pontosnews.gr
Σάββατο, 25/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η πιθανή συμφωνία με τη Χαμάς δοκιμάζει τις αντοχές της κυβέρνησης Νετανιάχου

Οι ακροδεξιοί απειλούν με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό

24/08/2025 - 12:57μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronen Zvulun)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronen Zvulun)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καθώς από την μια πλευρά αυξάνονται οι πιέσεις να καταλήξει σε συμφωνία εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να απελευθερωθούν οι εναπομείναντες όμηροι και να σταματήσει ο πόλεμος και από την άλλη οι ακροδεξιοί που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό τάσσονται κατηγορηματικά κατά της σύναψης συμφωνίας με τη Χαμάς και απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Κυβερνητικό διέξοδο για τον Νετανιάχου είναι ίσως η πρόταση που έκανε χθες ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος Εθνική Ένωση, Μπένι Γκαντς, για σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης, με διάρκεια έξι μηνών, «για τη λύτρωση των ομήρων».

«Καλώ τον Νετανιάχου, τον Γιαΐρ Λάπιντ και τον Άβιγκντορ Λίμπερμαν. Είναι καιρός να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση λύτρωσης των αιχμαλώτων» είπε ο Γκαντς αναφερόμενος στην απελευθέρωση των περίπου πενήντα ομήρων, ζωντανών ή νεκρών, που βρίσκονται ακόμη στον παλαιστινιακό θύλακα.

Αφού τα υπερορθόδοξα κόμματα αποχώρησαν από τον κυβερνητικό συνασπισμό τον Ιούλιο, ο Νετανιάχου δεν διαθέτει πλέον απόλυτη πλειοψηφία στην Κνεσέτ και εξαρτάται από τους ακροδεξιούς συμμάχους του, οι οποίοι όμως αρνούνται κάθε συμφωνία με τη Χαμάς και τάσσονται υπέρ της συνέχισης του πολέμου μέχρι την εξάλειψη της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Νέες διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν, όπως κάθε Σάββατο βράδυ, στο Τελ Αβίβ ζητώντας από την κυβέρνηση τον τερματισμό του πολέμου και μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.

«Αντί να σώζει ζωές, ο Νετανιάχου καταδικάζει τους ομήρους που παραμένουν εν ζωή στον θάνατο και μας καταδικάζει σε έναν αιώνιο και ανώφελο πόλεμο», δήλωσε ο διαδηλωτής Γιοτάλ Κοέν, αδελφός του Νιμρόντ Κοέν, έναν από τους ομήρους που παραμένουν στη Γάζα και θεωρείται ότι είναι ακόμη ζωντανός.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς αποδέχθηκε τη Δευτέρα σχέδιο συμφωνίας το οποίο προβλέπει εκεχειρία 60 ημερών στη διάρκεια των οποίων θα αφεθούν ελεύθεροι σε δύο στάδια Ισραηλινοί όμηροι, ζωντανοί και νεκροί, με αντάλλαγμα Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Την Πέμπτη το βράδυ ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ζήτησε τη διεξαγωγή «αμέσως» διαπραγματεύσεων «για την απελευθέρωση όλων των ομήρων και τον τερματισμό του πολέμου με βάση όρους που αποδέχεται το Ισραήλ», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην πρόταση των μεσολαβητών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Βίκτορ Όρμπαν: Αποχωρεί από τη Βουλή μετά την εκλογική ήττα

25/04/2026 - 11:02μμ
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ [δεξιά] σε διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί στο Ισλαμαμπάντ, 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Pakistan Prime Minister Office)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Στον «αέρα» οι συνομιλίες – Φεύγει ο Αραγτσί, φτάνουν οι Αμερικανοί στο Πακιστάν

25/04/2026 - 7:16μμ
Επισκέπτες στην αίθουσα ελέγχου του 4ου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία, 23 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko).
ΚΟΣΜΟΣ

40 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ: Η πυρηνική ενέργεια επιστρέφει στο προσκήνιο

25/04/2026 - 6:08μμ
Καταστηματάρχης δείχνει σημαίες του Ιράν, των ΗΠΑ και του Πακιστάν, σε κατάστημα στο Καράτσι (φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: «Ψάχνουν έξοδο χωρίς ήττα», λέει η Τεχεράνη – Στο παρασκήνιο κινήσεις και έμμεσες επαφές

25/04/2026 - 4:26μμ
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, στις 22 Απριλίου, στη Μόσχα (φωτ.: EPA/ IGOR IVANKO / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Λαβρόφ: Σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ για «ενεργειακή αποικιοκρατία» και κατάλυση του διεθνούς δικαίου

25/04/2026 - 1:07μμ
Εικόνα από παλαιότερη εκλογική αναμέτρηση σε δημοτικές εκλογές στη Δυτική Όχθη (φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)
ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνη: Δημοτικές εκλογές σε Δυτική Όχθη και κεντρική Γάζα

25/04/2026 - 8:52πμ
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση για καρκίνο του προστάτη – «Το έχω αφήσει πίσω μου»

24/04/2026 - 10:16μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μήνυμα Τραμπ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

24/04/2026 - 8:18μμ
Σιωπηλή πορεία στο Ερεβάν, με επικεφαλής τη νεολαία της Αρμενικής Επαναστατικής Ομοσπονδίας, Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 (πηγή: Glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Χιλιάδες στους δρόμους για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία – Πορείες, δάδες και μήνυμα μνήμης

24/04/2026 - 5:13μμ
Ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και ανώτατοι αξιωματούχοι της Αρμενίς τίμησαν τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Μνημείο Τσιτσερνακαμπέρντ (φωτ.: armenpress.am)
ΚΟΣΜΟΣ

111 Χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Επιφυλάξεις και συζητήσεις στο Ερεβάν για το άνοιγμα των σχέσεων με την Τουρκία

24/04/2026 - 2:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Βίκτορ Όρμπαν: Αποχωρεί από τη Βουλή μετά την εκλογική ήττα

14 λεπτά πριν
Υποδοχή στην Παναγία Σουμελά, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως)

Στη Σουμελά το πιο δυνατό μήνυμα μνήμης – Ποδηλάτες τιμούν Αρμένιους και Πόντιους στη «Διαδρομή Μνήμης»

42 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Greek Basketball League: Ο Άρης έριξε τον Πανιώνιο στην Α2 – Τα παιχνίδια της τελευταίας στροφής

1 ώρα πριν
Αναχώρηση του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/EUROKINISSI)

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα με 9 συμφωνίες και ισχυρά μηνύματα συνεργασίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)

Διεθνής Ρεγκάτα Πιεντιλούκο: Εννέα μετάλλια για τα ελληνικά «κουπιά», 7ος ο Στέφανος Ντούσκος

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Χανιά: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί τους – Σώθηκαν την τελευταία στιγμή από σωφρονιστικούς υπαλλήλους

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign