Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του 42χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για τη φρικτή δολοφονία του 59χρονου ιδιοκτήτη καφετέριας στο κέντρο της Λαμίας, πατέρα τριών παιδιών. Η υπόθεση που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία φαίνεται πως έχει πλέον περάσει σε φάση διαλεύκανσης, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει την εξέλιξη.
Από το χώρο του καταστήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, το όπλο του εγκλήματος (μαχαίρι), ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και ομοίως κατασχέθηκαν:
- είδη ένδυσης και υπόδησης που φορούσε κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας
- συνολικά 76 μαχαίρια, σπαθιά και ξιφίδια, ορισμένα εξ αυτών αυτοσχέδια
- σιδηρογροθιά
- τσεκούρι
- -3- λάμες μαχαιριών σε αυτοσχέδια χειρολαβή
- ομοίωμα πιστολιού
- φυσίγγιο κυνηγητικού όπλου
- ζεύγος από χειροπέδες
- συσκευές κινητής τηλεφωνίας
Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας ως ο τελευταίος πελάτης που επισκέφθηκε την καφετέρια το βράδυ της Κυριακής, λίγη ώρα πριν εντοπιστεί το θύμα δολοφονημένο πίσω από τον πάγκο του καταστήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από τα λεγόμενα του 42χρονου, όσο και από τη γενικότερη στάση του δεν προκύπτει ξεκάθαρο κίνητρο. Ωστόσο, όταν τον ρώτησαν για ποιον λόγο σκότωσε τον 59χρονο, εκείνος απάντησε ότι ήταν κάτι που είχε πει το θύμα πριν αρκετό καιρό για τη μητέρα του, η οποία δεν βρίσκεται στη ζωή. Πήγε λοιπόν χθες το βράδυ στο μαγαζί του, του ζήτησε τον λόγο όπως φαίνεται και στη συνέχεια τον μαχαίρωσε και τον έσυρε στο πίσω μέρος του μπαρ.
Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, με στόχο την πλήρη τεκμηρίωση της υπόθεσης και την παραπομπή του κατηγορούμενου στη δικαιοσύνη, όπως επίσης και να αποκαλυφθούν τα αίτια της δολοφονίας.