pontosnews.gr
Δευτέρα, 19/05/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τριήμερη εκεχειρία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο Πούτιν – Πότε θα ισχύσει

Η κατάπαυση του πυρός αποφασίστηκε με αφορμή την 80ή επέτειο νίκης της Ρωσίας κατά της ναζιστικής Γερμανίας

28/04/2025 - 4:25μμ
Οικογένεια Ουκρανών έχει στήσει ένα πρόχειρο τραπέζι με φαγητό δίπλα στον τάφο συγγενικού προσώπου, για το ταφικό έθιμο «Ημέρα Χαράς», ή «Προβόντι», παρόμοιο με αυτό των Ποντίων. Μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, οι συγγενείς των νεκρών φέρνουν στο νεκροταφείο φαγητό, λουλούδια και προσωπικά αντικείμενα των νεκρών, προκειμένου να περάσουν την ημέρα μαζί (φωτ.: . EPA/Maria Senovilla)

Οικογένεια Ουκρανών έχει στήσει ένα πρόχειρο τραπέζι με φαγητό δίπλα στον τάφο συγγενικού προσώπου, για το ταφικό έθιμο «Ημέρα Χαράς», ή «Προβόντι», παρόμοιο με αυτό των Ποντίων. Μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, οι συγγενείς των νεκρών φέρνουν στο νεκροταφείο φαγητό, λουλούδια και προσωπικά αντικείμενα των νεκρών, προκειμένου να περάσουν την ημέρα μαζί (φωτ.: . EPA/Maria Senovilla)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τριήμερη κατάπαυση του πυρός στο μέτωπο στην Ουκρανία από τις 8 έως τις 10 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με την ευκαιρία της 80ής επετείου της νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας. Ωστόσο, έσπευσε να προειδοποιήσει ότι η Μόσχα θα απαντήσει «σε περίπτωση παραβίασης» της εκεχειρίας από το Κίεβο.

«Με απόφαση του Ρώσου προέδρου (…) για ανθρωπιστικούς λόγους, με την ευκαιρία της 80ής επετείου της Νίκης από τα μεσάνυχτα της 7ης προς 8η Μαΐου, και μέχρι τα μεσάνυχτα της 10ης προς 11η Μαΐου, η ρωσική πλευρά ανακοινώνει κατάπαυση του πυρός», ανέφερε σε μια δήλωση το Κρεμλίνο.

«Όλες οι στρατιωτικές ενέργειες αναστέλλονται για αυτήν την περίοδο. Η Ρωσία πιστεύει πως η ουκρανική πλευρά θα πρέπει να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα», ανέφερε ακόμη.

«Σε περίπτωση παραβίασης της κατάπαυσης του πυρός από την ουκρανική πλευρά, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα δώσουν κατάλληλη και αποτελεσματική απάντηση», προσθέτει, επαναλαμβάνοντάς πως η Ρωσία είναι έτοιμη για «ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις χωρίς προϋποθέσεις».

Πρόσφατα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, οι μαξιμαλιστικές απαιτήσεις του οποίου για την Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει κατά τα τρία και πλέον έτη της επίθεσης του στρατού του, είχε ανακοινώσει πάλι εκεχειρία με την ευκαιρία του Πάσχα στις 19 και 20 Απριλίου.

Τα δύο στρατόπεδα αλληλοκατηγορήθηκαν στη συνέχεια για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, παρότι μια μείωση της έντασης των μαχών έγινε αισθητή σε πολλούς τομείς του μετώπου, σύμφωνα με Ουκρανούς στρατιώτες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η σημαία των 1.919 μέτρων μπροστά από το αντίγραφο του πλοίου «Badirma» που μετέφερε τον Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα (φωτ.: Anadolu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σημαία 1.919 μέτρων στη Σαμψούντα για τη 19η Μαΐου του Κεμάλ

18/05/2025 - 12:50μμ
Σε πρώτο πλάνο διακρίνεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πίσω του ο Ντόναλντ Τραμπ, σε παλιότερη συνάντησή τους στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ θα άρουν πολύ σύντομα τις κυρώσεις CAATSA

18/05/2025 - 12:34πμ
Ο Γιοακίμ Μεντίν (κέντρο) μόλις έχει αποφυλακιστεί (φωτ.: X/Munzur Press)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Σουηδός δημοσιογράφος – Είχε καταδικαστεί για προσβολή του Ερντογάν

16/05/2025 - 11:26μμ
Απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/PRESIDENTIAL PRESS)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Ουκρανία: Χωρίς αποτέλεσμα η πρώτη από το 2022 συνάντηση εκπροσώπων των δύο χωρών

16/05/2025 - 4:20μμ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο σε συνάντηση του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς τον Τραμπ συμφωνία για το Ουκρανικό δεν γίνεται υπονόησε ο Μάρκο Ρούμπιο

15/05/2025 - 9:23μμ
(Φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου Τουρκικής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν προς Ζελένσκι: Η Τουρκία θα φιλοξενήσει εσένα και τον Πούτιν όταν θα είστε έτοιμοι

15/05/2025 - 7:45μμ
Ο Ερντογάν υποδέχεται τον Ζελένσκι στην Άγκυρα (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Φιάσκο στην Κωνσταντινούπολη με τις διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία

15/05/2025 - 2:54μμ
H 23χρονη Βαλέρια Μάρκες στο τελευταίο βίντεο που έκανε (πηγή: Daily Mail)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Nεαρή ινφλουένσερ δολοφονήθηκε σε live μετάδοση στο TikTok

15/05/2025 - 10:48πμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ελσίνκι, το 2018 (φωτ.: EPA / Anatoly Maltsev)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι πρώτες απευθείας διαπραγματεύσεις, αλλά με αβέβαιες παρουσίες

15/05/2025 - 9:54πμ
(Πηγή φωτ.: x.com/HRHMBNSALMAAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Ριάντ: Συνάντηση Τραμπ-Αλ Σάρα με κερδισμένο τον… Ερντογάν

14/05/2025 - 2:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ρίζα μ'» είναι το γλυκόλογο, του «ριζωμού τα χώματα» είναι αυτά που δεν λησμονούνε (φωτ.: Κατερίνα Κατωπόδη)

Από το Σύνταγμα 106 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Ποντίων – «Δεν υπάρχουν χαμένες ή αλησμόνητες πατρίδες. Υπάρχουν μόνο πατρίδες»

14 λεπτά πριν
Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, Δευτέρα 19 Μαΐου 2025. (Φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στην ειδική συνεδρίαση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

45 λεπτά πριν
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, για το τουρνουά σκακιού που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 18 Μαΐου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Αραμπατζής)

Νίκος Ανδρουλάκης: Χρέος να αγωνιστούμε για να υπάρξει διεθνής αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας

1 ώρα πριν
Για τη δημιουργία των ενδυμάτων, έγινε επιμελής έρευνα σε υλικό εποχής από φωτογραφίες, σκίτσα και γκραβούρες (φωτ.: tvopen.gr)

«Το Κόκκινο Ποτάμι» για τη 19η Μαΐου: «Ξαναγεννηθήκαμε μέσα από τις στάχτες μας»

2 ώρες πριν
Πρώτη αλλαγή φρουράς για την επέτειο της19ης Μαΐου (φωτ.: Γκλόρια Στρατιώτη)

106 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων: Δέος στην αλλαγή φρουράς με τους Πόντιους Εύζωνες

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Λίνα Μενδώνη: Η αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Τουρκία θα συνιστούσε πράξη γενναιότητας και δικαιοσύνης

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign