pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Όλες οι χώρες ζητούν αυτοσυγκράτηση, αλλά δεν καταδικάζουν όλες την ενέργεια

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του» λέει το Παρίσι, για παραβίαση του διεθνούς δικαίου κάνει λόγο η Άγκυρα

13/06/2025 - 12:10μμ
Κτήριο στα βόρεια της Τεχεράνης που χτυπήθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, Τρίτη 13 Ιουνίου (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Κτήριο στα βόρεια της Τεχεράνης που χτυπήθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, Τρίτη 13 Ιουνίου (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ανησυχία, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον πλανήτη η επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν. Μεγάλες δυνάμεις όπως η Κίνα και η Γαλλία εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζουν την ανησυχία τους και ζητούν αυτοσυγκράτηση. Πιο συγκεκριμένα, το Πεκίνο ότι παρακολουθεί στενά τις ισραηλινές επιθέσεις στο Ιράν και ζητεί από τις πλευρές να ενεργήσουν με τρόπους που συμβάλλουν στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Κίνα ανησυχεί βαθιά για τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να προκαλέσουν οι επιχειρήσεις και καλεί τις σχετικές πλευρές να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, σημείωσε ο Λιν Τζιαν σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η Κίνα είναι έτοιμη να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο για να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης, κατέληξε ο Λιν Τζιαν.

Από την πλευρά του το Παρίσι κάλεσε σήμερα «όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν οποιαδήποτε κλιμάκωση θα μπορούσε να διακυβεύσει την περιφερειακή σταθερότητα», μετά τα πλήγματα του Ισραήλ σε στρατιωτικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, αλλά σημείωσε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του κατά όλων των επιθέσεων και ότι το Παρίσι έχει επανειλημμένως εκφράσει τις ανησυχίες του για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν οποιαδήποτε κλιμάκωση θα μπορούσε να διακυβεύσει την περιφερειακή σταθερότητα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα για το Παρίσι είναι η ασφάλεια των πολιτών του.

Η Τουρκία καταδίκασε «με τους σθεναρότερους όρους» την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στο Ιράν, χαρακτηρίζοντάς την πρόκληση που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και δημιουργεί τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης στην περιοχή.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι η επίθεση δείχνει πως το Ισραήλ «δεν θέλει να επιλύονται τα ζητήματα με διπλωματικά μέσα» και το κάλεσε να σταματήσει «επιθετικές ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερες συγκρούσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Γιαν Λιπάφσκι σημείωσε από την πλευρά του ότι έχει μεγάλη κατανόηση όσον αφορά την ανάληψη δράσης από το Ισραήλ για να αποτραπεί η παραγωγή πυρηνικών όπλων στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας κάλεσε παράλληλα σήμερα όλες τις πλευρές στη Μέση Ανατολή να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να εστιάσουν στην αποκλιμάκωση.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τακέσι Ιουάγια δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του «καταδικάζει σθεναρά» τα ισραηλινά πλήγματα κατά του Ιράν, καταγγέλλοντας «κλιμάκωση» και απευθύνοντας έκκληση για «αυτοσυγκράτηση».

• Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από τις φονικές πλημμύρες του 2024 (φωτ. αρχείου: EPA/Manu)
ΚΟΣΜΟΣ

Βαλένθια: Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες, οι Αρχές βρήκαν στη λάσπη τη σορό ενός θύματος

23/10/2025 - 7:20μμ
Παλαιστίνια μητέρα κρατά το παιδί της αγκαλιά ενώ περνά μέσα από ερείπια κτηρίων στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ο υποσιτισμός θα έχει συνέπειες για ολόκληρες γενιές – Μητέρες και μωρά πεθαίνουν, «έκρηξη» της σεξουαλικής βίας

23/10/2025 - 12:57μμ
Δεξιά, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Ακύρωσε τη συνάντηση με τον Πούτιν κι επέβαλε «τεράστιες» κυρώσεις στη Ρωσία – «Κάνουμε καλές συζητήσεις, όμως δεν πάνε πουθενά»

23/10/2025 - 9:11πμ
Γενική άποψη της αίθουσας συνεδριάσεων της Κνεσέτ (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Πρώτο βήμα για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

22/10/2025 - 7:51μμ
Ο Αντρέι Ποζομπούτ ανταποκριτής στο Μινσκ της πολωνικής εφημερίδας Gazeta Wyborcza, στο Γκρόντνο της Λευκορωσίας (φωτ. αρχείου: EPA/TATYANA ZENKOVICH)
ΚΟΣΜΟΣ

Βραβείο Ζαχάροφ: Απονέμεται σε δύο φυλακισμένους δημοσιογράφους σε Λευκορωσία και Γεωργία

22/10/2025 - 5:13μμ
Η σημαία του Παλαιστινιακού Κράτους (πηγή: el.wikipedia.org/wiki/Κράτος_της_Παλαιστίνης)
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters/Ipsos: «Ναι» της πλειοψηφίας των Αμερικανών στην αναγνώριση της Παλαιστίνης

22/10/2025 - 2:15μμ
Η Πινάρ Σελέκ (φωτ.: Χ/Pinar Selek/Patxi Beltzaiz)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αναβλήθηκε για έκτη φορά η δίκη της ειδικής στα κουρδικά φεμινιστικά κινήματα Πινάρ Σελέκ

21/10/2025 - 4:02μμ
Ο Νικολά Σαρκοζί στο αυτοκίνητο της αστυνομίας που τον οδήγησε στη φυλακή (φωτ.: EPA/Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ν. Σαρκοζί μόλις πέρασε την πόρτα της φυλακής

21/10/2025 - 12:46μμ
O Ντόναλντ Τραμπ καλωσορίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις έχει φτάσει στην Αλάσκα, τον περασμένο Αύγουστο (φωτ. αρχείου: EPA / Gavriil Grigorov/ Sputnik / Kremlin POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδονται οι προσδοκίες Τραμπ για συνάντηση με τον Πούτιν – Αναβλήθηκε η συνάντηση των ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ρωσίας

21/10/2025 - 11:39πμ
Εκτεταμένες εργασίες σε εξέλιξη στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντ. Τραμπ κατεδαφίζει τμήμα του Λευκού Οίκου για να φτιάξει αίθουσα χορού

21/10/2025 - 10:28πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέσα στον ακινητοποιημένο συρμό του Intercity 50 (φωτ.: pontosnews.gr)

Πρωινή ταλαιπωρία με Intercity της Hellenic Train – «Μας έφεραν χαλασμένο τρένο»

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/Anestiev)

Πινγκ πονγκ υπουργείου Άμυνας και δήμου Αθηναίων για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

32 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Μιχάλης Καραγιάννης)

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Ιόνιο, Δωδεκάνησα, δυτικά ηπειρωτικά – Άνοδος της θερμοκρασίας

45 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Europa League: Νίκη σε τρελό ματς στη Γαλλία ο ΠΑΟΚ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Europa League: Λύγισε στο Ρότερνταμ ο Παναθηναϊκός

9 ώρες πριν
(Φωτ.: instagram/syllogos_xeniteas_ehingen)

Ο «Ξενιτέας» του Ehingen γιορτάζει 40 χρόνια παρουσίας

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign