pontosnews.gr
Πέμπτη, 26/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντόναλντ Τραμπ: Θα κυβερνήσει μ’ ένα υπουργικό συμβούλιο απ’ αλλού! – Στην κυβέρνηση ο Ίλον Μασκ

Σήμερα τα εγκαίνια της νέας αμερικανικής αεροπορικής βάσης στο Ρεντζίκοβο της βόρειας Πολωνίας

13/11/2024 - 6:28μμ
Άποψη της νέας αμερικανικής βάσης στο Ρετζίκοβο της Πολωνίας (φωτ.: twz.com/USN)

Άποψη της νέας αμερικανικής βάσης στο Ρετζίκοβο της Πολωνίας (φωτ.: twz.com/USN)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ώρα που ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει, σταδιακά, τα πρόσωπα-έκπληξη που θα στελεχώσουν την επόμενη αμερικανική κυβέρνηση, σήμερα, εγκαινιάζεται η νέα αεροπορική βάση της χώρας στο Ρεντζίκοβο της βόρειας Πολωνίας γεγονός που η Ρωσία θεωρεί ως προσπάθεια της Ουάσινγκτον να την περιορίσει.

«Πήρε λίγο καιρό, όμως αυτή η δομή δείχνει τη γεωστρατηγική αποφασιστικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι σε βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ, για τη στρατιωτική βάση για την οποία υπάρχουν σχέδια ήδη από το 2000.

Η βάση στο Ρεντζικόβο είναι μέρος μιας ευρύτερης πυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ («Aegis Ashore»),  που σύμφωνα με τη Συμμαχία μπορεί να αναχαιτίζει μικρού έως μέσου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους. 

Άλλα σημαντικά στοιχεία της ασπίδας περιλαμβάνουν μια δεύτερη εγκατάσταση στη Ρουμανία, αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο ισπανικό λιμάνι Ρότα και ένα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης στην τουρκική πόλη Κιουρετσίκ.

Στρατιωτικές πηγές δήλωσαν στο Reuters πως το σύστημα στην Πολωνία μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί μόνο εναντίον πυραύλων που εκτοξεύονται από τη Μέση Ανατολή και πως το ραντάρ θα χρειαστεί μια αλλαγή κατεύθυνσης προκειμένου να αναχαιτίζει πυραύλους από τη Ρωσία, μία περίπλοκη διαδικασία που συνεπάγεται αλλαγή πολιτικής.

Η Μόσχα την είχε χαρακτηρίσει απειλή ήδη από το 2007, όταν βρισκόταν ακόμη στα σχέδια. Το ΝΑΤΟ λέει πως η ασπίδα είναι καθαρά αμυντική.

Ο χορός των… παράξενων υπουργών

Τον πλουσιότερο άνθρωπο στο πλανήτη, τον Ίλον Μασκ, επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ για το νέο υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας που θα δημιουργηθεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο Μασκ θα μοιραστεί τον υπουργικό θώκο με τον Ρεπουμπλικανό επιχειρηματία Βίβεκ Ραμασουάμι.

«Μαζί, αυτοί οι δύο θαυμάσιοι Αμερικανοί θα χαράξουν τον δρόμο προκειμένου η κυβέρνησή μου να διαλύσει την κυβερνητική γραφειοκρατία, να περικόψει τους υπερβολικούς κρατικούς περιορισμούς, να περιστείλει τις άχρηστες κρατικές δαπάνες και να αναδιαρθρώσει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες», ανέφερε ο εκλεγμένος πρόεδρος μέσω Truth Social, διαβεβαιώνοντας πως οι δυο σύμμαχοί του θα προκαλέσουν «σοκ στο σύστημα» της δημόσιας διοίκησης.

Για την καίρια θέση του υπουργού Άμυνας επέλεξε τον Πιτ Χέγκσεθ, πρώην ταγματάρχη του Πεζικού στην Εθνοφρουρά παρασημοφορημένο για τη δράση του στον πόλεμο στο Ιράκ, συγγραφέα και παρουσιαστή του τηλεοπτικού δικτύου Fox News που προτιμούν οι συντηρητικοί στις ΗΠΑ.

«Με τον Πιτ στο τιμόνι, οι εχθροί της Αμερικής θα προειδοποιηθούν –οι ένοπλες δυνάμεις μας θα ανακτήσουν ξανά το μεγαλείο τους και η Αμερική δεν θα υποχωρήσει ποτέ», ανέφερε ο νεοεκλεγμένος στην προεδρία της Αμερικής.

Η κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότας Κρίστι Νόεμ διορίζεται υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας και στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνται μεταξύ άλλων ο έλεγχος των τελωνειακών δασμών και η φύλαξη των συνόρων. Η πιστή σύμμαχος του μεγιστάνα «θα συνεργαστεί στενά» με τον Τομ Χόμαν, που θα αναλάβει να χειριστεί το φλέγον ζήτημα της μετανάστευσης, σημείωσε ο Τραμπ μέσω Truth Social.

Ο νέος διευθυντής της CIA

Νέος διευθυντής της CIA θα είναι ο Τζον Ράτκλιφ, πρώην βουλευτής, πρώην εισαγγελικός λειτουργός και για μερικούς μήνες συντονιστής («διευθυντής», DNI) των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. «Θα είναι ατρόμητος υπερασπιστής των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων των Αμερικανών», διαβεβαίωσε ο Τραμπ, που θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου 2025.

Ο Τεξανός, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και πρώην εισαγγελέας, κατηγορήθηκε από Δημοκρατικούς και πρώην στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών πως αποχαρακτήρισε απόρρητες πληροφορίες προκειμένου ο Ντόναλντ Τραμπ και Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοί του να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον αντιπάλων τους, συμπεριλαμβανομένου του απερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τουσκ υποδέχθηκε την Κριστρούν Φροσταντότιρ στην Πολωνία, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Pawel Supernak / Poland Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισλανδία ξανακοιτά προς τις Βρυξέλλες: Προετοιμάζεται δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή προοπτική

25/02/2026 - 10:13μμ
Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ντόχα, για την έναρξη του Μουντιάλ (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

H Άγκυρα «ρίχνει δίχτυα» στο Κάιρο και για να μειώσει την επιρροή της Αθήνας

25/02/2026 - 6:10μμ
(Φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Αθηνά Ωνάση: Η τελευταία κληρονόμος μιας αυτοκρατορίας και η ζωή της μακριά από τα φώτα

25/02/2026 - 3:43μμ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της ομιλίας του στο Καπιτώλιο (φωτ.: EPA/Kenny Holston/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Δεν θα επιτρέψω στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα – Τι απαντά η Τεχεράνη

25/02/2026 - 10:55πμ
Κάτοικοι της Νέας Υόρκης συμμετέχουν σε έναν μαζικό χιονοπόλεμο σε πάρκο της Νέας Υόρκης. Από την πρωτοφανή πυκνή χιονόπτωση το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 50 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ (φωτ.: EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Έρευνα για τους δράστες «επίθεσης» με χιονόμπαλες εναντίον αστυνομικών

24/02/2026 - 11:30μμ
Συγγενείς και στρατιώτες αγκαλιάζονται στη διάρκεια επιμνημόσυνης δέησης στο Χάρκοβο για τους πεσόντες στον πόλεμο (φωτ.: EPA/Sergey Kozlov)
ΚΟΣΜΟΣ

Βλ. Πούτιν: Οι εχθροί της Ρωσίας θα μετανιώσουν αν πιέσουν τη Μόσχα – «Ακλόνητη» η υποστήριξη των G7 στην Ουκρανία και πακέτο 100 εκατ. ευρώ από την ΕΕ

24/02/2026 - 8:16μμ
Ο Μαρκ Ντιτρού κατά τη διάρκεια της δίκης του (πηγή: YouTube)
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρει η αποκάλυψη: Τι εντόπισαν οι Αρχές στο κελί του διαβόητου Μαρκ Ντιτρού

24/02/2026 - 2:40μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικό μέτωπο τέσσερα χρόνια μετά – Ζελένσκι: «Η Ουκρανία δεν θα προδώσει τον αγώνα της»

24/02/2026 - 12:43μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Ελεύθερος ο Μάντελσον μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Έπστιν

24/02/2026 - 11:51πμ
(Εικ.: pontosnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανοί, Ρώσοι, Κινέζοι και πυρηνικά στη Γενεύη

24/02/2026 - 10:55πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Προίκες Αλικαρνασσού» στην Κω – Τα μπαούλα της μνήμης ανοίγουν έναν αιώνα μετά

2 ώρες πριν
Μηχανήματα έργου δημιουργούν αναχώματα για την προστασία των Λαβάρων, Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Δήμος Σουφλίου)

Ο Έβρος σε κατάσταση συναγερμού: Κρίσιμες ώρες μετά το σπάσιμο τεσσάρων αναχωμάτων

2 ώρες πριν
Τηλεοπτική κάμερα έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Θεσσαλονίκη: Σπείρα ρήμαζε σπίτια και οχήματα – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 16 ατόμων

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Ήττα στη δεύτερη παράταση για τον Ολυμπιακό στο Κάουνας

3 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τουσκ υποδέχθηκε την Κριστρούν Φροσταντότιρ στην Πολωνία, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Pawel Supernak / Poland Out)

Η Ισλανδία ξανακοιτά προς τις Βρυξέλλες: Προετοιμάζεται δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή προοπτική

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Στον τελικό του Challenge Cup ο Παναθηναϊκός

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign