pontosnews.gr
Πέμπτη, 11/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Νέα Υόρκη «μίλησε» ελληνικά – Οι Εύζωνες έκλεψαν για ακόμα μία φορά την παράσταση

Η καρδιά του ελληνισμού χτύπησε στο Μανχάταν

31/03/2025 - 9:28πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γ. Γαρατζιώτη)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γ. Γαρατζιώτη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με μια μεγαλειώδη παρέλαση στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν, οι ομογενείς που ζουν και προοδεύουν στην αμερικανική πολιτεία τίμησαν την Κυριακή, την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η 5η Λεωφόρος ντύθηκε στα γαλανόλευκα και επί περίπου τρεις ώρες ομογενείς, φιλέλληνες και τουρίστες καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες στην παρέλαση, υπό τους ήχους ελληνικών εμβατηρίων.

Με κεντρικό σύνθημα «Ελλάδα, η γενέτειρα της δημοκρατίας και στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ» δεκάδες ομογενειακές οργανώσεις, ομοσπονδίες, κοινότητες, σχολεία, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανισμοί, εκκλησίες και χιλιάδες πολίτες ντυμένοι με εθνικές ενδυμασίες, κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια γέμισαν με γαλανόλευκα χρώματα τους δρόμους της Νέας Υόρκης δίνοντας δυναμικό παρών στην πιο εμβληματική εκδήλωση του απόδημου ελληνισμού.

Τα βλέμματα όλων τράβηξε το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που παρέλασαν περήφανοι και καμαρωτοί σε άψογο σχηματισμό, αμέσως μετά το πέρασμα της ελληνικής σημαίας της Ακρόπολης.

Η ετήσια ελληνική παρέλαση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, με τον Φίλιπ Κρίστοφερ να ηγείται της προσπάθειας. Πήραν μέρος περισσότεροι από εκατόν είκοσι οργανισμοί με πενήντα δύο άρματα και 15 φιλαρμονικές που πλαισίωσαν την παρέλαση και συμμετείχαν σε παράλληλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ομογένεια.

(Φωτ.: facebook.com/thecathedralnyc)

Στη φετινή παρέλαση συμμετείχε και άγηµα αφιερωµένο στην τραγωδία των Τεµπών με τίτλο «Άγηµα 57», αποδίδοντας φόρο τιμής στα πενήντα επτά θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Μέρος πήραν επίσης ελληνικά σωματεία από το Νιού Τζέρσεϊ, το Κονέκτικατ και τον Καναδά.

Μεγάλοι τελετάρχες της παρέλασης ήταν ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυµπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώτος Ελληνοαμερικανός τετράστερος Στρατηγός του Αμερικανικού Στρατού και διοικητής δυνάμεων των ΗΠΑ Άντριου Πόππας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστοµος.

Επίτιµοι τελετάρχες ήταν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Χριστόφορος Παπακαλιάτης, αλλά και ο τρεις φορές χρυσός Ολυµπιονίκης Πύρρος ∆ήµας.

Επίσηµοι προσκεκληµένοι ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γεώργιος Γεωργαντας, ο περιφερειάρχης ∆υτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρµάκης, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης και η δήµαρχος Τήλου Μαρία Αλειφέρη-Καµµά.

Μεγάλος Ευεργέτης: Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης.

Λοιποί Ευεργέτες: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Internova Travel Group, πρόεδρος EMBCA Λου Κάτσος, πρόεδρος PSEKA Φίλιπ Κρίστοφερ, πρόεδρος Libra Group Γιώργος Λογοθέτης, ο πρόεδρος της Red Apple Group Τζον Κατσιματίδης, AHEPA – Πρόεδρος Σάββας Τσιβίκος.

Το αμερικανικό Κογκρέσο εκπροσώπησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γκρέγκορι Μικς, Γκρέις Μενγκ, Μάικ Λόλερ, Νικόλ Μαλλιωτάκη και ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ. Παρέστησαν επίσης οι πολιτειακοί γερουσιαστές Λου Ραπτάκης και Μάικλ Γιάνναρης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου η ελληνική μειονότητα είναι μια από τις λίγες μειονότητες στη χώρα που δίνεται άδεια εδώ και 86 χρόνια για την διοργάνωση παρέλασης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το κόψιμο της τούρτας για τα 45 χρόνια του Ποντιακού Σπιτιού (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories/Βασίλης Βασίλας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα Νότια Ουαλία: 45 χρόνια παρουσίας γιόρτασε το «Ποντιακό Σπίτι» – «Είναι το δεύτερο σπίτι μας, εδώ συνεχίζουμε την ποντιακή παράδοση»

9/12/2025 - 9:39μμ
Ο Κρις Καλιφατίδης με τα παιδιά του (φωτ.: NeosKosmos.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: «Έφυγε» ο Κρις Καλιφατίδης, ένας από τους «κυανόλευκους» της Μελβούρνης

9/12/2025 - 8:29μμ
Οι τρόφιμοι του «Fronditha Care» μαζί με τα παιδιά του προγράμματος «Ε.L.A.» (φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Ηλικιωμένοι ομογενείς ήρθαν κοντά με τα παιδιά της παροικίας ενόψει των Χριστουγέννων

8/12/2025 - 3:12μμ
Η Michaela Loukas με το βραβείο της ανά χείρας (φωτ.: LinkedIn)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Νέα Επιστήμονας της Χρονιάς η ομογενής Michaela Loukas

8/12/2025 - 8:33πμ
Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος με τον πρέσβη της Ελλάδας Σταύρο Βενιζέλο (φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Προσλήψεις προσωπικού στα προξενεία Μελβούρνης και Σίδνεϊ

8/12/2025 - 12:01πμ
Μέλη του Λυκείου Ελληνίδων κρατούν την εικόνα του Αγίου Νικολάου (φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας/Μάρκελλος Πετρόπουλος)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Παρών ο Πόντος στη λιτανεία του Αγίου Νικολάου στο Σίδνεϊ

7/12/2025 - 6:26μμ
(Φωτ.: greeknewsusa.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Αχ, η Ξενιτιά»: Η Κρήτη ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη με μια παράσταση για τον πόνο και τη δύναμη της μετανάστευσης

7/12/2025 - 4:32μμ
Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Υπαπαντής στο Κόμπουργκ (φωτ.: greekherald.com.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μαζική κινητοποίηση για τη διάσωση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στο Κόμπουργκ της Μελβούρνης

7/12/2025 - 9:00πμ
Διάλειμμα για τα κάλαντα από τους μικρούς ομογενείς (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories/Βασίλης Βασίλας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Το Σίδνεϊ μοσχοβόλησε μελομακάρονα και κουραμπιέδες

5/12/2025 - 10:18μμ
(Φωτ.: Facebook Eλληνική ορθόδοξη ενορία στο Kongarah)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Μύρισε» Χριστούγεννα στην ελληνορθόδοξη ενορία και κοινότητα του Kongarah στη Νέα Νότια Ουαλία

3/12/2025 - 11:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: Άλωσε τη Σαραγόσα το Περιστέρι!

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

FIBA Europe Cup: Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ, σκόρπισε την Πριεβίζντα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook Βασίλης Τσενκελίδης)

Η Παναγία Σουμελά κατέφθασε στην Αθήνα – Μια ιστορική στιγμή πίστης και μνήμης για τον ποντιακό ελληνισμό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Σπουδαία νίκη του Άρη επί της Βενέτσια

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ebu.ch)

Κλυδωνίζεται η Eurovision: Μετά τις μαζικές αποχωρήσεις, εκτός και η Ισλανδία λόγω Ισραήλ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Basketball Champions League: Στους «16» η ΑΕΚ – Νίκησε στην παράταση τη Λέβιτσε

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign