Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε σήμερα από τον ανακριτή η μητέρα του παιδιού που βρέθηκε νεκρό στο Παλαιό Φάληρο πριν από μία εβδομάδα και η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για πλημμεληματικού βαθμού ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Η 32χρονη γυναίκα από την Αλγερία μετήχθη νωρίτερα σήμερα το πρωί από το Λιμενικό Σταθμό Φλοίσβου, όπου κρατείτο τις δύο τελευταίες ημέρες, στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.
Εκεί αφού εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες σε βάρος της, οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή που θα χειριστεί τη δικογραφία, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία μέχρι την Τετάρτη.
Η 32χρονη θα κληθεί να απαντήσει για συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν προκύψει από την έρευνα, μεταξύ των οποίων και οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο σπίτι της στα Πατήσια και οι οποίες ανήκουν στο άτυχο κοριτσάκι. Πολλά από αυτά, δεν συμφωνούν με ισχυρισμούς που φαίνεται να προβάλλει η ίδια επιχειρώντας να δικαιολογήσει γιατί άφησε να πεθάνει το τρίχρονο, μικρότερο παιδί της στη θάλασσα. Υπό διερεύνηση είναι επίσης και τα γεγονότα που προηγήθηκαν μέχρι η μητέρα με τα τρία παιδιά να ξεκινήσουν από το σπίτι τους για το Παλαιό Φάληρο.
Όσον αφορά την κατηγορία για ενδοοικογενειακή βία φαίνεται να αφορά ενδείξεις, κυρίως από μαρτυρικές καταθέσεις, για κακοποιητική συμπεριφορά της μητέρας απέναντι στα παιδιά της, ζήτημα για το οποίο επίσης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις.
Στην εικόνα του δράματος σημαντική θέση έχουν και τα άλλα δύο παιδιά της κατηγορουμένης, τεσσάρων και πέντε ετών, που εκτιμάται πως είναι τραγικοί αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων. Το κοριτσάκι και το αγοράκι πιθανότατα γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη στην αδελφή τους, πριν από μία εβδομάδα, και την αλληλουχία γεγονότων που κατέληξαν στην παραλία Εδέμ του Παλαιού Φαλήρου.