Με αφορμή την ταλαιπωρία που υπέστη ο ίδιος κατά τις ημέρες που διεξάγονταν οι εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Πιερίας «Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα», αλλά και την παρόμοια «τύχη» που είχε ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Περιστάσεως Χρήστος Γεροντίδης, ο Κώστας Παπουτσίδης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Ο Πόντος ΖΕΙ, όχι απλώς στην ανάμνηση, αλλά στην ψυχή μας».
Υπενθυμίζεται ότι οι πρόεδροι των δύο ποντιακών σωματείων οδηγήθηκαν στα κρατητήρια με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από καταγγελίες για ηχορύπανση!
Γράφει ο Κώστας Παπουτσίδης:
Όσες προσπάθειες κι αν γίνουν να φιμώσουν, να τρομοκρατήσουν και να ευτελίσουν τους ανθρώπους του πολιτισμού, σύροντάς τους σε κρατητήρια και σε κελιά ως κοινούς εγκληματίες, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας οπλίσουν με ακόμη μεγαλύτερο πάθος και ακατάλυτη δύναμη.
Η φλόγα του Πολιτισμού μας όχι μόνο θα συνεχίσει να καίει λαμπρά, αλλά θα φωτίζει και θα εμπνέει ακόμη περισσότερο!
Γιατί η Ομορφιά και η Αλήθεια είναι αθάνατες, και βρίσκουν πάντα τον δρόμο τους προς το φως, ανθίζοντας ξανά, και προσφέροντας καρπούς πολλαπλούς.
Ο Πόντος ΖΕΙ, όχι απλώς στην ανάμνηση, αλλά στην ψυχή μας! Και ο Πολιτισμός των Ελλήνων, η αιώνια αυτή δύναμη, αρνείται να σιγήσει.
Με εκτίμηση,
Κώστας Παπουτσίδης
Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας