Βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε καρέ-καρέ τη σοκαριστική στιγμή που η μαύρη Mercedes, με λυμένο χειρόφρενο, κυλάει ανεξέλεγκτα στην οδό Λουκιανού, στο Κολωνάκι. Σε πλάνα που εξασφάλισε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, το πολυτελές SUV κατευθύνεται με την όπισθεν προς το πεζοδρόμιο και πέφτει με δύναμη πάνω σε τραπέζια εστιατορίου, την ώρα που πελάτες απολάμβαναν ανυποψίαστοι το γεύμα τους.
Ακολούθησαν σκηνές τρόμου.
Τζάμια θρυμματίστηκαν, ακούστηκαν κραυγές πανικού και ουρλιαχτά, καθώς το όχημα είχε παρασύρει τραπέζια και καρέκλες. Το τζιπ είχε πρώτα πέσει σε δέντρο, το οποίο λειτούργησε έως έναν βαθμό σαν φυσικό φρένο, περιορίζοντας τις επιπτώσεις.
Υπεύθυνος θεωρείται ο 35χρονος παρκαδόρος, αλλά στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει τεθεί και το κατάστημα: ειδικότερα, ερευνάται αν διέθετε την προβλεπόμενη άδεια για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο πεζοδρόμιο.
Τα λάθη του παρκαδόρου
Όπως προκύπτει από πηγές της Τροχαίας, ο παρκαδόρος υπέπεσε σε σειρά λαθών. Το όχημα ήταν αυτόματο, ωστόσο, σύμφωνα με τα ευρήματα, δεν έβαλε τον επιλογέα ταχυτήτων στη θέση «P» (Park), ούτε ενεργοποίησε σωστά το ποδόφρενο, όπως απαιτείται σε τέτοια συστήματα μετάδοσης.
Έτσι, το SUV παρέμεινε «ξεκλείδωτο» μηχανικά, με αποτέλεσμα να κυλήσει στην απότομη κατηφόρα.
Ο 35χρονος φέρεται να προσπάθησε να σταματήσει το όχημα με τα χέρια του, προφανώς χωρίς επιτυχία.