pontosnews.gr
Δευτέρα, 13/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πάπας Φραγκίσκος: Ζήτησε κοινά αποδεκτή λύση για την Κύπρο, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα όλων

Τι είπε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του για τις εμπόλεμες περιοχές

25/12/2024 - 2:00μμ
Ο Πάπας Φραγκίσκος διαβάζει το μήνυμά του στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου (φωτ.: EPA/ Fabio Frustaci)

Ο Πάπας Φραγκίσκος διαβάζει το μήνυμά του στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου (φωτ.: EPA/ Fabio Frustaci)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην ανάγκη επανένωσης της μαρτυρικής Κύπρου αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την ανάγνωση του καθιερωμένου χριστουγεννιάτικου μηνύματός του από το Βατικανό.

Ζήτησε να υιοθετηθεί μια κοινά αποδεκτή λύση ώστε να πάψει να υφίσταται η διαίρεση που έχει τραυματίσει το νησί και να ληφθούν υπόψη τα δικαιώματα των Κυπρίων σε όποια πλευρά κι αν κατοικούν. 

«Το Άγιο Έτος ας αποτελέσει και ευκαιρία να πέσουν τα τείχη, τα οποία χωρίζουν: τα ιδεολογικά, τα οποία επηρεάζουν καθοριστικά, τόσες φορές, την πολιτική ζωή, αλλά και τα υλικά, όπως είναι η διαίρεση που υφίσταται –εδώ και πενήντα χρόνια– στο νησί της Κύπρου και η οποία τραυμάτισε τον κοινωνικό και ανθρώπινο ιστό του. Προσδοκώ να μπορέσει να επιτευχθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, η οποία να βάλει τέλος στη διαίρεση, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα και στην αξιοπρέπεια όλων των κυπριακών κοινοτήτων», τόνισε ο Ποντίφικας, απευθυνόμενος στους πιστούς.

Ο πάπας Φραγκίσκος κρατάει άγαλμα του Ιησού Χριστού όταν ήταν μωρό, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στην Πόλη του Βατικανό (φωτ.: EPA/ Fabio Frustaci)

Την ίδια ώρα υπογράμμισε την ανάγκη να σιγήσουν τα όπλα στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στις χριστιανικές κοινότητες της Συρίας και του Λιβάνου.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στη «σοβαρότατη ανθρωπιστική κατάσταση στην Γάζα» εκφράζοντας την εγγύτητά του στους χριστιανούς που ζουν στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη. Απηύθυνε και πάλι έκκληση για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, όπως και για να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον εξαντλημένο, άμαχο πληθυσμό. Ο Ποντίφικας εξέφρασε, επίσης, την αλληλεγγύη του στη χριστιανική κοινότητα του Λιβάνου και της Συρίας και ζήτησε να ξεκινήσει διάλογος σε όλη την ευρύτερη περιοχή, «η οποία πλήττεται από τη σύρραξη», ενώ ενθάρρυνε και τον λαό της Λιβύης «να αναζητήσει λύσεις που να επιτρέψουν την επίτευξη της εθνικής συμφιλίωσης».

Το μέτωπο στην Ουκρανία

Όσο για την Ουκρανία είπε πως πρέπει να τολμήσουν να ανοίξουν την πόρτα της διαπραγμάτευσης και εκείνη που οδηγεί σε κινήσεις διαλόγου και συμφιλίωσης. «Ας σιγήσουν τα όπλα στη μαρτυρική Ουκρανία! Ας γίνει το τόλμημα να ανοίξει η πόρτα της διαπραγμάτευσης και εκείνη που οδηγεί σε κινήσεις διαλόγου και συμφιλίωσης, ώστε να φτάσουμε σε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη».

Ποτέ δεν ξεχνάει Αφρική – Λατινική Αμερική

Ιδιαίτερο βάρος, όπως κάθε χρόνο, δόθηκε από τον Ποντίφικα στην αφρικανική ήπειρο. Εξέφρασε την εγγύτητά του, μεταξύ των άλλων, στους κατοίκους του Κονγκό, του Μάλι, των χωρών του Αφρικανικού Κέρατος και του Σουδάν. Με αναφορά, δε, στη Λατινική Αμερική, ζήτησε «να βρεθούν, το γρηγορότερο δυνατό, αποτελεσματικές λύσεις, με αλήθεια και δικαιοσύνη, ώστε να προαχθεί η κοινωνική αρμονία, ιδίως στην Αϊτή, στη Βενεζουέλα, στην Κολομβία και στη Νικαράγουα».

«Αδελφές και Αδελφοί, το Άγιο Έτος του Ιωβηλαίου ας είναι η ευκαιρία για την άφεση οφειλημάτων, ιδίως εκείνων που βαραίνουν τις φτωχότερες χώρες. Καθ΄ένας καλείται να συγχωρέσει τις προσβολές που δέχθηκε, διότι ο Υιός του Κυρίου, ο οποίος γεννήθηκε στο κρύο και στο σκοτάδι της νύχτας, έκανε πράξη την άφεση κάθε οφειλήματός μας. Ενσαρκώθηκε για να μας συγχωρέσει και για να πετύχει την ίασή μας» τόνισε τέλος, ο Πάπας Φραγκίσκος.

•Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Εικ.: pontosnews.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Νέο ΔΣ στο Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»

10/10/2025 - 4:05μμ
(Φωτ.: admie.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Αθήνα και Λευκωσία «ξαναπιάνουν» το καλώδιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης

10/10/2025 - 9:10πμ
Από αριστερά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη Νέα Υόρκη (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΚΥΠΡΟΣ

Ν. Χριστοδουλίδης: «Φυσικά θα γίνει το καλώδιο, δεν υπάρχει καμία κρίση»

6/10/2025 - 8:36μμ
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Αννίτα Δημητρίου (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΚΥΠΡΟΣ

Αν. Δημητρίου: Ενιαίο, αρραγές και αδιάσπαστο το μέτωπο Ελλάδας-Κύπρου

5/10/2025 - 5:04μμ
(Φωτ. αρχείου: Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: «Κόντρα» Χριστοδουλίδη-ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση

5/10/2025 - 3:19μμ
(Φωτ.: State.gov)
ΚΥΠΡΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στη λύση της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας στην Κύπρο

1/10/2025 - 6:40μμ
Από αριστερά Ερσίν Τατάρ, Αντόνιο Γκουτέρες και Νίκος Χριστοδουλίδης στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη (φωτ.: Γ. Γαραντζιώτη/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΥΠΡΟΣ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Στόχος του ΟΗΕ για το Κυπριακό η επανέναρξη των συνομιλιών που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά

28/09/2025 - 10:15πμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης με αντιπροσωπεία της ExxonMobil με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Τζον Άρντιλ (φωτ.: Facebook / Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)
ΚΥΠΡΟΣ

ExxonMobil: 8 με 9 τρισ. κυβικά πόδια το φυσικό αέριο στα κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ

26/09/2025 - 8:57πμ
(Φωτ.: aa.com.tr)
ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκικές απειλές εναντίον της Κύπρου για να αποτραπεί η ανάπτυξη ισραηλινού συστήματος αεράμυνας

19/09/2025 - 10:02πμ
O Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΥΠΡΟΣ

Γκουτέρες: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

16/09/2025 - 10:07μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA/STRINGER)

Ιστορικές στιγμές στο Ισραήλ: Σε εξέλιξη η διαδικασία παράδοσης των ομήρων

30 δευτερόλεπτα πριν
Έντονη συννεφιά στην πόλη του Ναυπλίου (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Καιρός: Πού δεν πρέπει να ξεχάσετε την ομπρέλα σήμερα

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Κατάρρευση και αποκλεισμός στην Κοπεγχάγη για την Εθνική

9 ώρες πριν
Φωτογραφίες των ομήρων της Χαμάς (φωτ.: EPA / Frederic Sierakowski)

Αγωνία στο Ισραήλ για την επιστροφή των ομήρων, φόβοι στη Γάζα

9 ώρες πριν
Το λάβαρο του Συλλόγου

Ο Αρκαδικός Δράμας ετοιμάζεται για …τριφασικό γλέντι την 28η Οκτωβρίου

9 ώρες πριν
O δεξιοτέχνης του αγγείου Γιάννης Αραματανίδης (φωτ.: ΠΟΕ)

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΠΟΕ για το θάνατο του Γιάννη Αραματανίδη

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign