pontosnews.gr
Πέμπτη, 15/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: «Εξουδετέρωση» Κούρδων μαχητών σε Συρία και Ιράκ και σύλληψη μιας καλλιτεχνικής πράκτορα για ανατροπή της κυβέρνησης

Η Άγκυρα έχει εντείνει τις εκστρατείες της στην περιοχή – Εμπλοκή στις ταραχές στο Πάρκο Γκεζί και επικοινωνία με τον Οσμάν Καβαλά καταλογίζει στην ατζέντισσα η τουρκική Δικαιοσύνη

28/01/2025 - 6:00μμ
Στιγμιότυπο από τον εντοπισμό κρησφύγετου των Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ (φωτ.: Χ/T.C. Millî Savunma Bakanlığı
)

Στιγμιότυπο από τον εντοπισμό κρησφύγετου των Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ (φωτ.: Χ/T.C. Millî Savunma Bakanlığı )

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την «εξουδετέρωση» 13 Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία και δύο στο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, η Τουρκία, ένδειξη ότι η Άγκυρα έχει εντείνει την εκστρατεία της εναντίον αυτών των μαχητών, μερικοί από τους οποίους είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε την περασμένη εβδομάδα τα καθήκοντά του στο Λευκό Οίκο.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάλογη επιχείρηση μέσα σε διάστημα μερικών ημερών. Την περασμένη Κυριακή η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι σκότωσε άλλους 13 Κούρδους μαχητές και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι Κούρδοι μαχητές που σκοτώθηκαν στη Συρία ανήκαν στο εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και στην πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας.

Terörist neredeyse hedefimiz orası!

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit ettiği 2 PKK’lı terörist ile Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde belirlenen 13 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirildi.

Terörü… pic.twitter.com/yQ9LckvMzy

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) January 28, 2025

Η Τουρκία θεωρεί πως το PKK και η YPG είναι ταυτόσημες οργανώσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τις θεωρούν ξεχωριστές και έχουν θέσει υπό απαγόρευση το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, όμως στρατολόγησαν τη YPG ως κύρια σύμμαχό τους στη Συρία, στην εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Η Τουρκία ζητάει από την Ουάσινγκτον να αποσύρει την υποστήριξή της προς τη YPG και έχει εκφράσει την ελπίδα ότι ο Τραμπ θα αναθεωρήσει την πολιτική που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Σύλληψη καλλιτεχνικής πράκτορα

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο έρευνας που συνδέεται με τις πανεθνικές διαδηλώσεις του 2013, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν μια γνωστή καλλιτεχνική πράκτορα με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να ανατρέψει την κυβέρνηση, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που είδε το Ρόιτερς.

Η Αϊσέ Μπαρίμ συνελήφθη την Παρασκευή και οκτώ ηθοποιοί κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις στο δικαστήριο ως μάρτυρες στην υπόθεσή της.

Στη δήλωσή της στον εισαγγελέα, η Μπαρίμ αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως είχε βρεθεί το 2013 σε περιοχή όπου γίνονταν διαδηλώσεις λίγες φορές ατομικά, ως παρατηρήτρια, και για να συνοδεύσει ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν, χωρίς να ενστερνίζεται τις απόψεις τους.

Ενδεικτική για τη θέση στην οποία έχει περιέλθει είναι η ανάρτηση ενός γνωστού της στο Χ, στην οποία αναφέρει ότι «πραγματικά δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση της Αϊσέ Μπαρίμ. Εκτός από τα όσα σου συνέβησαν, οι φίλοι σου τώρα έχουν εξαφανιστεί… Είμαι σίγουρος ότι θα έγραφαν πολύ πιο γενναία πράγματα αν ένα αυτοκίνητο είχε χτυπήσει τις γάτες και τα σκυλιά τους ή κάτι τέτοιο».

Gerçekten Ayşe Barım’ın yerinde olmak istemezdim. Başına gelen saçmalık bir tarafa, bir de dostlarının sana ölü taklidi yapması.. Bunların kedi köpeklerine araba falan çarpsa eminim çok daha cesur şeyler yazarlardı. pic.twitter.com/Joxh37gZzT

— M. Berat Saymadi (@beratsaymadii) January 28, 2025

Εμπλοκή στις ταραχές στο Πάρκο Γκεζί

Το 2013, μικρές διαδηλώσεις εναντίον σχεδίων να οικοδομηθεί ένα εμπορικό κέντρο στο Πάρκο Γκεζί, στην κεντρική Πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, εξελίχθηκαν σε διαμαρτυρίες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων κατά της κυβέρνησης σε όλη την Τουρκία. Ακολούθησε σκληρή καταστολή εκ μέρους των αρχών.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η Μπαρίμ είχε «εντατική επικοινωνία» με κατηγορουμένους στη δίκη για το Πάρκο Γκεζί τον καιρό των διαδηλώσεων. Στους κατηγορουμένους αυτούς περιλαμβάνεται ο επιχειρηματίας Οσμάν Καβαλά, ο οποίος καταδικάσθηκε τον Απρίλιο 2022 σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Ο Καβαλά βρέθηκε αντιμέτωπος με διάφορες κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες κατασκοπεία, χρηματοδότηση των διαδηλώσεων για το Πάρκο Γκεζί και ανάμιξη το 2016 στο αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης του Ερντογάν. Βρίσκεται στη φυλακή από το Νοέμβριο 2017.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα λένε πως 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 8.000 τραυματίσθηκαν στο πλαίσιο της κρατικής καταστολής. Περισσότεροι από 3.000 συνελήφθησαν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Διαδηλωτές ανακρίνονται στην κρατική τηλεόραση – Πάνω από 800 εκτελέσεις ανεστάλησαν

15/01/2026 - 11:15μμ
Πυροσβέστες επιχειρούν στο κτήριο όπου ξέσπασε φωτιά μετά από ισχυρή έκρηξη (φωτ.: EPA/JEROEN JUMELET)
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο στο κέντρο της Ουτρέχτης

15/01/2026 - 7:30μμ
Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας, σε εκδήλωση στο Βασιλικό Θέατρο της Ισπανίας, το 2017 (φωτ.: EPA/Javier Lopez)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η πριγκίπισσα Ειρήνη στη Μαδρίτη

15/01/2026 - 6:37μμ
Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί το Ιράν είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία

15/01/2026 - 12:51μμ
Ιρανοί φοιτητές κρατούν πανό στη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά από τη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Στο κεντρικό πανό απεικονίζεται η απόπειρα δολοφονίας του Ντ. Τραμπ τον Ιούλιο του 2024 με τη φράση «Το βέλος δεν αστοχεί πάντα» (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Δεν αποκλείει στρατιωτική επίθεση στο Ιράν – «Οι προγραμματισμένες εκτελέσεις διαδηλωτών δεν έγιναν»

15/01/2026 - 9:37πμ
Κάτοικοι κοιτάζουν μέσα από ένα κατεστραμμένο κτήριο, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές ανατολικά της Πόλης της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ανακοινώθηκε ο επικεφαλής της μεταβατικής επιτροπής διακυβέρνησης

14/01/2026 - 8:52μμ
Η σάλα στο εστιατόριο Fanático στη Μαδρίτη (φωτ.: GLH Singular)
ΚΟΣΜΟΣ

Παραλίγο νέα τραγωδία: Φωτιά από πυροτεχνήματα σε εστιατόριο της Μαδρίτης

14/01/2026 - 8:27μμ
Αμερικανικά στρατιωτικά μέσα σε επιχειρησιακή ανάπτυξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής (φωτ.: EPA / Matt Herbst)
ΚΟΣΜΟΣ

Φουντώνουν τα σενάρια για αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν – Φυγή Ιρανών προς την Τουρκία

14/01/2026 - 7:16μμ
Διαδήλωση στο Νουούκ με σύνθημα «Η Γροιλανδία ανήκει στον γροιλανδικό λαό» 
(φωτ.: EPA / Christian Klindt Soelbeck)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη αναζητά «φόρμουλα» για τη Γροιλανδία: Φόβοι για ρήξη με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

14/01/2026 - 5:37μμ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη συνέντευξη Τύπου για την πρόταση της Κομισιόν να δοθεί νέο δάνειο στην Ουκρανία, για τη διετία 2026-2027 (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρόταση δανείου 90 δισ. ευρώ παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

14/01/2026 - 3:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Ιστορική νίκη επί της Κροατίας η Ελλάδα και βλέπει ημιτελικά

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ιράν: Διαδηλωτές ανακρίνονται στην κρατική τηλεόραση – Πάνω από 800 εκτελέσεις ανεστάλησαν

43 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Begum Unal)

Euroleague: Ήττα στο Μόναχο για τον Παναθηναϊκό

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Σωματείο Ποντίων Σουρμένων)

Σωματείο Ποντίων Σουρμένων: Μια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση και τη μνήμη

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη μνήμη του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Instagram)

Άλκης Κούρκουλος: Ο γοητευτικός αντιστάρ έχει σήμερα γενέθλια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign