pontosnews.gr
Δευτέρα, 17/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κυπριακό: Διήμερο συνέδριο στις ΗΠΑ για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή

Διοργάνωσε το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο στην Ουάσινγκτον

21/11/2024 - 10:59πμ
(Πηγή: youtube.com/@AHIworld)

(Πηγή: youtube.com/@AHIworld)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο (AHI) διοργάνωσε διήμερο συνέδριο στην Ουάσινγκτον με τη συμμετοχή εκπροσώπων ελληνοαμερικανικών οργανώσεων, αξιωματούχων του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και επιφανών ομογενών.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μίλησαν επίσης η διευθύντρια Ανατολικής Ευρώπης στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μπριζίτ Ράιαν και ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζος Χακ που είπε ότι η διχοτόμηση δεν είναι σε καμία περίπτωση μια λύση που μπορεί να γίνει αποδεκτή από τις ΗΠΑ.

(Πηγή: youtube.com/@AHIworld)

Οι ομιλητές έκαναν ιστορική ανάδρομη στα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν πριν από 50 χρόνια, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη στάση της Τουρκίας και ανέπτυξαν τις εκτιμήσεις τους για το που οδεύουν τα πράγματα σήμερα που η Κύπρος βρίσκεται γεωπολιτικά αναβαθμισμένη και με νέο ρόλο στις ενεργειακές εξελίξεις.

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τόμας Μίλερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μια βιώσιμη λύση είναι ακόμη εφικτή αρκεί «να είναι έτοιμες οι πλευρές να εκμεταλλευθούν τις συγκυρίες». Συνομιλώντας με τη Λένα Αργύρη που συντόνισε τη συζήτηση, υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ παραμένουν σήμερα ο μοναδικός διεθνής παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.

Στο πάνελ που ακολούθησε και αφορούσε τον ρόλο των ελληνοκυπριακών οργανώσεων της Αμερικής, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο Πάνος Κασφίκης, συμμετείχαν τα ηγετικά στελέχη της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, της ΑΧΕΠΑ Βασίλης Μωσαΐδης, του ΑΗΙ Νικ Λαρυγγάκης και ο λομπίστας Μάικ Μανάτος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι πρέσβεις της Κύπρου και της Ελλάδας στις ΗΠΑ Ευάγγελος Σάββας και Κατερίνα Νασίκα, η μόνιμη αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ Μαρία Μιχάηλ και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ιωάννης Βράιλας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν μετά τις «εκλογές» στα Κατεχόμενα   

17/11/2025 - 11:24πμ
Η προκλητική φωτογραφία του τουρκικού υπουργείο Άμυνας (φωτ.: x.com / tcsavunma)
ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκική πρόκληση στην Κύπρο: F-16 πέταξαν πάνω από την «Πράσινη Γραμμή»

16/11/2025 - 8:18μμ
Το οδόφραγμα Λεύκας- Απλικίου, στην ορεινή περιοχή Τροόδους, το οποίο λειτουργεί ως είσοδος και έξοδος για τα κατεχόμενα στην Κύπρο (φωτ.: ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΚΥΠΕ/Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: 42 χρόνια σήμερα από τη γέννηση του ψευδοκράτους

15/11/2025 - 11:51πμ
Από αριστερά, ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στο Βερολίνο (φωτ.: facebook/Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)
ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Μερτς: Το Βερολίνο θα βοηθήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

14/11/2025 - 9:20μμ
(Φωτ.: x.com/RTErdogan)
ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν-Ερχιουρμάν – Στο επίκεντρο των δηλώσεων το Κυπριακό

14/11/2025 - 1:23μμ
(Φωτ.: seismoi-live.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Πάφο

12/11/2025 - 11:56πμ
Το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κοκκινοτριμιθιά (φωτ.: facebook/Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ημέρα Μνήμης Κρατητηρίων στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κοκκινοτριμιθιά

9/11/2025 - 11:59μμ
Στη φωτογραφία διακρίνονται τα τρακτέρ των Ελληνοκυπρίων και τα οχήματα των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων (φωτ.: wnn.cy)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Κατοχικές δυνάμεις εμπόδισαν Κύπριους αγρότες να καλλιεργήσουν στην ουδέτερη ζώνη – Δύο περιστατικά σε τέσσερις ημέρες

9/11/2025 - 9:59μμ
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με ένα μικρό Ποντιόπουλο στη διάρκεια των εκδηλώσεων της 19ης Μαΐου (φωτ.: facebook/Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Πώς θα τιμώνται οι Ημέρες μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας στις σχολικές τάξεις

7/11/2025 - 8:59μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση των εγκαινίων της Έδρας Κυπριακών Σπουδών του ΑΠΘ (φωτ.: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης/Photopress/Γιάννης Τσουλφίδης)
ΚΥΠΡΟΣ

Ο Ν. Χριστοδουλίδης εγκαινίασε την Έδρα Κυπριακών Σπουδών στο ΑΠΘ – «Αποτελεί για όλους εμάς ένα εθνικό κεκτημένο»

26/10/2025 - 10:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στους δρόμους της Πράγας, για την 33η επέτειο από τη Βελούδινη Επανάσταση, 17 Νοεμβρίου 2022 (φωτ.: EPA / Filip Singer)

36 χρόνια από τη Βελούδινη Επανάσταση, ξανά στους δρόμους σε Τσεχία και Σλοβακία

14 λεπτά πριν
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κυπριακό: Πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν μετά τις «εκλογές» στα Κατεχόμενα   

39 λεπτά πριν
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των «Ακριτών του Πόντου» (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες Του Πόντου»)

Αλλαγή σελίδας στους «Ακρίτες του Πόντου» Ασπροπύργου – Η νέα γενιά βγαίνει μπροστά

1 ώρα πριν
Γέμισμα της δεξαμενής με πετρέλαιο θέρμανσης σε πολυκατοικία στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Οι παγίδες και τα λάθη στις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

1 ώρα πριν
Από τις συγκλονιστικές εικόνες που κατέγραψε ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας (πηγή: Αρχείο ΕΡΤ)

52η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου: Γνωστές, άγνωστες, και λησμονημένες εικόνες που σώζονται στο αρχείο της ΕΡΤ

2 ώρες πριν
O 23χρονος που κατηγορείται για την πυροδότηση του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη στα Βορίζια, οδηγείται στον εισαγγελέα Ηρακλείου (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Βορίζια: Κρίσιμη απολογία για τη βόμβα που προκάλεσε το μακελειό

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign