pontosnews.gr
Κυριακή, 19/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Δεκάδες νέες συλλήψεις και απαγόρευση διαδηλώσεων, ενώ ετοιμάζονται νέες συγκεντρώσεις – Καλέσματα σε μποϊκοτάζ

Ο πρόεδρος του CHP Οζγκούρ Οζέλ θα μεταβεί σήμερα στη φυλακή του Σιλιβρί για να επισκεφθεί τον Εκρέμ Ιμάμογλου

25/03/2025 - 3:03μμ
Οι διαδηλωτές κραδαίνουν… μαλλί της γριάς, σε ένα διαφορετικό είδος διαμαρτυρίας, εναντίον των αστυνομικών στη διάρκεια πορείας στην πλατεία Ταξίμ, μπροστά από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Οι διαδηλωτές κραδαίνουν… μαλλί της γριάς, σε ένα διαφορετικό είδος διαμαρτυρίας, εναντίον των αστυνομικών στη διάρκεια πορείας στην πλατεία Ταξίμ, μπροστά από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Νέες συλλήψεις «προβοκατόρων» ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές αρχές, έπειτα από μία έκτη νύχτα κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις της χώρας, κατά της φυλάκισης του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ανάμεσά τους και οκτώ δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στις οικίες τους στην Κωνσταντινούπολη χθες τα ξημερώματα, μεταξύ αυτών ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Συνολικά, δέκα δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί στη χώρα, κατηγορούμενοι ότι «παραβίασαν τον νόμο για τις συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις», σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων MLSA, που παρακολουθεί τις υποθέσεις τους.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Άγκυρας παρέτεινε έως και την 1η Απριλίου την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Οι συγκεντρώσεις έχουν απαγορευτεί εδώ και μία εβδομάδα στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας— Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και την πρωτεύουσα Άγκυρα και σχεδόν 1.200 άνθρωποι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα καθημερινά συνελήφθησαν σε διάστημα έξι ημερών.

Εντούτοις, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι επέστρεψαν χθες το βράδυ μπροστά από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

«Η αστυνομία μας συνέλαβε 43 προβοκάτορες και οι προσπάθειες να συλλάβουμε άλλους υπόπτους συνεχίζονται», προειδοποίησε σήμερα το πρωί στο Χ ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια.

Από την πλευρά του, το Συμβούλιο της Ευρώπης κατήγγειλε μία «δυσανάλογη προσφυγή στη βία», κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Τουρκία.

«Καλώ τις τουρκικές αρχές να τηρούν τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα κι αναφορικά με τον σεβασμό της ελευθερίας της ειρηνικής συνάθροισης, της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας των ΜΜΕ», δήλωσε ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Μάικλ Ο΄ Φλάχερτι.

Επίσκεψη Οζέλ στον Ιμάμογλου

Σήμερα, ο πρόεδρος του κόμματος CHP του Εκρέμ Ιμάμογλου, Οζγκούρ Οζέλ, αναμένεται να μεταβεί στη φυλακή του Σιλιβρί, στο δυτικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, για να επισκεφθεί τον δήμαρχο αυτής της πόλης που κατηγορείται για «διαφθορά» και έχει προφυλακιστεί από την Κυριακή.

Άλλοι 48 συγκατηγορούμενοί του κρατούνται επίσης σε αυτήν τη φυλακή.

Εξάλλου, οι φοιτητές συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και το Εσκισεχίρ και συνεχίζουν να απευθύνουν κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα μαθήματα.

Ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, οι φοιτητές ανακοίνωσαν «έναν συντονισμό» μεταξύ των πανεπιστημίων τους και την πραγματοποίηση μιας νέας συγκέντρωσης στις 17.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας).

Χθες το βράδυ, η πορεία τους ανακόπηκε βίαια από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν σχηματίσει κλοιό και τους εμπόδισαν να φθάσουν στην έδρα της δημοτικής αρχής όπου το κόμμα CHP του φυλακισμένου δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου συγκεντρώνει κάθε βράδυ δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές.

Κάλεσμα σε μποϊκοτάζ

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κάλεσε σε μποϊκοτάζ έντεκα γνωστών καταστημάτων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, μεταξύ αυτών μιας αλυσίδας καφέ: «Τον καφέ μπορούμε να τον φτιάχνουμε μόνοι μας», είπε ο Οζέλ.

Την ίδια στιγμή, μέλη της κυβέρνησης, ανάμεσά τους ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Χακάν Φιντάν, από την Ουάσιγκτον όπου πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη ενός Τούρκου υψηλόβαθμου αξιωματούχου μετά την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία, καταδίκασαν τις προσβολές που διατυπώνονται εναντίον της μητέρας του προέδρου Ερντογάν.

«Η αναίσχυντη επίθεση σε βάρος του προέδρου μας και της εκλιπούσας μητέρας του στο Σαρατσχανέ (έδρα της δημοτικής αρχής) είναι το προϊόν μιας ηθικής κατάρρευσης και ενός ρυπαρού πνεύματος που στοχεύει την κοινωνική ειρήνη», κατήγγειλε ο Φιντάν.

Ο πρόεδρος του CHP επέκρινε επίσης αυτά τα υβριστικά συνθήματα: «Είναι απαράδεκτο να αναμειγνύονται οι διαμαρτυρίες με τις ύβρεις», έγραψε στο Χ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: YouTube/
The Financial Express)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ιστορική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας καταγγέλει το Κίεβο

19/07/2026 - 10:46πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

«Αξέχαστα μαθήματα» απειλεί να δώσει το Ιράν στις ΗΠΑ – Νέο ισραηλινό πλήγμα στη Χεζμπολάχ ενώ ο πρόεδρος του Λιβάνου μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον

18/07/2026 - 9:18μμ
(Φωτ. αρχείου: safaritravelplus / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Οι κροκόδειλοι του Νείλου θα εκτρέφονται για να χρησιμοποιηθούν σε φυλακές Παλαιστινίων

18/07/2026 - 8:14μμ
Εικόνα από την αστυνομική επιχείρηση (φωτ.: EPA / John van Der Tol)
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Εκκενώθηκε συνοικία στη Χάγη, λόγω εντοπισμού εργαστηρίου παρασκευής συνθετικών ναρκωτικών

18/07/2026 - 7:44μμ
Άνθρωποι φωτογραφίζουν τη θέα από το Λιτλ Άιλαντ, καθώς η ομίχλη που προκλήθηκε από τις δασικές πυρκαγιές στον Καναδά και οι νεφελώδεις συνθήκες είναι ορατές στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/ SARAH YENESEL)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου οι φωτιές στον Καναδά: Απειλεί με δασμούς ο Τραμπ λόγω της μόλυνσης στις ΗΠΑ

18/07/2026 - 1:40μμ
Εικόνα από περιοχή της Μόσχας που δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drone (φωτ.: x.com/BohuslavskaKate)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εφιαλτική νύχτα με εκατοντάδες drones, νεκρούς και τραυματίες

18/07/2026 - 11:01πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 5 Ρίχτερ συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία

18/07/2026 - 8:55πμ
(Πηγή: x.com/CENTCOM)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράν – Η Τεχεράνη απειλεί με γενικευμένη σύρραξη

17/07/2026 - 11:49μμ
Ο Ιταλός κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο με τη σύζυγό του Μαριάντζελα Σαντρόνε (πηγή: Instagram/MARIO ROGGERO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο για τον φόνο δυο ληστών – Η υπόθεση έχει διχάσει τη χώρα

17/07/2026 - 11:25μμ
(Φωτ. αρχείου: Weston Observatory in Massachusetts)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι

17/07/2026 - 7:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Κιλιάν Μπαπέ σε φάση από τον αγώνα κόντρα στην Αγγλία για την 3η θέση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (FIFA World Cup 2026), στο Μαϊάμι. «Απέναντί» του ο Έζρι Κόνσα της Αγγλίας (φωτ.: EPA/ Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Μουντιάλ 2026: Ρεκόρ για τον Μπαπέ αλλά με αποκλεισμό της Γαλλίας

18 λεπτά πριν
(Πηγή: YouTube/
The Financial Express)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ιστορική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας καταγγέλει το Κίεβο

43 λεπτά πριν
Καρτ ποστάλ όπου εικονίζεται ναυπηγείο της Ινέπολης του Πόντου

Το πλοίο της Ινέπολης: Ένα ζωντανό απολίθωμα της αρχαίας ναυπηγικής στον Εύξεινο Πόντο

1 ώρα πριν
(Πηγή: facebook.com/profile.php?id/Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα & Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους)

Εξωδικαστικός μηχανισμός: «Ανοίγει» η πλατφόρμα για χρέη από 5.000 ευρώ – Tι πρέπει να προσέξουμε

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ CHS Greece)

Το Harvard συναντά την Ελλάδα στα καλοκαιρινά προγράμματα που ενώνουν μαθητές και φοιτητές

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Παγγαίου/Facebook)

Έρχονται τα Μετενλίδικα στην Παλαιοκώμη με τον Ματθαίο Τσαχουρίδη – Μια μεγάλη ποντιακή βραδιά γεμάτη μουσική και παράδοση

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign