pontosnews.gr
Κυριακή, 9/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Αναβολή ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ειρηνευτική συμφωνία, αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και εξοπλισμός του Κιέβου για το μέλλον τα βασικά σημεία

29/11/2024 - 8:49μμ
Ηλικιωμένη Ουκρανία φορτίζει το κινητό της σε σουπερμάρκετ το οποίο διαθέτει γεννήτρια στο Μικολάιβ, το οποίο δεν έχει ρεύμα τις τελευταίες 35 ώρες μετά από εκτεταμένες ρωσικές επιθέσεις (φωτ.: EPA/Anna Hakman)

Ηλικιωμένη Ουκρανία φορτίζει το κινητό της σε σουπερμάρκετ το οποίο διαθέτει γεννήτρια στο Μικολάιβ, το οποίο δεν έχει ρεύμα τις τελευταίες 35 ώρες μετά από εκτεταμένες ρωσικές επιθέσεις (φωτ.: EPA/Anna Hakman)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία εξετάζει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την επιλογή του Κιθ Κέλογκ ως ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για το Κίεβο, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

O 80χρονος Κέλογκ, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, είχε παρουσιάσει ήδη από τον Απρίλιο το ειρηνευτικό του σχέδιο, στο οποίο αποκαλεί τον πόλεμο στην Ουκρανία «μια κρίση που μπορεί να αποφευχθεί», ενώ καταλογίζει στην κυβέρνηση Μπάιντεν ανικανότητα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εμπλακούν οι ΗΠΑ σε μια ατελείωτη σύγκρουση.

Το σχέδιό του περιλαμβάνει μια κατάπαυση του πυρός που θα «παγώσει» τις γραμμές του μετώπου, με τις δύο πλευρές να αναγκάζονται να οδηγηθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, όπως αναφέρει το CNN, οι λεπτομέρειες καθιστούν τα πάντα πιο πολύπλοκα.

Η εμπλοκή των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κέλογκ, η κυβέρνηση Μπάιντεν προσέφερε πολύ αργά βοήθεια στην Ουκρανία. Εκτιμά ότι θα έπρεπε να είχαν δοθεί περισσότερα όπλα πριν από τη ρωσική εισβολή αλλά και αμέσως μετά την έναρξή της, για να μπορέσει η Ουκρανία να κερδίσει.

Ωστόσο, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζεται πλέον να αναμιχθούν σε μια ακόμη σύγκρουση και υποστηρίζει ότι τα αποθέματα όπλων τους λιγοστεύουν, αφήνοντας τη χώρα δυνητικά εκτεθειμένη σε μια σύγκρουση με την Κίνα για την Ταϊβάν.

Έχει δηλώσει επίσης ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να ανασταλεί επ’ αόριστον, «με αντάλλαγμα μια συνολική και αξιόπιστη ειρηνευτική συμφωνία με εγγυήσεις ασφαλείας».

Τα παραπάνω πρέπει να αποτελέσουν την «επίσημη πολιτική των ΗΠΑ για την επιδίωξη κατάπαυσης πυρός και διευθέτησης μέσω διαπραγματεύσεων».

Σύμφωνα με τον Κέλογκ, οποιαδήποτε μελλοντική βοήθεια των ΗΠΑ, πιθανότατα στο πλαίσιο δανείου, θα εξαρτηθεί από τη διαπραγμάτευση της Ουκρανίας με τη Ρωσία, ενώ οι ΗΠΑ θα εξοπλίσουν την Ουκρανία ώστε να μπορεί να αμυνθεί και να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω ρωσική προέλαση, πριν και μετά από οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία.

Παράλληλα, οι γραμμές του μετώπου θα παγώσουν και θα οριστεί αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. Εφόσον συμφωνήσει, η Ρωσία θα δει τις κυρώσεις εις βάρος της να περιορίζονται ελαφρώς, με την πλήρη άρση τους να τοποθετείται μόνο αν υπογραφεί μια ειρηνευτική συμφωνία με την οποία συμφωνεί και η Ουκρανία.

Η Ουκρανία δεν θα κληθεί να παραιτηθεί από την ανάκτηση των κατεχόμενων εδαφών, αλλά θα έπρεπε να συμφωνήσει στο να το επιδιώξει μόνο μέσω της διπλωματίας. Το σχέδιο αναγνωρίζει ότι «αυτό θα απαιτούσε μια μελλοντική διπλωματική πρόοδο που πιθανότατα δεν θα συμβεί πριν ο Πούτιν αποχωρήσει από την εξουσία».

Μια εισφορά στις ρωσικές εξαγωγές ενέργειας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, η οποία από την πλευρά της θα μπορούσε να επιδιώξει ανάκτηση των κατεχόμενων εδαφών μόνο με διπλωματικά μέσα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)ERDEM SAHIN
ΚΟΣΜΟΣ

Φιντάν για συμφωνία με Πακιστάν και Σαουδική Αραβία: Είναι, επί της ουσίας, ίδια με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

8/08/2026 - 10:02μμ
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μέτρα για τα πλοία στον Εύξεινο Πόντο, «την πιο επικίνδυνη θαλάσσια ζώνη»

8/08/2026 - 4:00μμ
Το Bosintang (ονομασία στη Νότια Κορέα) ή tan'gogikuk (ονομασία στη Βόρεια Κορέα) είναι μια κορεατική σούπα με κρέας σκύλου ως κύριο συστατικό (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Σούπα με κρέας σκύλου και προπαγάνδα εν μέσω καύσωνα

8/08/2026 - 11:36πμ
Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των ισπανικών ελέγχων, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος» για την Ιταλία να διατηρεί προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους με την Ισπανία (φωτ.:  EPA/ERNESTO GUZMAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανία επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους για ταξιδιώτες από την Ιταλία

7/08/2026 - 11:57μμ
(Φωτ.: YouTube/ Fox News)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τους υδρογονάνθρακες

7/08/2026 - 10:11μμ
(Φωτ.: x.com/Akparti)
ΚΟΣΜΟΣ

Κοινή αμυντική συμφωνία υπέγραψαν Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Πακιστάν

7/08/2026 - 4:22μμ
(Φωτ.: EPA / Rungroj Yongrit)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στην Ταϊλάνδη: Σκότωσε τον παππού και τη γιαγιά του πριν ανοίξει πυρ στο σχολείο του ο 14χρονος

7/08/2026 - 3:26μμ
(Φωτ.: EPA / Rungroj Yongrit)
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς σε λύκειο

7/08/2026 - 9:32πμ
Άνδρας παρακολουθεί τηλεοπτική μετάδοση με τις τελευταίες εξελίξεις στη σύγκρουση της Υεμένης, στη Σαναά. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Οι Χούθι ξανανοίγουν το μέτωπο – 58 νεκροί στη φονικότερη επίθεση από το 2022

6/08/2026 - 11:55μμ
Γυναίκα και παιδί στέκονται δίπλα σε οχήματα του λιβανέζικου στρατού στο Ζαουτάρ αλ Γαρμπίγια, στον νότιο Λίβανο. 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Το Ισραήλ μπλοκάρει νέες ζώνες αποχώρησης στο νότο

6/08/2026 - 10:22μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα, τον περασμένο Ιούνιο (φωτ.: EPA / Victor Hilitski)

Τζο Μπάιντεν: Ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στα οστά, λέει ο γιος του, Χάντερ

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΟΚ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16: Τρία στα τρία και… έφυγε για ημιτελικό η Εθνική Κορασίδων

7 ώρες πριν
(Πηγή: facebook / Σύλλογος Αρτακηνών Κυζικηνών)

Νέα Αρτάκη: Προ των πυλών τα 50ά Κυζίκεια

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)ERDEM SAHIN

Φιντάν για συμφωνία με Πακιστάν και Σαουδική Αραβία: Είναι, επί της ουσίας, ίδια με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Apolis Magazine's Post)

Μάχη της Καλλίπολης: Η ελληνοαυστραλιανή κοινότητα τίμησε και φέτος τη μνήμη των πεσόντων

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κίνδυνος πυρκαγιάς: Κλειστός ο λόφος Φινόπουλου από σήμερα τα μεσάνυχτα – Η έκκληση του Δήμου Αθηναίων

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign