pontosnews.gr
Τετάρτη, 30/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Novartis: «Αποκλειστική πηγή πληροφόρησης για τις δωροδοκίες ήταν ο Φρούζης» – Δ. Αβραμόπουλος: Η μεγαλύτερη σκευωρία

Συνεχίζεται η διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο

11/06/2025 - 6:14μμ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δήλωση στην οποία αναφέρει ότι «αποκλειστική πηγή πληροφόρησης μου ήταν ο Φρουζής. Δεν γνωρίζω αν τα χρήματα δόθηκαν στον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο» έκανε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο Φιλίστορας Δεστεμπασίδης, κατηγορούμενος με τη Μαρία Μαρεγγέλη για όσα ψευδή κατέθεσαν ως προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση των πρακτικών της Novartis.

Ο κατηγορούμενος, πρώην στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας, λίγο πριν ανέβει στο βήμα τού μάρτυρα ο πρώην υπουργός Υγείας και πρώην Ευρωπαίος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκ των μηνυτών στην υπόθεση, ανέφερε στο δικαστήριο ότι πηγή γνώσης του τόσο για τον κ. Αβραμόπουλο όσο και για τα άλλα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ενέπλεξε σε δωροδοκίες, ήταν ο τότε επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής.

«Αποκλειστική πηγή πληροφόρησής μου ήταν ο Φρουζής. Δεν γνωρίζω εάν αυτά τα χρήματα δόθηκαν στον κ. Αβραμόπουλο. Δηλώνω ότι πηγή πληροφόρησης για δωροδοκίες οποιοδήποτε πολιτικού ή μη προσώπου ήταν πάντα ο Φρουζής», είπε.

Στην κατάθεσή του, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε «σκοτεινή και βρώμικη υπόθεση» την εμπλοκή του από τους προστατευόμενους μάρτυρες σε δωροδοκίες της φαρμακοβιομηχανίας, ενώ, όπως και οι άλλοι μηνυτές που έχουν προηγηθεί οι καταθέσεις τους, μίλησε για σκευωρία με πολιτικά κίνητρα «δείχνοντας» τόσο τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο όσο και τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Εκείνες τις ημέρες “έτρεχε” το όνομά μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Και είπε ο Παπαγγελόπουλος “ρίξτε και Αβραμόπουλο για να τον τρενάρουμε για δυο τρία χρόνια. Αυτή είναι μια σκοτεινή και βρώμικη υπόθεση. Είπα ότι κάποιος από τους μάρτυρες μπορεί να είναι και θύμα. Είτε για λόγους εκβίασης είτε για λόγους απειλής είτε για άλλους λόγους… Εγώ ήμουν επίτροπος τότε. Θα μπορούσα να ενεργοποιήσω την ιδιότητά μου και να προσφύγω κατά της Ελλάδος. Δεν το έκανα», κατέθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Αναφερόμενος στο τότε πρωθυπουργό, ο μάρτυρας τόνισε: «Ήταν λάθος του Τσίπρα, εξ ού και ανακάλεσε και έκανε λόγο για “ατυχή διαχείριση”… Του είπαν (σ.σ. Τσίπρα), αυτός ο συρφετός, έχουμε δύναμη να εξοντώσουμε την αντιπολίτευση και το δέχθηκε. Ο ηγέτης δεν ακούει κανέναν, παραδέχεται μόνο την κρίση του. Ευτυχώς που δεν τον πίστεψε ο κόσμος. Όταν κατέβηκα, επανεκλέχτηκα. Η μήνυση δεν είναι εκδίκηση, ήταν δικαιοσύνη».

Στην έναρξη της κατάθεσής του, ο Δ. Αβραμόπουλος, σχολιάζοντας τη δήλωση Δεστεμπασίδη, σημείωσε: «Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τη δήλωση. Αντιλαμβάνομαι ότι αναιρείται όλη η αρχική κατάθεση που μου προκάλεσε πρόβλημα. Δεν έχω δει ποτέ τον Φρουζή, είχε κάνει και ο ίδιος και σχετική δήλωση τον Φεβρουάριο 2018, στην οποία έλεγε ότι δεν με γνωρίζει. Την εποχή που ήμουν εγώ υπουργός Υγείας, το φάρμακο δεν ήταν αρμοδιότητα του υπουργείου, άρα δεν υπήρχε καμία σχέση με φαρμακευτικές εταιρείες. Από τη στιγμή αυτή της δήλωσης πιστεύω ότι ο κατηγορούμενος αφαιρεί το στοιχείο του δόλου απέναντί μου. Δεν γνώριζα τον Δεσπεμπασίδη».

Και ο Δ. Αβραμόπουλος επεσήμανε στο δικαστήριο ότι η σκευωρία Novartis αποτελεί «κατάχρηση εξουσίας» με αμιγώς πολιτικά κίνητρα.

«Είχε δίκιο ο κατά την κυρία Ράικου “Ρασπούτιν” Παπαγγελόπουλος όταν είπε ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο: Ήταν η μεγαλύτερη σκευωρία», ανέφερε ο μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο να τα είπε ο κ. Φρουζης αυτά;

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Εγώ δεν τα ξέρω αυτά. Άκουσα τον κ. Δεστεμπασίδη σήμερα. Αυτά πρέπει να κληθεί να τα πει ο κ. Φρουζής.

Εισαγγελέας: Θα κληθεί.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν υποβάλλετε τη μήνυση και σε βάρος των υπόλοιπων προσώπων που συμμετείχαν;

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Γιατί όλα έγιναν με βάση μία κατάθεση. Τηρήσαμε τη διαδικασία που έπρεπε. Είπαμε να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Εγώ είμαι θεσμικός. Εγώ βρίσκομαι εδώ σήμερα γιατί πιστεύω στη δικαιοσύνη.

Κατά την εκτίμηση του πρώην υπουργού, οι τότε προστατευόμενοι μάρτυρες «είτε εκβιάστηκαν είτε τους προσφερθεί μια προστασία, δεν μπορώ να ξέρω εγώ. Δεν ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν “ε! δεν χτυπάμε και δέκα πολιτικούς;”. Κάποιοι το μεθόδευσαν».

Η δίκη συνεχίζεται.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: 32 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

30/07/2025 - 8:38μμ
Η παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γαλάζια Σημαία: 12 δημοφιλείς ακτές έχασαν τη σήμανση – Τι σημαίνει η αφαίρεση του βραβείου

30/07/2025 - 5:38μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη Τούρκος καταζητούμενος για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα ανθρωποκτονίας

30/07/2025 - 5:09μμ
Καπνός από τη φωτιά στο Μονολίθι Πρέβεζας (φωτ.: Facebook / IoanninaTv Itv)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πρέβεζα, στο Μονολίθι

30/07/2025 - 4:11μμ
Σκάφος του Λιμενικού συνοδεύει σκάφος με μετανάστες, το οποίο εντοπίστηκε ανοιχτά της Ζακύνθου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Σπυρούνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Reuters: Η Ακτοφυλακή της Λιβύης εκπαιδεύεται στην Ελλάδα, για τις μεταναστευτικές ροές

30/07/2025 - 3:30μμ
(Φωτ.: PixaBay)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Ένας χρόνος από το θάνατο 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης – Ελέγχονται ποινικά 5 άτομα

30/07/2025 - 12:47μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάει αύριο ο καιρός – Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

30/07/2025 - 12:23μμ
Δύτες ερευνούν αν υπήρχε συνοδός του παιδιού ο οποίος μπορεί επίσης να πνίγηκε (φωτ. αρχείου: Υπουργείο Πολιτισμού)
ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιό Φάληρο: Ασιατικής καταγωγής το κοριτσάκι που πνίγηκε – Δεν το έχει αναζητήσει κανείς, δεν αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια

30/07/2025 - 11:01πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΕΤΑΑ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

30/07/2025 - 9:30πμ
Χθεσινοβραδινό στιγμιότυπο από τη φωτιά έξω από την Άσσηρο (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Άσσηρο – Κάηκαν μελίσσια και ελαιόδεντρα

30/07/2025 - 8:31πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Πυροσβεστική: 32 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης U17: Ασημένιο μετάλλιο ο Σούλης!

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: mathias70 / pixabay.com)

ΕΟΔΥ: Δέκα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Ο Παναθηναϊκός οδεύει προς αποχή από το Σούπερ Καπ

2 ώρες πριν
Ο Σαράντης Παπαδόπουλος (φωτ.: Αρχείο Αρχοντίας Παπαδοπούλου)

Σαράντης Παπαδόπουλος, ο αγωνιστής: Ο Πόντιος δάσκαλος της Νίκαιας που έβγαινε πάντα μπροστά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Δημήτρης Ζαρζαβατσίδης: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του – Τραγική φιγούρα η Βούλα Πατουλίδου

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign