιαστικά είχε τελειώσει, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τη δυνατότητα να αντιδράσουν σε τόσο μεγάλο μειονέκτημα. Η Ένωση, απαλλαγμένη από το άγχος, έπιασε πολύ καλή απόδοση και έχασε σωρεία ευκαιριών. Ειδικά η φάση του 48΄ με τη διπλή απόκρουση του Τιναλίνι στις προσπάθειες του Βίντα, ήταν ενδεικτική.
Ο Ζίνι σίγουρα ήταν αυτός που είχε καθοριστική συμβολή, ήταν όμως και άτυχος αφού ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε πριν από το ημίχρονο κι έτσι η συμμετοχή του στο ματς με την Άντερλεχτ καθίσταται αμφίβολη.
Παίρνοντας πάρα πολλά από τις αλλαγές του, ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη με 1-0 επί της ΑΕΛ στο γήπεδο της Τούμπας, ξεκινώντας με «τρίποντο» τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Super League για τη σεζόν 2025-2026.
Όπως ήταν αναμενόμενοι, οι «ασπρόμαυροι» πήραν από νωρίς την κατοχή της μπάλας. Πλησίασαν, μάλιστα, στο γκολ στο 6ο λεπτό, με τον Φεντόρ Τσάλοφ να δίνει τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, αλλά ο Μελίσσας απέκρουσε το σουτ με το αριστερό του Σέρβου μέσου. Στην αντεπίθεση, ο Γίρι Παβλένκα χρειάστηκε να επέμβει για να μπλοκάρει το διαγώνιο σουτ του Μούργου.
Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μελίσσας με εντυπωσιακή εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μαγκομέντ Οζντόεφ, για να ακολουθήσει η αναγκαστική αλλαγή του Ουαταρά Κοσσονού (μυϊκό πρόβλημα) για την ΑΕΛ. Στα μισά του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία, με τον Μελίσσα να αποκρούει αρχικά το σουτ του Γιάννη Κωνσταντέλια και τον Ζίβκοβιτς στη συνέχεια να αστοχεί σε κενή, ουσιαστικά, εστία.
Μένοντας για έβδομο ημίχρονο δίχως γκολ, ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τον Ντεσπόντοφ. Κι ο Βούλγαρος σκόραρε λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης έκανε το λάθος, ο Ζίβκοβιτς γύρισε στο ύψος του πέναλτι κι ο επερχόμενος Ντεσπόντοφ έλυσε το… γόρδιο δεσμό για το 1-0.
Οι «βυσσινί» προσπάθησαν να βγουν πιο θαρραλέα στην επίθεση, χωρίς όμως να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Ένα σουτ του Χρήστου Γιούση σε καλή αντεπίθεση στο 63’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Παβλένκα ενώ, στην απέναντι εστία, αυτό του Σουαλιό Μεϊτέ ήταν σαφώς πιο επικίνδυνο, μα και άστοχο.
Ο Γιώργος Γιακουμάκης, δευτερόλεπτα μετά (και) τη δική του είσοδο στο ματς, δεν μπόρεσε σε δύο χρόνους να νικήσει τον Μελίσσα μετά το φάουλ του Ζίβκοβιτς, για να πλησιάσουν οι φιλοξενούμενοι την ισοφάριση στο 75’, με τον Μούργο: σούταρε δυνατά αλλά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι και στο 79’, αποκρούοντας δύσκολα το συρτό σουτ του Τάισον – ακόμη ένας που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι. Κι αφού ούτε το γυριστό του Ζόαν Σάστρε βρήκε στόχο, ο Γιώργος Πετράκης έδωσε εντολή για… φουλ επίθεση. Χωρίς όμως οι φιλοξενούμενοι να μπορέσουν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Αντίθετα, ο Μαντί Καμαρά ανάγκασε, πάλι, τον Μελίσσα σε εντυπωσιακή επέμβαση στην αριστερή του γωνία.
Ο ΠΑΟΚ κράτησε το υπέρ του 1-0, μπήκε με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα και πήρε ψυχολογία ενόψει του επαναληπτικού με τη Ριέκα (Πέμπτη 28/8, 20:30 – Τούμπα) για τα Play Off του UEFA Europa League.