Η Μονακό του Βασίλη Σπανούλη έκανε την τεράστια έκπληξη απέναντι στο φαβορί του β΄ ημιτελικού της Euroleague, Ολυμπιακό και με τη νίκη της με 78-68 προκρίθηκε στον τελικό του Final 4 του Άμπου Ντάμπι. Το βράδυ της Κυριακής (25/5, 20:00) οι Μονεγάσκοι θα διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.
Ελληνικό τελικό ονειρεύονταν οι Έλληνες φίλαθλοι στο Άμπου Ντάμπι, αλλά τελικά θα δουν τον τελικό της παρηγοριάς το απόγευμα της Κυριακής, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.
Ο Έβαν Φουρνιέ έκανε ό,τι μπορούσε, τελειώνοντας το παιχνίδι με 31 πόντους, αλλά δεν είχε συμπαράσταση στην επίθεση, με τον Γκος να μένει στους 12 πόντους και τον Βεζένκοφ να έχει 7 πόντους και 8 ριμπάουντ. Για τη Μονακό, ο Ντιαλό σημείωσε 22 πόντους, ενώ ο Μάικ Τζέιμς ήταν κομβικός με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ.
Ο Βασίλης Σπανούλης πλήγωσε την παλιά του ομάδα, αλλά κατάφερε στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής στη Euroleague, να οδηγήσει τους Μονεγάσκους μέχρι τον μεγάλο τελικό.