pontosnews.gr
Τρίτη, 7/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ευρωκοινοβούλιο: «Σκάνδαλο Huawei» ενόψει – Σφραγίστηκαν τα γραφεία δύο βοηθών ευρωβουλευτών

Η βελγική δικαιοσύνη υποψιάζεται ότι δωροδοκήθηκαν περίπου 15 νυν ή πρώην ευρωβουλευτές

13/03/2025 - 6:44μμ
(Φωτ.: EPA / Stephanie LeCocq)

(Φωτ.: EPA / Stephanie LeCocq)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η υποψία διαφθοράς στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οδήγησε σήμερα την Ομοσπονδιακή Αστυνομία Βρυξελλών σε σειρά ερευνών στο Βέλγιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir. Όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα, περίπου εκατό ανακριτές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας, κατόπιν εντολής ενός οικονομικού ανακριτή και της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, ερεύνησαν 21 διευθύνσεις στην περιοχή των Βρυξελλών, στη Φλάνδρα, στη Βαλλονία, καθώς και στην Πορτογαλία.

Η βελγική δικαιοσύνη υποψιάζεται ότι λομπίστες της κινεζικής εταιρείας Huawei δωροδόκησαν περίπου δεκαπέντε ευρωβουλευτές (νυν ή πρώην), προκειμένου να προωθήσουν την εμπορική πολιτική της εταιρείας στην Ευρώπη.

Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις ατόμων που εργάζονται ή εργάζονταν για τη Huawei, έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και στα γραφεία τους. Τα άτομα αυτά οδηγούνται σε ανάκριση.

Το νέο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεσπά πάνω από δύο χρόνια μετά την υπόθεση Qatargate.

Το απόγευμα, όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βελγίου, ο αρμόδιος ανακριτής ζήτησε να σφραγιστούν χώροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, και συγκεκριμένα τα γραφεία που έχουν διατεθεί σε δύο κοινοβουλευτικούς βοηθούς που εμπλέκονται στην υπόθεση της έρευνας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Εισαγγελία, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα ενημερώθηκε για την κατάσταση, η έρευνα συνεχίζεται, ενώ ένας επιπλέον ύποπτος συνελήφθη στη Γαλλία κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του.

«Κανένα σχόλιο σχετικά με την έρευνα» απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τομάς Ρενιέ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις συλλήψεις.

Έπειτα από ερωτήσεις δημοσιογράφων, ωστόσο, μίλησε για την εμπλεκόμενη εταιρεία λέγοντας «επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω ότι η ασφάλεια των δικτύων 5G είναι προφανώς ζωτικής σημασίας για την οικονομία μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στην ανακοίνωσή μας του 2023, η Επιτροπή εκτίμησε ότι η Huawei αντιπροσωπεύει ουσιωδώς υψηλότερους κινδύνους από άλλους προμηθευτές 5G. Και γι’ αυτό η Επιτροπή θεωρεί ότι τα κράτη μέλη θα μπορούσαν να λάβουν αποφάσεις που να περιορίζουν ή να αποκλείουν τη Huawei από τα δίκτυα 5G τους».

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο χρόνια από την φονική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ: Ελπίδες για συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται για δεύτερη μέρα

7/10/2025 - 9:08πμ
Παλαιστίνιοι κινούνται στην πλατεία Αλ Σαράγια στη Γάζα, ενώ στο βάθος υψώνεται καπνός από ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, παρά την έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Αίγυπτο μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Χαμάς στην Αίγυπτο

6/10/2025 - 11:25μμ
Αλβανοί αστυνομικοί έξω από το εφετείο των Τιράνων μετά τη δολοφονία (φωτ.: Anadolu Ajansi/Fatjon Cuka)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Εν ψυχρώ δολοφονία δικαστή μέσα στο εφετείο για ιδιοκτησιακές διαφορές

6/10/2025 - 10:53μμ
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ κάνει δηλώσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΚΟΣΜΟΣ

Γκ. Τούνμπεργκ: Μια γενοκτονία διεξάγεται σε ζωντανή μετάδοση στη Γάζα και οι κυβερνήσεις δεν κάνουν ούτε το ελάχιστο

6/10/2025 - 9:44μμ
Φωτιά έπειτα από την επίθεση του ουκρανικού drone στο σταθμό πετρελαίου στην πόλη Φεοντοσίγια [Θεοδοσία] της ανατολικής Κριμαίας (πηγή: Χ / Anton Gerashchenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία έπληξε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής εκρηκτικών της Ρωσίας

6/10/2025 - 4:01μμ
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνί (φωτ.: EPA/Alain Jocard)
ΚΟΣΜΟΣ

Βαθαίνει η πολιτική κρίση στη Γαλλία – Παραιτήθηκε και ο νέος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί

6/10/2025 - 11:55πμ
O εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς Αμπού Ομπάιντα (κέντρο), σε παλιότερη φωτογραφία ενώ κάνει δηλώσεις (φωτ.: EPA/Ali Ali)
ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Ο αφοπλισμός της Χαμάς το μεγαλύτερο ερωτηματικό στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ που αρχίζουν σήμερα

6/10/2025 - 9:13πμ
Διαδηλώτρια στη Σάντα Κρουθ της Τενερίφης φορά καπέλο που γράφει «Ελευθερώστε στην Παλαιστίνη» (φωτ.: EPA/Ramon De La Rocha)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ και Χαμάς θα συζητήσουν αύριο την απελευθέρωση των ομήρων – Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να δρα στη Γάζα

5/10/2025 - 9:34μμ
Διαδηλώτρια στο Παρίσι κρατά αφίσα που γράφει «Ελευθερώστε τη Γάζα-Ελευθερώστε τα μέλη του Global Sumud Flotilla» (φωτ.: EPA/Christophe Petit Tesson)
ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΕΞ: Επιστρέφουν αύριο στην Ελλάδα οι 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»

5/10/2025 - 6:47μμ
Κάτοικοι της Γάζας εγκαταλείπουν την πόλη προς Νότο (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Περίπου 900.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ

5/10/2025 - 3:53μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν να τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Απίστευτο περιστατικό στον Εύοσμο: Τρεις νεαροί προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και επιχείρησαν να ελέγξουν… αστυνομικό

49 λεπτά πριν
Το κτήριο της τράπεζας Φωστηρόπουλου σήμερα στεγάζει το Ταχυδρομείο της πόλης (φωτ.: Θωμαΐς Κιζιρίδου)

Ελληνικές οι τράπεζες που κυριαρχούσαν σε Τραπεζούντα, Κερασούντα, Αμισό – Οι δυνατές οικογένειες τραπεζιτών

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Pablo Munck Hansen / Pixabay)

Στους νεοφώτιστους (Μέρος Γ’)

2 ώρες πριν
(Φωτ.: March of Life/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση μνήμης στον Λευκό Πύργο για τα θύματα της επίθεσης της Χαμάς, δυο χρόνια πριν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)

Δύο χρόνια από την φονική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ: Ελπίδες για συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται για δεύτερη μέρα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign