pontosnews.gr
Παρασκευή, 29/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Κέφι, διασκέδαση και υπερηφάνεια στον ετήσιο χορό

Τις εντυπώσεις έκλεψαν για μια ακόμη φορά τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου

12/02/2025 - 4:40μμ
Στιγμιότυπο από τον ετήσιο χορό της Ένωσης Ποντίων Πιερίας (φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Στιγμιότυπο από τον ετήσιο χορό της Ένωσης Ποντίων Πιερίας (φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ήταν μια εκδήλωση που τα είχε όλα: Χορό, κέφι, διασκέδαση, χαμόγελα – αλλά και στιγμές περηφάνιας για τους Πόντιους που την παρακολούθησαν.

Τα μέλη των χορευτικών ομάδων, παιδιών και ενηλίκων, υπό τους ήχους της λύρας τράνταξαν το δάπεδο εκπέμποντας ένα ισχυρό μήνυμα ότι η ποντιακή παράδοση ζει και βασιλεύει.

Στιγμιότυπο από τον ετήσιο χορό της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Πιερίας στο οικογενειακό κέντρο «Πιερίδα Palace» –σε αυτόν αναφερόμαστε– άρχισε το μεσημέρι της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου και συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα, καθώς τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Στιγμιότυπο από τον ετήσιο χορό της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Το πρόγραμμα, που παρουσίασε το μέλος του συλλόγου Γιάννης Προκοπίδης, ξεκίνησε με τους Γιώργο Ζαπουνίδη και Αλέξανδρο Αλχαζίδη στη λύρα και στο τραγούδι, ενώ τους συνόδεψαν στο νταούλι ο Φάνης Μεγαλόπουλος και στο αρμόνιο ο Ηλίας Ρακόπουλος.

Ακολούθησαν τα χορευτικά τα οποία συνόδευσαν στη λύρα ο Κώστας Παπουτσίδης και στο νταούλι ο Σίμος Συμεωνίδης, και τα οποία καταχειροκροτήθηκαν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα των χορών παρουσίασε η χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Έφη Τουμπουλίδου.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους του ΔΣ ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Παπουτσίδης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η γονική ενθάρρυνση προς τα παιδιά ώστε να έχουν επαφή με το σύλλογο και τις δράσεις του.

Σημείωσε ότι μέσω του συλλόγου τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ένδοξη ιστορία των προγόνων τους, η οποία, όπως τόνισε, επί δεκαετίες ήταν ξεχασμένη από την ελληνική πολιτεία.

Μίλησε τέλος για τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει το Διοικητικό Συμβούλιο για τη δημιουργία του νέου μουσείου, που όπως είπε αποτελεί ιερό χρέος προς τη μνήμη των προγόνων μας.

Το γλέντι κορυφώθηκε με τον δημοφιλή πόντιο ερμηνευτή Κώστα Θεοδοσιάδη και τη συνοδεία του Αντώνη Νικηφορίδη στη λύρα, του Γιώργου Ζαπουνίδη στο αγγείο και του Σίμου Συμεωνίδη στο νταούλι.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο αντιδήμαρχος Ανέστης Μυστρίδης, ως εκπρόσωπος του δημάρχου.

Παρευρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων η υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ο βουλευτής Πιερίας Σπύρος Κουλκουδίνας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, ο αντιδήμαρχος Θωμάς Αναστασιάδης, και ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, Στάθης Κατσίδης.

Το παρών έδωσαν επίσης μέλη του Χορευτικού Ομίλου Κατερίνης «Όλυμπος», της Ευξείνου Λέσχης Βεροίας, της Ευξείνου Λέσχης Περιστάσεως, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, της Θρακικής Εστίας Κατερίνης, της Εστίας Πιερίδων Μουσών, της Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σεβαστής.

• Φωτογραφίες: Ένωση Ποντίων Πιερίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι Στάθης Ταξίδης και Χρήστος Εμμανουηλίδης με τις αναμνηστικές πλακέτες (φωτ.: Facebook / Ahepa Hellas District 25)
ΠΟΝΤΟΣ

«Η ποντιακή διάλεκτος είναι ζωντανή απόδειξη ιστορικής συνέχειας»

29/05/2026 - 8:11μμ
Ο Θεόφιλος Καστανίδης ομιλητής στην κατάμεστη  αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών, Τετάρτη 27 Μαΐου 2026 (φωτ.: Οδυσσέας Ξεριζωτής)
ΠΟΝΤΟΣ

Μακρόνησος 1922-1923: Η άγνωστη τραγωδία 25.000 προσφύγων από τον Πόντο συγκλόνισε την Πάτρα

29/05/2026 - 6:09μμ
Στην Πλατεία Πόντου στον Καρέα για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Πέμπτη 28 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Δήμος Βύρωνα)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στον Καρέα τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

29/05/2026 - 3:39μμ
Ο δικέφαλος αετός είναι ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της βυζαντινής παράδοσης. Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΟΝΤΟΣ

«Η Ρωμανία αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο»: Το μήνυμα της ΠΟΕ για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

29/05/2026 - 2:05μμ
Λεπτομέρεια από το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά (φωτ.: EUROKINISSI / Γρηγόρης Βακιρλής)
ΠΟΝΤΟΣ

Ο θρήνος του Πόντου «’Πάρθεν η Ρωμανία» και ο Κωνσταντίνος Π. Καβάφης – Όταν η ποντιακή μούσα συνάντησε τον Αλεξανδρινό

29/05/2026 - 10:00πμ
(Τμήμα του εξωφύλλου του βιβλίου)
ΠΟΝΤΟΣ

«Ο Πόντος για τα παιδικά μάτια»: Ένα βιβλίο για παιδιά του Δημοτικού που κρατά ψηλά την ελπίδα της μνήμης

28/05/2026 - 11:30μμ
Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στο κοιμητήριο του Θρυλορίου (φωτ. αρχείου: Facebook / Athina Nakousi)
ΠΟΝΤΟΣ

Θρυλόριο: Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, θα αναβιώσει το ποντιακό ταφικό έθιμο

28/05/2026 - 10:35μμ
(Φωτ.: Facebook/Argo WN)
ΠΟΝΤΟΣ

«Τ’ εμέτερον το λεφτοκάρ’» ρίζωσε στο Waiblingen της Γερμανίας ως σύμβολο μνήμης και συνέχειας

28/05/2026 - 9:10μμ
(Η σύνθεση των φωτογραφιών συνοδεύει την ανάρτηση του Κων. Καρακασίδη στο facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποντιακά τραγούδια: Η τεχνητή νοημοσύνη και η «γενοκτονία» της ποντιακής διαλέκτου

28/05/2026 - 5:55μμ
(Φωτ.: kozan.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Παρέμβαση για τη 19η Μαΐου από τον Όμιλο Πολιτικού Προβληματισμού «Μιχάλης Χαραλαμπίδης»

28/05/2026 - 4:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έργα του Φώτη Κόντογλου για το κείμενό του «Θρηνητικό συναξάρι Κωνσταντίνου Παλαιολόγου» (πηγή: facebook / Fotis Kontoglou Original - Φώτη Κόντογλου Αρχείο)

Άλωση της Πόλης: Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος μέσα από τα μάτια του Φώτη Κόντογλου – Ένα «θρηνητικό συναξάρι»

9 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θωμαΐς Αντωνιάδου)

Εντυπωσιακός και πάλι ο Εμμανουήλ Καραλής, πέρασε τα 6,00μ στη Λεμεσό

38 λεπτά πριν
Ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης στην εναρκτήρια διάλεξη του νέου κύκλου ακαδημαϊκών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Τετάρτη 27 Μαΐου 2026 (φωτ.: Φως Φαναρίου)

Από τη Χάλκη στη σύγχρονη γεωπολιτική: Οι «πειρασμοί» του 20ού αιώνα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο

1 ώρα πριν

«Ακρίτες» Ασπροπύργου: Στο φουλ οι μηχανές για το διήμερο «Πανοΰρ Αγίας Τριάδας»

2 ώρες πριν
Ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης υποδέχθηκε τον μαθητή Γιάννη Ισκεντερίδη (φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)

Μαθητής από το Ωραιόκαστρο ξεχώρισε με έργο για το Ολοκαύτωμα σε διεθνές συνέδριο στην Πολωνία

2 ώρες πριν
Καναδός στρατιωτικός της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας του ΝΑΤΟ κρατά τη σημαία της Συμμαχίας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Αϊζκράουκλε της Λετονίας, στις 4 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Valda Kalnina)

Drone σε πολυκατοικία στη Ρουμανία: Ποιες επιλογές έχει το ΝΑΤΟ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign