Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπολύει νέο κύμα επιδρομών σε «στρατιωτικούς στόχους» στην Τεχεράνη, έκτη ημέρα της χειρότερης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών, Ισραήλ και Ιράν, που είναι ορκισμένοι εχθροί.
«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πλήττει αυτή τη στιγμή στρατιωτικούς στόχους που ανήκουν στο ιρανικό καθεστώς στην Τεχεράνη», ανακοίνωσε περίπου στις 16:00 ώρα Ελλάδας ο στρατός.
🔴 The IAF is currently striking military targets belonging to the Iranian Regime in Tehran.
— Israel Defense Forces (@IDF) June 18, 2025
Μια πρώτη σειρά εκρήξεων ακούστηκε λίγο πριν από τις 15:30 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) σε διαφορετικές περιοχές της ανατολικής Τεχεράνης, μετέδωσαν το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Nournews και το Γαλλικό Πρακτορείο. Νέες εκρήξεις ήχησαν γύρω στις 15:50 τοπική ώρα, με πάνω από πέντε στήλες μαύρου καπνού να είναι ορατές σε ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της ιρανικής πρωτεύουσας.
ویدیوهایی که امروز ۲۸ خرداد از تهران منتشر شده، نشان میدهد در شمال، شمال شرق و شرق تهران دود زیادی به هوا بلند شده است.https://t.co/Em5JOtHbUy pic.twitter.com/liyAhjDiGx
— BBC NEWS فارسی (@bbcpersian) June 18, 2025
Η ιρανική εφημερίδα Shargh δημοσίευσε βίντεο όπου φαίνεται καπνός από εκρήξεις στη συνοικία Λαβιζάν.
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, εκρήξεις σημειώνονται και στην πόλη Καράζ, δυτικά της Τεχεράνης, κοντά στο αεροδρόμιο Παγιάμ.
Ισραήλ σε Ιρανούς: Δώστε πληροφορίες στη Μοσάντ
Στο μεταξύ πληροφορίες από τους Ιρανούς που ανησυχούν για την κατάσταση στη χώρα τους ζητούν οι ισραηλινοί οι οποίοι μάλιστα σε ασυνήθιστό τους μήνυμα γραμμένο στην περσική γλώσσα, του παροτρύνουν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ, την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών.
«Αγαπητοί πολίτες του Ιράν. Κατανοούμε τη δύσκολη κατάστασή σας υπό τις σκληρές συνθήκες που δημιούργησε το καθεστώς. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε λάβει πολλά μηνύματα από ανθρώπους που ανησυχούν για το αβέβαιο μέλλον. Ακόμα και εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη των θεσμών ασφαλείας του καθεστώτος μας έχουν εκφράσει τον φόβο, την απελπισία και τον θυμό τους για όσα συμβαίνουν στο Ιράν και μας έχουν ζητήσει να επικοινωνήσουνε με τις ισραηλινές αρχές, ώστε το Ιράν να μην υποστεί την ίδια μοίρα με τον Λίβανο και τη Γάζα», ανέφερε η ανάρτηση των IDF στο Χ .
شهروندان عزیز ایران,
ما وضعیت سخت شما را در سایه شرایط دشواری که رژیم برایتان ایجاد کرده، درک میکنیم. در روزهای اخیر پیامهای زیادی از سوی عزیزانی دریافت میداریم که از آینده نامعلوم کنونی نگران اند. حتی کسانی که خود را از اعضای نهادهای امنیتی رژیم معرفی میکنند، احساس ترس،… pic.twitter.com/XQMitfk46v— ارتش دفاعی اسرائیل | IDF Farsi (@IDFFarsi) June 18, 2025
«Την παρούσα στιγμή, είναι απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι δεν είμαστε η αρμόδια αρχή για τέτοια αιτήματα. Αλλά το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σας παραπέμψουμε μέσω αυτού του συνδέσμου στην ιστοσελίδα της Μοσάντ», συνεχίζει η ανάρτηση, που συνοδεύεται με τον ιστότοπο της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών.