pontosnews.gr
Τετάρτη, 14/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αφήνουμε πίσω τις φουρτούνες και τη μιζέρια τού χθες»

«Ενωμένοι να κάνουμε τις ελπίδες βεβαιότητες» λέει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του

31/12/2024 - 8:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τις κεντρικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2025, αλλά και τα κύρια πεπραγμένα της το 2024 υπογραμμίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας το κεκτημένο της πολιτικής σταθερότητας και αντιπαραβάλλοντας το με την αστάθεια που διαπιστώνεται τόσο σε περιφερειακό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός δεν παραλείπει να παραδεχθεί αστοχίες κατά το έτος που σε λίγες ώρες απέρχεται, τονίζει όμως ότι «σε έναν ασταθή πλανήτη η Ελλάδα μένει σταθερή, και σ’ ένα περιβάλλον καθήλωσης, εκείνη προχωρεί.

»Έτσι, στην αυγή του 2025, αντικρίζουμε με ρεαλισμό τις δυσκολίες, ώστε, με σχέδιο και δουλειά, να τις κάνουμε νέες ευκαιρίες».

Ο Κ. Μητσοτάκης περιγράφει λεπτομερώς τις θετικές οικονομικές ειδήσεις για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους το νέο έτος, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει τους κυβερνητικούς στόχους σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, η ασφάλεια, οι μεταφορές, αλλά και η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ολόκληρο το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Αποχαιρετούμε το ταραγμένο 2024 εν μέσω σοβαρών γεωπολιτικών κλυδωνισμών στη γειτονιά μας και στον κόσμο. Υποδεχόμαστε όμως το 2025 με την αυτοπεποίθηση μιας χώρας που, παρά τα εμπόδια, κρατά το τιμόνι της στραμμένο στην πρόοδο, δυναμώνοντας την άμυνα και την οικονομία της και προσπαθώντας, μέρα με την ημέρα, να κάνει καλύτερη τη ζωή όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Ήταν πολλά όσα κατακτήσαμε μαζί μέσα σε δώδεκα μήνες. Ύστερα από χρόνια αυξήθηκαν μισθοί και συντάξεις, οι φόροι και η ανεργία συνέχισαν να μειώνονται, ενώ είδαμε αλλαγές και έργα που κάποιοι πίστευαν ότι δεν γίνονται: από την επιστολική ψήφο ή τα μη κρατικά πανεπιστήμια μέχρι τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και, βέβαια, το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλες αλλαγές, όμως, που ήδη αποτελούν πραγματικότητα.

Το 2024 είχε, ασφαλώς, και προβλήματα. Τη χώρα μας, όπως και άλλες, την χτύπησε η κλιματική κρίση. Όπως και στην εσωτερική σκηνή δεν έλειψαν οι αστοχίες. Όμως, το ξαναλέω: σε έναν ασταθή πλανήτη η Ελλάδα μένει σταθερή, και σ’ ένα περιβάλλον καθήλωσης, εκείνη προχωρεί. Έτσι, στην αυγή του 2025, αντικρίζουμε με ρεαλισμό τις δυσκολίες, ώστε, με σχέδιο και δουλειά, να τις κάνουμε νέες ευκαιρίες.

Από αύριο, άλλωστε, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα δουν βελτιωμένες αποδοχές και μειωμένες τις εισφορές τους. Οι επαγγελματίες θα ελαφρυνθούν από το τέλος επιτηδεύματος, ενώ ξεκινά και το Πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ». Από τη νέα χρονιά, επίσης, μηδενίζονται ή μειώνονται πολλές τραπεζικές επιβαρύνσεις. Τον Απρίλιο αυξάνονται και πάλι ο βασικός μισθός και οι αμοιβές στο Δημόσιο, για να ακολουθήσει η νέα στήριξη των ενστόλων μας.

Το ημερολόγιο θέλει, τέλος, την Ελλάδα να προχωρά γρήγορα στην αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, με νέα σχολεία, με ψηφιακούς πίνακες διδασκαλίας στις τάξεις και με πολλά ηλεκτρικά λεωφορεία στις πόλεις. Ένα κράτος μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που θα παραλαμβάνει την πρώτη του φρεγάτα Belh@rra, δίπλα στα μαχητικά Rafale και τα πολλά αναβαθμισμένα F-16.

Μια χώρα που δίνει σημασία στα μεγάλα ζητήματα, αλλά και σε όσα φαίνονται ίσως μικρά, όμως κρύβουν μεγάλους κινδύνους: από τη βαριά εγκληματικότητα μέχρι τη νεανική παραβατικότητα και τα γήπεδα χωρίς βία, και από τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους ενήλικες μέχρι μέτρα προστασίας από την ψηφιακή εξάρτηση των παιδιών και την αλόγιστη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Αφήνουμε πίσω, λοιπόν, τις φουρτούνες και τη μιζέρια τού χθες. Νιώθω, βέβαια, πως καμία πρόοδο δεν πρέπει ποτέ να την θεωρούμε αρκετή. Όμως αυτή είναι πλέον ορατή, πολύ περισσότερο αν σκεφτούμε το δρόμο που διανύσαμε έως τώρα, κάτι που μας δίνει νέα αυτοπεποίθηση ώστε ενωμένοι να κάνουμε τις ελπίδες βεβαιότητες, τα βήματα της πατρίδας να τα κάνουμε άλματα, από το σήμερα που ζούμε στο αύριο που θέλουμε.

Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους, με υγεία και πολλά χαμόγελα. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Τζος Χακ, που αναλαμβάνει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα ως επιτετραμμένος (φωτ.: Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζος Χακ: Επισήμως επικεφαλής της πρεσβείας των ΗΠΑ μετά την αποπομπή Γκίλφοϊλ

14/10/2026 - 8:48μμ
Η πόλη των Σερρών από ψηλά (φωτ.: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

10.000 ευρώ επιδότηση για μόνιμη εγκατάσταση στην ακριτική Ελλάδα – Άνοιξε η πλατφόρμα για 10 νέες περιοχές

14/10/2026 - 1:56μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η θητεία μου ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα υπήρξε η ύψιστη τιμή της ζωής μου – Τραμπ: «Δεν μου άρεσαν όσα διάβασα»

13/10/2026 - 10:04μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωστής Χατζηδάκης: Κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο η τιμή εκκίνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης

13/10/2026 - 2:19μμ
Στιγμιότυπο από το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης Ρεθύμνου μετά την ολοκλήρωση επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση των 430 μεταναστών.  Κυριακή 6 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικό: Η ελληνική πρόταση για αναστολή ασύλου και άμεσες επιστροφές

11/10/2026 - 12:35μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου,  Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ενέργεια και άμυνα με τις ΗΠΑ – Διπλή επιδότηση πετρελαίου στους αλιείς

11/10/2026 - 11:45πμ
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν υπάρχει θέμα απειλής – Άσκοπο να ζητήσουμε εξηγήσεις από την Γκιλφόιλ

9/10/2026 - 4:19μμ
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Μουσταφά Τσιφτσί, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης προς Άγκυρα: Διεθνείς αναζητήσεις για Τούρκους μέλη συμμοριών στην Ελλάδα

8/10/2026 - 6:58μμ
Ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή, στα κυβερνητικά έδρανα. Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποθαλάσσια καλώδια: Ο Κικίλιας προανήγγειλε μεταφορά της αστυνόμευσης στο Λιμενικό

8/10/2026 - 5:46μμ
(Φωτ.: POOL AΠΕ-ΜΠΕ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρούμπιο στην Αθήνα: «Η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας απέναντι στην Άγκυρα» γράφει ο τουρκικός Τύπος

8/10/2026 - 1:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τζος Χακ, που αναλαμβάνει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα ως επιτετραμμένος (φωτ.: Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα)

Τζος Χακ: Επισήμως επικεφαλής της πρεσβείας των ΗΠΑ μετά την αποπομπή Γκίλφοϊλ

9 λεπτά πριν
Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα στην περιοχή Στεγνά στον Αρχάγγελο Ρόδου, όπου έχασε τη ζωή του 62χρονος. Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Αργύρης Μαντικός)

Κακοκαιρία: Ένας νεκρός στη Ρόδο, κατεστραμμένοι δρόμοι στην Εύβοια – Κλειστά σχολεία και την Πέμπτη

31 λεπτά πριν
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ηρακλής Κοκοζίδης: Μια μεγάλη μορφή του ποντιακού πολιτισμού – Πρωτοπόρος στο θέατρο, ομοτράπεζος του Γώγου Πετρίδη και του Οδυσσέα Δημητριάδη στο τραγούδι

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/marijana1-8558212)

Μεταστατικός καρκίνος του μαστού: Οι νέες θεραπείες που αλλάζουν τα δεδομένα στη μάχη με τη νόσο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Μενδώνη: H Συμφωνία Ελλάδας-Σερβίας στοχεύει στην αποτελεσματικότερη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την αντιμετώπιση της αρχαιοκαπηλίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΠΚΜ)

Κιλκίς: Τα μονοπάτια της Παιονίας έφερε στο προσκήνιο η 9η Πανελλήνια Συνάντηση φορέων και δικτύων του πεζοπορικού τουρισμού

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV