pontosnews.gr
Τρίτη, 23/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συρία: Οι νέοι ηγέτες της χώρας όρισαν υπουργό Εξωτερικών

«Έρχεται ως απάντηση στις προσδοκίες του συριακού λαού για εγκαθίδρυση διεθνών σχέσεων που φέρνουν ειρήνη και σταθερότητα»

21/12/2024 - 4:52μμ
Μητέρα και κόρη κρατούν τη νέα σημαία της Συρίας (φωτ. αρχείου: EPA / Antonio Pedro Santos)

Μητέρα και κόρη κρατούν τη νέα σημαία της Συρίας (φωτ. αρχείου: EPA / Antonio Pedro Santos)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οι νέοι ηγέτες της Συρίας διόρισαν υπουργό Εξωτερικών, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, καθώς επιδιώκουν να αναπτύξουν διεθνείς σχέσεις, δύο εβδομάδες μετά την εκδίωξη του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η κυβερνώσα Γενική Διοίκηση ονόμασε τον Ασάαντ Χάσαν αλ Σιμπάνι υπουργό Εξωτερικών, ανέφερε το SANA.

Πηγή στη νέα διοίκηση δήλωσε στο Reuters πως το βήμα αυτό «έρχεται ως απάντηση στις προσδοκίες του συριακού λαού για εγκαθίδρυση διεθνών σχέσεων που φέρνουν ειρήνη και σταθερότητα».

Ο Σιμπάνι, ένας 37χρονος απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Δαμασκού, ήταν προηγουμένως επικεφαλής του πολιτικού τμήματος μιας κυβέρνησης ανταρτών στη βορειοδυτική επαρχία της Συρίας Ιντλίμπ, ανέφερε η Γενική Διοίκηση.

Ο νέος ντε φάκτο ηγέτης της Συρίας, ο Αχμάντ αλ Σάρα, έχει ενεργό εμπλοκή με ξένες αντιπροσωπείες αφότου ανέλαβε την εξουσία, περιλαμβανομένης της υποδοχής του απεσταλμένου του ΟΗΕ στη Συρία και υψηλόβαθμων διπλωματών των ΗΠΑ.

Ο Σάρα έχει δείξει προθυμία διπλωματικής εμπλοκής με ξένους απεσταλμένους, λέγοντας ότι πρωταρχική του εστίαση είναι η ανοικοδόμηση και η επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης. Έχει πει πως δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί σε νέες συγκρούσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, άλλες δυτικές δυνάμεις και πολλοί Σύροι χάρηκαν που είδαν οργανώσεις ανταρτών υπό τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS) του Σάρα να ανατρέπουν τον Άσαντ, αλλά δεν είναι σαφές αν η ισλαμιστική οργάνωση θα επιβάλει αυστηρούς ισλαμιστικούς κανόνες ή αν θα δείξει ευελιξία και θα κινηθεί προς τη δημοκρατία. Η HTS ήταν κομμάτι της Αλ Κάιντα μέχρι ο Σάρα να διαρρήξει τις σχέσεις μαζί της το 2016.

Οι Σύροι αντάρτες πήραν τον έλεγχο της Δαμασκού στις 8 Δεκεμβρίου, αναγκάζοντας τον Άσαντ να διαφύγει έπειτα από 13 και πλέον χρόνια εμφυλίου πολέμου και βάζοντας τέλος στην επί δεκαετίες διακυβέρνηση της χώρας από την οικογένειά του.

Οι δυνάμεις υπό τη διοίκηση του Σάρα –που είναι πιο γνωστός ως Αμπού Μοχάμεντ αλ Γκολάνι– εγκατέστησαν μια τρίμηνη υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία κυβερνούσε το θύλακα των ανταρτών στην Ιντλίμπ.

Η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε τον Σάρα τρομοκράτη το 2013, λέγοντας πως η Αλ Κάιντα στο Ιράκ του είχε αναθέσει να ανατρέψει τον Άσαντ και να εγκαθιδρύσει ισλαμικό νόμο στη Συρία. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν χθες, Παρασκευή, πως θα αποσυρθεί η επικήρυξή του έναντι 10 εκατ. δολαρίων.

Ο πόλεμος προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, μία από τις μεγαλύτερες προσφυγικές κρίσεις της σύγχρονης εποχής και μετέτρεψε πόλεις σε ερείπια, ενώ η οικονομία καταβαραθρώθηκε λόγω των κυρώσεων.

• Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Graham Hughes)
ΚΟΣΜΟΣ

Μόντρεαλ: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς – Ανάμεσά τους ο ύποπτος

22/06/2026 - 11:29μμ
Μια Ιρανή περνάει μπροστά από μια αντιαμερικανική τοιχογραφία δίπλα στην πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική ανατροπή: Οι ΗΠΑ αίρουν τις κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο με αντάλλαγμα πυρηνικούς ελέγχους

22/06/2026 - 7:24μμ
Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) Άλαν Γκρίνσπαν ενώπιον της υποεπιτροπής Δημοσιονομικής Υπευθυνότητας και Οικονομικής Ανάπτυξης της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 13 Σεπτεμβρίου 2011 (φωτ.: EPA/ MICHAEL REYNOLDS)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο Άλαν Γκρίνσπαν, ο θρυλικός «μαέστρος» της Federal Reserve των ΗΠΑ

22/06/2026 - 6:30μμ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε την παραίτησή του έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, στο Λονδίνο. Στα αριστερά βρίσκεται η σύζυγός του Βικτόρια Στάρμερ και οι συνεργάτες του (φωτ.: EPA/NEIL HALL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία: Παραιτήθηκε ο Κιρ Στάρμερ από την ηγεσία των Εργατικών – Πώς θα εκλεγεί ο διάδοχός του

22/06/2026 - 1:13μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/EPA/ROLEX DELA PENA)
ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρή επίθεση σε σχολείο στις Φιλιππίνες – Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς

22/06/2026 - 10:18πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/FABRICE COFFRINI/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ μετά τον πρώτο γύρο συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν – Διατηρείται η ένταση στο παρασκήνιο

22/06/2026 - 12:21πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα θαλάσσια γέφυρα στο Βόρειο Αιγαίο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία: Ξεκίνησε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου – Τσανάκαλε

21/06/2026 - 11:27μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κλοιό ακραίου καύσωνα η Ευρώπη – Συναγερμός από τη Βρετανία έως τα Βαλκάνια για θερμοκρασίες-ρεκόρ

21/06/2026 - 10:31μμ
Άποψη της αίθουσας συσκέψεων στη Σύνοδο Κορυφής της Λίμνης Λουκέρνης, στο θέρετρο Μπούργκενστοκ στο Όμπμπεργκεν,  της Ελβετίας (φωτ.: EPA/URS FLUEELER / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν στην Ελβετία – Μικτά μηνύματα από το Μπούργκενστοκ

21/06/2026 - 7:10μμ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί (αριστερά) και ο Ελβετός ομοσπονδιακός σύμβουλος Ινάτσιο Κάσις κατά τη διάρκεια διμερών συνομιλιών, 21 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Urs Flueeler)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν στην Ελβετία: Ο Λίβανος στο επίκεντρο των συνομιλιών – Παραμένουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

21/06/2026 - 12:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλλιθέα: Το Σωματείο «Οι Μωμόγεροι» φέρνει χορούς και ρυθμούς της Μακεδονίας στην πλατεία Δαβάκη – Στο τραγούδι η Βιβή Βουτσελά

44 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Graham Hughes)

Μόντρεαλ: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς – Ανάμεσά τους ο ύποπτος

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Pan Macedonian Federation of South Australia/Facebook)

70 χρόνια προσφοράς και παράδοσης για τη Μακεδονική Αδελφότητα «Μέγας Αλέξανδρος» της Αδελαΐδας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Jeffrey McWhorter)

Μουντιάλ 2026: Πήρε την πρόκριση η Αργεντινή – Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Μουντιάλ ο Μέσι

2 ώρες πριν
Επίσημη τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου του ΓΕΕΘΑ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

ΓΕΕΘΑ: Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου

3 ώρες πριν
Από παλαιότερη εκδήλωση του Συλλόγου (φωτ.: facebook / Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας)

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Έφτασε η ώρα για τα «Ευξείνια 2026»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign