pontosnews.gr
Κυριακή, 7/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ομογένεια Μονάχου: Στο ΥΠΕΞ «κολλάει» το ζήτημα στέγασης του 4ου Δημοτικού και του 1ου Γυμνασίου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων για τις εξελίξεις στο στεγαστικό πρόβλημα των δύο σχολείων, «δείχνει» ως υπεύθυνο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

22/12/2024 - 8:20μμ
Στιγμιότυπο από παλιότερη διαμαρτυρία των γονέων των μαθητών στο Μόναχο (φωτ.:facebook/1 Γυμνάσιο Μονάχου-Συμβούλιο Γονέων-Elternbeirat)

Στιγμιότυπο από παλιότερη διαμαρτυρία των γονέων των μαθητών στο Μόναχο (φωτ.:facebook/1 Γυμνάσιο Μονάχου-Συμβούλιο Γονέων-Elternbeirat)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έκτακτη ενημέρωση προς τα μέλη του εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων για τις εξελίξεις επί του στεγαστικού ζητήματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου «Αριστοτέλης» και του 1ου Γυμνασίου Μονάχου, τα οποία κινδυνεύουν με έξωση, καθώς δεν έχει ανανεωθεί το συμβόλαιο ενοικίασης του κτηρίου που τα στεγάζει.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο συγκρότημα που στεγάζει ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό και το οποίο φιλοξενεί συνολικά περίπου 400 μαθητές και το μισθωτήριο συμβόλαιο για την παραχώρησή του λήγει τον Ιούλιο του 2025.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου επισημαίνεται ότι το ελληνικό υπουργείο Παιδείας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς σύναψη συμφωνίας μίσθωσης με νέο κτήριο για τη συστέγαση των δύο σχολικών μονάδων, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία «άκρως συμφέρουσα» σε όλους τους τομείς, όπως την τοποθεσία, τη χρονική διάρκεια, το ύψος του μισθώματος, καθώς και την καταλληλότητα του χώρου).

Ωστόσο, η διοίκηση του συλλόγου προσθέτει ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών «έρχεται σε σύγκρουση» με την επιλογή του υπουργείου Παιδείας «για ανεξήγητους σε εμάς λόγους», τη στιγμή που ο πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, Κωνσταντίνος Κοδέλλας έχει δηλώσει επανειλημμένως πρόθυμος να υπογράψει οποιαδήποτε σύμβαση τού υποβληθεί.

Έτσι, στην ανακοίνωση τίθενται μεταξύ άλλων τα ερωτήματα «γιατί το (ελληνικό) Υπουργείο Εξωτερικών παρεμποδίζει το έργο του Υπουργείου Παιδείας» και «γιατί εμμένουν οι κύριοι του Υπουργείου Εξωτερικών σε κτήρια με, όχι μόνο, μικρότερη διάρκεια μισθώματος αλλά και ακριβότερο μίσθωμα;».

Οι εκπρόσωποι των γονέων απαιτούν να γίνει άμεσα αποδεκτή η νέα προσφορά, ώστε να λήξει το θέμα που ταλανίζει τους ομογενείς μαθητές του Μονάχου και τις οικογένειές τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

»Κατόπιν επανειλημμένων συναντήσεων με τον αναπλ. Συντονιστή εκπαίδευσης Μονάχου, κ. Αθανασίου, την τρέχουσα εβδομάδα και ταυτόχρονης διασταύρωσης των στοιχείων που μας παρέθεσε ο ίδιος αναφορικά με την εγκυρότητά τους, ενημερωθήκαμε πως το Υπουργείο Παιδείας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς σύναψη συμφωνίας μίσθωσης με νέο κτήριο για τη συστέγαση των προαναφερθέντων σχολικών μονάδων. Η προσφορά που κατατέθηκε δε από τον κ. Αναπλ. Συντονιστή στο ΥΠΑΙΘΑ είναι άκρως συμφέρουσα σε όλους τους τομείς (λ.χ. τοποθεσία, χρονική διάρκεια και ύψος μισθώματος, καταλληλότητα).

»Από παράλληλη πληροφόρηση ενημερωθήκαμε πως, το Υπουργείο Εξωτερικών έρχεται σε σύγκρουση με την επιλογή του ΥΠΑΙΘΑ για ανεξήγητους σε εμας λόγους. Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο, ότι ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, κ. Κοδέλλας, επισήμανε πολλάκις, πως είναι πρόθυμος να υπογράψει οποιαδήποτε σύμβαση του υποβληθεί. Το ίδιο τόνισε εκ νέου στη συνάντησή μας στις 20 Δεκεμβρίου 2024.

Διερωτώμαστε λοιπόν ευλόγως:

Α) Γιατί το Υπουργείο Εξωτερικών παρεμποδίζει το έργο του Υπουργείου Παιδείας;

Β) Γιατί εμμένουν οι κύριοι του Υπουργείου Εξωτερικών σε κτήρια με, όχι μόνο, μικρότερη διάρκεια μισθώματος αλλά και ακριβότερο μίσθωμα;

Γ) Γιατί παραβλέπουν οι κύριοι του Υπουργείου Εξωτερικών την εντολή του πρωθυπουργού προς εύρεση ΑΜΕΣΗΣ λύσης;

Δ) Αρέσκονται οι κύριοι του Υπουργείου Εξωτερικών σε διασυρμό της κυβέρνησης σε γερμανικό έδαφος από κινητοποιήσεις των γονέων που διεκδικούν τα αυτονόητα;

»Απαιτούμε να επιτραπεί στο ΥΠΑΙΘΑ να ολοκληρώσει το έργο που διετέλεσε κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Η προσφορά που κατατέθηκε από τον αναπλ. Συντονιστή κ. Αθανασίου στην προϊσταμένη του αρχή συμβαδίζει απόλυτα με τις ανάγκες των μαθητών και της γονεϊκής κοινότητας και επιβάλλεται να γίνει ΑΜΕΣΑ αποδεκτή!».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διάλειμμα για τα κάλαντα από τους μικρούς ομογενείς (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories/Βασίλης Βασίλας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Το Σίδνεϊ μοσχοβόλησε μελομακάρονα και κουραμπιέδες

5/12/2025 - 10:18μμ
(Φωτ.: Facebook Eλληνική ορθόδοξη ενορία στο Kongarah)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Μύρισε» Χριστούγεννα στην ελληνορθόδοξη ενορία και κοινότητα του Kongarah στη Νέα Νότια Ουαλία

3/12/2025 - 11:10μμ
(Φωτ.: instagram/griechische_gemeinde_moewa)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με ποντιακό χρώμα από την Ελληνική Κοινότητα Μερφέλντεν-Βάλλντορφ

3/12/2025 - 9:10πμ
«Η Καστοριά μας» κοσμεί πλέον το δρομάκι του Coburg North στη Μελβούρνη. Στη φωτογραφία διακρίνεται ο καλλιτέχνης που το δημιούργησε, ο Αντώνης Δεσποτέλλης (φωτ.: TheGreekHerald.com.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Η Καστοριά απέκτησε τη δική της οδό και τοιχογραφία στο Κόμπουργκ Νορθ της Μελβούρνης

2/12/2025 - 10:42μμ
Ο Γιάννης Σμαραγδής ενώ παρουσιάζει την ταινία του (φωτ.: Hellenic DNA/Φώτης Καλιαμπάκος)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Κρήτες όλου του κόσμου τίμησαν τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή – Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Καποδίστριας» στη Νέα Υόρκη

2/12/2025 - 10:09μμ
(Φωτ.: sonsofpericles.org)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νεολαία AHEPA: Οι «Υιοί του Περικλή» γιορτάζουν 100 χρόνια ιστορίας και προσφοράς

2/12/2025 - 8:32πμ
(Φωτ.: greeknewsusa.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βραζιλία: Η ομογένεια τιμά τον Ελευθέριο Βενιζέλο και την Ημέρα του Έλληνα Μετανάστη

30/11/2025 - 4:29μμ
Ολοκληρώθηκε το 2ο δυνέδριο νέων της ελληνικής διασποράς με συμμετοχή από 31 χώρες και 5 ηπείρους.
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Όσα έγιναν στο 2ο συνέδριο νέων της ελληνικής διασποράς στην Αθήνα

29/11/2025 - 11:52μμ
(Φωτ.: instagram georgiaelena_official)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η μικρή Γεωργία τραγούδησε στο ίνδαλμά της, την Κλαυδία, την «Αστερομάτα» – Η αντίδραση της τραγουδίστριας

29/11/2025 - 9:00μμ
(Fωτ.: facebook.com/GreekCommunity)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνική Κοινότητα Τορόντο: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την περίοδο 2026-2030

27/11/2025 - 9:25μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χημικά και κρότου λάμψης έριξαν τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πορείας για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

ΕΛΑΣ: Διμοιρίες των ΜΑΤ δέχθηκαν επίθεση από περίπου 400 άτομα – Έγιναν 19 συλλήψεις μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

7 ώρες πριν
Η προθήκη του Στέλιου Καζαντζίδη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στο γήπεδο της ΑΕΚ (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Οι «Ρίζες» Χαλανδρίου υποδέχονται τον Κώστα Μπαλαχούτη και το βιβλίο του «Στέλιος Καζαντζίδης: Δεν με σβήνει κανένας»

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Made Nagi)

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ κοντά στα Καλάβρυτα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θεόδωρος Χριστοδουλάκης)

Super League: Άνετα τον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός – Έμειναν στο Χ Βόλος και Κηφισιά

8 ώρες πριν
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι, έξω από το σπίτι τους στο Παρίσι (φωτ.:  EPA/TERESA SUAREZ)

Νικολά Σαρκοζί: Βιβλίο για τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή έγραψε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Greek Basketball League: Νέα νίκη για τον ΠΑΟΚ – Ροζ φύλλο αγώνα για Προμηθέα, Ηρακλή, Περιστέρι

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign