pontosnews.gr
Σάββατο, 12/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δικαιώθηκε οριστικά η Εστία Νέας Σμύρνης στη δικαστική διαμάχη με το δήμο Νέας Σμύρνης

Επιβεβαιώθηκε το ιδιοκτησιακό δικαίωμα του σωματείου επί των κτηρίων που στεγάζουν το 8ο Γυμνάσιο και 7ο Λύκειο της περιοχής

12/11/2024 - 10:20πμ
Η Εστία Νέας Σμύρνης (φωτ.: facebook/Εστία Νέας Σμύρνης)

Η Εστία Νέας Σμύρνης (φωτ.: facebook/Εστία Νέας Σμύρνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δεκατρία χρόνια χρειάστηκαν για να τελεσιδικήσει η διαμάχη της Εστίας Νέας Σμύρνης με το δήμο Νέας Σμύρνης αναφορικά με την ιδιοκτησία και τα μισθώματα των κτηρίων που στεγάζουν το 8ο Γυμνάσιο και 7ο Λύκειο Ν. Σμύρνης.

Η αμετάκλητη πλέον δικαστική απόφαση επιβεβαίωσε το ιδιοκτησιακό δικαίωμα της Εστίας επί των κτηρίων των σχολείων και μόλις στις 24 Οκτωβρίου 2024 κατέστη δυνατόν να εισπραχθούν τα μισθώματα για τα έτη 2011-2022, τα οποία, βάσει της απόφασης, ανήλθαν συνολικά στο ποσό των 3.775.865,80€.

Ωστόσο στη διάρκεια των ετών αυτών, το σωματείο πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές, φθάνοντας πολλές φορές στα όρια της πτώχευσης. Με την υποστήριξη όμως των μελών, των διοικήσεων και του προσωπικού που εργάσθηκε και εργάζεται εκεί όλα αυτά τα χρόνια, κατόρθωσε να αντέξει.

Συσσώρευση χρεών

Αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης, αλλά και της στέρησης του κύριου εσόδου του σωματείου για πάνω από μια δεκαετία, ήταν αφενός η συρρίκνωση των δράσεών του και αφετέρου η συσσώρευση οφειλών προς το Δημόσιο, λόγω της μη δυνατότητας πληρωμής των φόρων από τα μισθώματα που δεν εισπράττονταν, προς τον ΕΦΚΑ λόγω της αδυναμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, καθώς και προς τους προμηθευτές.

Όταν τελικά εισπράχθηκαν τα μισθώματα ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, παρακρατήθηκε από το Δημόσιο το σύνολο των προς αυτό οφειλόμενων (1.016.141,97€) και από τον ΕΦΚΑ το σύνολο των προς αυτόν οφειλόμενων (2.493.336,28€) και τελικά στο ταμείο της Εστίας Νέας Σμύρνης κατέληξε το ποσό των 266.387,55€.

Η είσοδος των κτηρίων που στεγάζουν το 8ο Γυμνάσιο και 7ο Λύκειο Ν. Σμύρνης στη διάρκεια διαμαρτυρίας των γονέων για τη δικαστική διαμάχη της Εστίας με το δήμο Νέας Σμύρνης (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Όπως όμως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του σωματείου, αυτά τα χρήματα μετά βίας φθάνουν για να εξοφλήσουν τις υπόλοιπες οφειλές που δημιουργήθηκαν και συσσωρεύθηκαν λόγω της μη είσπραξης των μισθωμάτων επί τόσα έτη, όπως τα χρέη σε προμηθευτές, οι πληρωμές δικαστικών ενεργειών και οι αμοιβές συνεργατών.

Ωστόσο, η Εστία είναι αισιόδοξη ότι, μετά την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών της λόγω της αποπληρωμής των χρεών, ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία του σωματείου.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η διαδικασία είσπραξης των οφειλόμενων μισθωμάτων επισπεύσθηκε τους τελευταίους μήνες με ενέργειες του δημάρχου Νέα Σμύρνης Γεώργιου Κουτελάκη και η διοίκηση της Εστίας εξέφρασε την ελπίδα της να συνεχιστεί το καλό κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς, «αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν τη μεταξύ μας δικαστική διαμάχη».

Καίριες όμως και οι ενέργειες του υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου και του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη, οι οποίοι και επιμελήθηκαν προσωπικά της πληρωμής των οφειλόμενων μισθωμάτων από το υπουργείο.

Ο αείμνηστος πρόεδρος της Εστίας Ιωάννης Παπαδάτος (φωτ.: Αρχείο Εστίας Νέας Σμύρνης)

Η απώλεια του Ι. Παπαδάτου

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει με τη δυσάρεστη διαπίστωση ότι η δικαστική απόφαση, αν και ανοίγει μια νέα σελίδα για την Εστία, δεν πρόλαβε να δικαιώσει «τον μόνο άνθρωπο που πίστεψε ακράδαντα στον αγώνα αυτό».

Πρόκειται για τον αείμνηστο Πρόεδρο της Εστίας, Ιωάννη Παπαδάτο, ο οποίος, «παρά τις σε βάρος του δεκάδες ποινικές διώξεις για τις οφειλές του σωματείου, τις δεσμεύσεις προσωπικών τραπεζικών του λογαριασμών, πολλών προσωπικών αλλά και σε βάρος της οικογένειάς του αναίτιων επιθέσεων, αυτός συνέχισε τον αγώνα του, εμπνέοντας με τη στάση και την πίστη του όλο το προσωπικό».

Στόχος του σωματείου πλέον είναι να γραφτεί μια νέα σελίδα στην ιστορία του, με πλήθος δραστηριοτήτων και ενεργό συμμετοχή των μελών του, ώστε να αποκτήσει και πάλι το κύρος και τη φήμη που αρμόζει στην ιστορία του.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το πρώτο φύλλο της ομογενειακής εφημερίδας «Απογευματινή» είχε ημερομηνία 12 Ιουλίου 1925
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

12 Ιουλίου 1925: Στην Κωνσταντινούπολη κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Απογευματινή»

12/07/2025 - 2:38μμ
Με ανταλλαγή δώρων και ουσιαστική συζήτηση έγινε η συνάντηση με την τουρκική αντιπροσωπεία στο Δημοτικό Μέγαρο Νέας Αρτάκης (φωτ.: Facebook / Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Από την Αρτάκη στη Νέα Αρτάκη: Τουρκική αντιπροσωπεία σε μια συγκινητική επίσκεψη

11/07/2025 - 3:01μμ
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγια-Σοφιά λίγο προτού μετατραπεί σε τζαμί (φωτ.: Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Τουρκίας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Πανηγυρισμοί Ερντογάν για τα 5 χρόνια της Αγια-Σοφιάς ως τζαμί

10/07/2025 - 9:36μμ
Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσας, στη Νέα Κίο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η Νέα Κίος γιόρτασε την Παναγία «Τριχερούσα» – Η σπάνια εικόνα ήρθε από τη Βιθυνία

10/07/2025 - 6:47μμ
Άποψη του λιμανιού της Σμύρνης σε σχέδιο του Joseph Pitton De Tournefort  (1717, p.
195) (πηγή:  Caner Yüksel, Ç., &
Katipoğlu Özmen, C. (2024). «Seventeenth
century European travel accounts of
İzmir: Narrating orient before
orientalism» PLANARCH - Design and
Planning Research, 8(1),38-45. DOI:
10.5152/Planarch.2023.2320)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Σμύρνη: Σαν σήμερα ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε τα δύο τρίτα της πόλης αλλά σταμάτησε την πανούκλα

9/07/2025 - 3:05μμ
Ντιβιτζής με την καμήλα του σε αναβίωση του εθίμου στη Φιλιππούπολη της Λάρισας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Απόστολος Ντόμαλης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

ΥΠΠΟ: Ντιβιτζήδες και καμήλες στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς  

8/07/2025 - 6:02μμ
(Πηγή: facebook.com/groups/ ΟΠΣΕ (Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

ΟΠΣΕ: Νέο 11μελές ΔΣ και 3μελής Εξελεγκτική Επιτροπή

8/07/2025 - 2:15μμ
Το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης (φωτ.: Phasma / A. Michailidis)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Κωνσταντινούπολη: Το Ζωγράφειο επιστρέφει στη μορφή του 1893

6/07/2025 - 1:36μμ
Στιγμιότυπο από την επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Νέας Αλικαρνασσού (φωτ.: Δήμος Ηρακλείου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

100 χρόνια Νέα Αλικαρνασσός: Την ξεκίνησαν Μικρασιάτες πρόσφυγες, «μέσα στη φτώχεια και στη γύμνια»

3/07/2025 - 8:09μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση «Μια αγκαλιά τραγούδια, από τις πατρίδες της Ανατολής» (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Κώστας Σαραϊδάρης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

«Μια αγκαλιά τραγούδια, από τις πατρίδες της Ανατολής» στην καρδιά της Καβάλας

2/07/2025 - 4:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Ένας TikToker με πλούσιο ποινικό μητρώο: Συνελήφθη ξανά ο αστέρας των social media

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Simon Lim)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Ήττα στην πρεμιέρα για την Εθνική

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Οδηγός λεωφορείου καταδίωξε και παρέσυρε συνάδελφό του μετά από λογομαχία

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή – Ποιες περιοχές απειλούνται

2 ώρες πριν
12 Ιουλίου γιορτάζει ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο ασυρματιστής του Θεού

12 Ιουλίου γιορτάζει ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο ασυρματιστής του Θεού

2 ώρες πριν
Το πρώτο φύλλο της ομογενειακής εφημερίδας «Απογευματινή» είχε ημερομηνία 12 Ιουλίου 1925

12 Ιουλίου 1925: Στην Κωνσταντινούπολη κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Απογευματινή»

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign