pontosnews.gr
Πέμπτη, 9/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κ. Τασούλας με 160 ψήφους – Αποχώρησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, απείχε η Νέα Αριστερά, επιστολές Μ. Καρυστιανού

Με πολλά άδεια έδρανα ολοκληρώθηκε η εκλογή του νέου ΠτΔ στην Ολομέλεια της Βουλής

12/02/2025 - 11:27πμ
Στιγμιότυπο από την ψηφοφορία για την εκλογή του Κ. Τασούλα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Στιγμιότυπο από την ψηφοφορία για την εκλογή του Κ. Τασούλα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη νωρίτερα από την ολομέλεια της Βουλής με 160 ψήφους, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή διαδικασία, ψήφισαν 276 βουλευτές, απόντες ήταν 24.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης στη σημερινή ψηφοφορία έλαβαν:

  • Κωνσταντίνος Τασούλας 160 ψήφους
  • Τάσος Γιαννίτσης 34 ψήφους
  • Λούκα Κατσέλη 29 ψήφους
  • Κώστας Κυριακού 14 ψήφους
  • Παρών ψήφισαν 39
  • Απόντες ήταν 24 βουλευτές

Η εκλογή Τασούλα επήλθε με την τέταρτη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή και μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης μετέβη στο γραφείο του Κωνσταντίνου Τασούλα για να του ανακοινώσει ότι θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας αναμένεται να γίνει στις 13 Μαρτίου 2025 όταν και λήγει η θητεία της απερχόμενης Προέδρου, Κατερίνας Σακελλαρόπουλου.

Απείχε η Νέα Αριστερά, αποχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Νέα Αριστερά απείχε από τη σημερινή διαδικασία. «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτές τις συνθήκες» δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης από το περιστύλιο της Βουλής.

Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας όταν η πρόεδρος  της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κλήθηκε να ψηφίσει αντί για κάποιο όνομα υποψηφίου ή «παρών», ύψωσε τη γροθιά της και είπε «όχι στη συγκάλυψη». Στη συνέχεια αποχώρησε σε παράταξη παρέλασης ανεβαίνοντας τα σκαλιά των εδράνων που συνήθως φιλοξενούν τους αξιωματούχους (δεξιά του βήματος της Ολομέλειας) και αποχώρησε από την έξοδο του προεδρείου ενώ μαζί της ήταν οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, Καραγεωργοπούλου και Κεφάλα.

Είχε προηγηθεί επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία δηλώνει ρητά πως εκφράζει την αντίρρηση και την «αντίθεση της Πλεύσης Ελευθερίας στην επιχειρούμενη αναβάθμιση της συγκάλυψης και παρέμβασης στη Δικαιοσύνη για το Έγκλημα των Τεμπών και αντιλέγει στην επισπευδόμενη διαδικασία».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ανακοινώνει την αντίθεσή της στην εκλογή του Κ. Τασούλα (φωτ.: EUROKINISSI)

«H επισπευδόμενη προαγωγή του κ. Τασούλα, από τη θέση του προέδρου της Βουλής που ενεργούσε για τη συγκάλυψη και την υπόθαλψη, στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με εξουσίες να ενεργεί για την ατιμωρησία ακόμη και σε περίπτωση καταδίκης από τη Δικαιοσύνη, συνιστά αναβάθμιση και εκτράχυνση των μεθοδεύσεων συγκάλυψης, στις οποίες σας καλούμε να μη συμπράξετε», προσθέτει η κ. Κωνσταντοπούλου.

Επίσης, στην επιστολή σημειώνεται ότι «η ψηφοφορία και τα αναμενόμενα χειροκροτήματα των βουλευτών και υπουργών της ΝΔ στην επισπευδόμενη εκλογή Τασούλα θα προστεθούν στο βεβαρημένο μητρώο της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας στις ενέργειες κοινοβουλευτικής συγκάλυψης», στις οποίες, ενδεικτικά, περιλαμβάνονται:

1) Η καταψήφιση της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το Έγκλημα των Τεμπών και τα χειροκροτήματα των βουλευτών της ΝΔ στον ελεγχόμενο υπουργό των Τεμπών Κώστα Καραμανλή.

2) Η μεθόδευση βίαιου κλεισίματος της Εξεταστικής Επιτροπής και η σύνταξη και ψήφιση, μόνον από τους βουλευτές της ΝΔ, πορίσματος 700 σελίδων για την απαλλαγή της κυβέρνησης της ΝΔ από τις ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών.

3) Η επί 6 ημέρες εξαφάνιση ποινικής δικογραφίας που απέστειλε ο Εφέτης Ειδικός Ανακριτής στην Εξεταστική Επιτροπή για το Έγκλημα των Τεμπών.

4) Η πανηγυρική καταψήφιση με χειροκροτήματα στον πρωθυπουργό, από τους βουλευτές της ΝΔ, της πρότασης μομφής για την αλλοίωση στοιχείων συναφών με το Έγκλημα των Τεμπών.

5) Η απόκρυψη από τον ίδιο τον κ. Τασούλα ποινικών δικογραφιών που ενοχοποιούν την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για το Έγκλημα των Τεμπών, με κορυφαία τη δικογραφία που διαβιβάσθηκε από τη Δικαιοσύνη στις 26/7/2024 και κρυβόταν επί 2 εβδομάδες.

Επιστολές Καρυστιανού

Δύο επιστολές προς τον Πρόεδρο της Βουλής απέστειλε σήμερα και η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος «Τέμπη 2023» Μαρία Καρυστιανού, ζητώντας να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή ψηφοφορία, η οποία, όπως υποστηρίζει, συνιστά επισφράγιση της συγκάλυψης της υπόθεσης του δυστυχήματος των Τεμπών. Επίσης, ζητεί να ενημερωθούν οι 300 βουλευτές για την πορεία των δικογραφιών και να αναγνωστεί και να καταχωρηθεί στα Πρακτικά το από 05.02.2025 αίτημά της.

Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής ανέφεραν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι το αίτημα της κυρίας Καρυστιανού δεν μπορεί να ικανοποιηθεί διότι ο Κανονισμός της Βουλής είναι σαφής και προ της ψηφοφορίας δεν επιτρέπει καμία συζήτηση ή λήψη απόφασης επί της διαδικασίας. Επίσης, ανέφεραν ότι το αίτημα που κατέθεσε στις 5 Φεβρουαρίου η κυρία Καρυστιανού γνωστοποιήθηκε, αμέσως μετά τη διαβίβασή του στη Βουλή, στους βουλευτές των κομμάτων, δια των εκπροσώπων τους που συμμετέχουν στη Διάσκεψη των Προέδρων, από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Social media: «Μπλόκο» για παιδιά κάτω των 15 ετών – Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις …εφ’ όλης της ύλης

8/04/2026 - 5:08μμ
(Πηγή: facebook.com/kyriakosmitsotakis)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Φρένο» στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών – Τι ζητάει από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

8/04/2026 - 12:27μμ
Στην αίθουσα 168 «Παύλος Μπακογιάννης» της Βουλής βρίσκεται η δικογραφία που εστάλη στο Κοινοβούλιο από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπέρ της άρσης ασυλίας 11 βουλευτών της ΝΔ εισηγείται ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας

7/04/2026 - 1:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας 11 βουλευτών

7/04/2026 - 8:36πμ
Η Θεανώ Φωτίου στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβάσταχτο πένθος για τη Θεανώ Φωτίου: Πέθανε ο 48χρονος γιος της

6/04/2026 - 2:25μμ
Έδρανα στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή: Το σχέδιο Μητσοτάκη και τι θέλει να αλλάξει μετά το 2027

6/04/2026 - 2:01μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Εισηγούμαι ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή μετά το 2027

6/04/2026 - 11:36πμ
(Φωτ.: facebook / Μάξιμος Σενετάκης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάξιμος Σενετάκης: Για κανέναν λόγο και σε κανέναν δεν θα επιτρέψω να καταστώ θύμα πολιτικής ανθρωποφαγίας

6/04/2026 - 9:59πμ
Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Καφαλογιάννης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία Τσιάρας και Κεφαλογιάννης

5/04/2026 - 10:47μμ
Η βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτεινή Αραμπατζή: Ζητώ τη σύσταση προκαταρκτικής για τον ΟΠΕΚΕ – Δεν έχω τίποτα να κρύψω

5/04/2026 - 4:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: facebook / Pontian Association Of Whittlesea «Panagia Soumela»)

Ποντιακός Σύλλογος Μελβούρνης «Παναγία Σουμελά»: Πασχαλινό γλέντι μετά την Ανάσταση, με μαγειρίτσα και κόκκινα αυγά

2 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: EPA / Tolga Akmen)

ΗΠΑ-Ιράν: Επί ξυρού ακμής η εκεχειρία – Νέο απειλητικό μήνυμα από τον Τραμπ

28 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Σε πλήρη εξέλιξη η πασχαλινή έξοδος – Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής

58 λεπτά πριν
H Ακολουθία των Παθών στην Μητρόπολη Αθηνών
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Μεγάλη Πέμπτη: Η πιο συγκλονιστική ακολουθία της Ορθοδοξίας – Τα Δώδεκα Ευαγγέλια και η κορύφωση του Θείου Δράματος

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Μεγάλη Πέμπτη με άστατο καιρό, βροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.:epona.gr)

«Καταπέλτης» η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής κατά του Χουλουσί Ακάρ για τις δηλώσεις του περί Κύπρου

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign