pontosnews.gr
Παρασκευή, 31/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ μετά τα 6,2 – Τι προβληματίζει τους ειδικούς

Καταστήματα έκλεισαν, ενώ χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε πάρκα και ανοιχτούς χώρους

23/04/2025 - 7:25μμ
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί σε πάρκα και ανοιχτούς χώρους της Κωνσταντινούπολης μετά τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ (φωτ.: EPA/Tolga Bozoglu)

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί σε πάρκα και ανοιχτούς χώρους της Κωνσταντινούπολης μετά τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ (φωτ.: EPA/Tolga Bozoglu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Δεκάδες μετασεισμοί, έχουν σημειωθεί μετά την δόνηση των 6,2 Ρίχτερ νωρίς το μεσημέρι στη θάλασσα του Μαρμαρά, η οποία σκόρπισε τον πανικό στους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης, ισχυροποιώντας το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Ωστόσο οι ειδικοί αντιμετωπίζουν με ανησυχία και σκεπτικισμό το φαινόμενο παρά την ομαλή εξέλιξή του καθώς πρόκειται για κομμάτι του ρήγματος της Ανατολίας το οποίο μπορεί να «δώσει» σεισμούς που ξεπερνούν τα 7 Ρίχτερ.

Μάλιστα όπως  δηλώνει ο διευθυντής ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Αθανάσιος Γκανάς, «το ρήγμα του Μαρμαρά έχει μήκος 50 χιλιομέτρων και ο σημερινός σεισμός έσπασε ένα κομμάτι μήκους 20 περίπου χιλιομέτρων»

Μιλώντας στο ΕΡΤΝews ο κ. Γκανάς σημείωσε ότι «έχουμε μια εικόνα που προέρχεται από τα διεθνή σεισμολογικά δίκτυα τα οποία δείχνουν ότι έχει ξεκινήσει μια μετασεισμική ακολουθία πάνω στο ρήγμα που έσπασε το μεσημέρι με τον σεισμό των 6,2, η οποία ακολουθία βρίσκεται σε μια διεύθυνση Ανατολή – Δύση, που είναι και το ρήγμα δηλαδή. Όλη αυτή η ακολουθία εξελίσσεται στη θάλασσα, περίπου 20 χιλιόμετρα νότια των θρακικών ακτών και αυτό εκτιμώ ότι είναι πολύ θετικό νέο, διότι σημαίνει ότι έχουμε εισέλθει σε μία μετασεισμική ακολουθία, που σημαίνει ότι ο 6,2 ήταν μάλλον, με πολλή επιφύλαξη, ο κύριος σεισμός[…] θέλουμε κι άλλα δεδομένα, χρειαζόμαστε ένα εικοσιτετράωρο οπωσδήποτε για να εκτιμήσουμε αν ήταν ο κύριος ή όχι. Αυτή όμως η εξέλιξη είναι πολύ θετική».

Αισθητός και στη Θράκη

Όσον αφορά τις επιπτώσεις του σεισμού των 6,2 Ρίχτερ δεν καταγράφηκαν υλικές ζημιές ή θύματα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ωστόσο ενδεικτικό του πανικού που επικράτησε, είναι πως περίπου 150 άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά όταν πήδηξαν από ύψος για να βγουν από τα κτίρια που βρίσκονταν.

Καταστήματα έκλεισαν, ενώ χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε πάρκα και ανοιχτούς χώρους καθώς ο χορός των Ρίχτερ δεν έχει σταματήσει.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης θα μείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή.

Σημειώνεται τέλος ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Θράκης. Ορισμένοι κάτοικοι τόσο στην πόλη της Κομοτηνής αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης, όπως επίσης και στην Ξάνθη, έλαβαν σχετική ειδοποίηση από το σύστημα της Google για τη σεισμική δόνηση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

30/07/2026 - 10:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισχυρίζεται πλήγμα σε αμερικανική βάση με F-35 – Διαψεύδει η Ουάσινγκτον

30/07/2026 - 8:40μμ
(Φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Το Λονδίνο στηρίζει τη νέα προσπάθεια Γκουτέρες για επανέναρξη των συνομιλιών

30/07/2026 - 6:12μμ
Φωτογραφία αρχείου: Καπνός υψώνεται από το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «SOUNION», μετά την επίθεση των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Αύγουστο του 2024 (φωτ.: EPA / EUNAVFOR ASPIDES)
ΚΟΣΜΟΣ

Drones χτύπησαν δύο δεξαμενόπλοια ελληνικών συμφερόντων στον Εύξεινο Πόντο – Φωτιά εν ώρα φόρτωσης

30/07/2026 - 2:27μμ
Στιγμιότυπο από το χώρο όπου στεγάζεται το Ατσίκ Ράντιο (πηγή: Bianet)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ραδιόφωνο έχασε την άδειά του μετά από αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων

30/07/2026 - 11:40πμ
Μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35C του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ ετοιμάζεται να απογειωθεί από το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα (φωτ.: U.S. Central Command / X)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ξαναβομβαρδίζουν το Ιράν – Νέα μέτωπα σε Ιράκ, Ιορδανία και Υεμένη

30/07/2026 - 10:04πμ
Όχημα περνά μπροστά από πινακίδα με το σύνθημα «Επανάσταση είναι να υπερασπίζεσαι τις αξίες στις οποίες πιστεύεις, με τίμημα οποιαδήποτε θυσία», στην Αβάνα (φωτ.: EPA / Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Ιστορική στροφή προς την αγορά – Βενζινάδικα, φαρμακεία και λιμάνια ανοίγουν στους ιδιώτες

29/07/2026 - 7:34μμ
Ο Τζάρεντ Λέτο στην πρεμιέρα της ταινίας «Tron: Ares» στο TCL Chinese Theatre του Λος Άντζελες, στις 6 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζάρεντ Λέτο: Το «σκοτεινό μυστικό» του Χόλιγουντ – Δέκα γυναίκες τον καταγγέλλουν στο BBC

29/07/2026 - 5:08μμ
Μαχητής των Χούθι κοιτάζει ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης. 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA /  Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Πύραυλοι σε σαουδαραβικό τάνκερ – Η Κίνα ζητά ασφαλή διέλευση στην Ερυθρά Θάλασσα

28/07/2026 - 9:31μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (πηγή: Χ / Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι: Στο τραπέζι οι Patriot και η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών

28/07/2026 - 8:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.:  www.photobystellios.com)

Νέα εποχή για τον Καθεδρικό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν – O πατήρ Γρηγόριος Γκίλμπερτ στο τιμόνι

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Conference League: Αγχώθηκε, αλλά πήρε την πρόκριση ο Παναθηναϊκός

3 ώρες πριν
Βρετανικό διαβατήριο του Γιώργου Κυριακίδη, με ημερομηνία 12 Ιουλίου 1947 (φωτ.: Museums Victoria/ Moya McFadzean/ Public Domain Mark)

Από τη Λάρνακα στη Μελβούρνη: Η ιστορία του Κύπριου Γιώργου Κυριακίδη που ταξίδεψε στην Αυστραλία μόνο με ένα διαβατήριο στην τσέπη

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Europa League: Ο Κωνσταντέλιας υπέγραψε την πρόκριση του ΠΑΟΚ

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ/ EUROKINISSI)

Πύρινος κλοιός σε Πρέβελη, Πάρο και Κάλυμνο – Μάχη με τις φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign