pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δικαιώθηκε οριστικά η Εστία Νέας Σμύρνης στη δικαστική διαμάχη με το δήμο Νέας Σμύρνης

Επιβεβαιώθηκε το ιδιοκτησιακό δικαίωμα του σωματείου επί των κτηρίων που στεγάζουν το 8ο Γυμνάσιο και 7ο Λύκειο της περιοχής

12/11/2024 - 10:20πμ
Η Εστία Νέας Σμύρνης (φωτ.: facebook/Εστία Νέας Σμύρνης)

Η Εστία Νέας Σμύρνης (φωτ.: facebook/Εστία Νέας Σμύρνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δεκατρία χρόνια χρειάστηκαν για να τελεσιδικήσει η διαμάχη της Εστίας Νέας Σμύρνης με το δήμο Νέας Σμύρνης αναφορικά με την ιδιοκτησία και τα μισθώματα των κτηρίων που στεγάζουν το 8ο Γυμνάσιο και 7ο Λύκειο Ν. Σμύρνης.

Η αμετάκλητη πλέον δικαστική απόφαση επιβεβαίωσε το ιδιοκτησιακό δικαίωμα της Εστίας επί των κτηρίων των σχολείων και μόλις στις 24 Οκτωβρίου 2024 κατέστη δυνατόν να εισπραχθούν τα μισθώματα για τα έτη 2011-2022, τα οποία, βάσει της απόφασης, ανήλθαν συνολικά στο ποσό των 3.775.865,80€.

Ωστόσο στη διάρκεια των ετών αυτών, το σωματείο πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές, φθάνοντας πολλές φορές στα όρια της πτώχευσης. Με την υποστήριξη όμως των μελών, των διοικήσεων και του προσωπικού που εργάσθηκε και εργάζεται εκεί όλα αυτά τα χρόνια, κατόρθωσε να αντέξει.

Συσσώρευση χρεών

Αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης, αλλά και της στέρησης του κύριου εσόδου του σωματείου για πάνω από μια δεκαετία, ήταν αφενός η συρρίκνωση των δράσεών του και αφετέρου η συσσώρευση οφειλών προς το Δημόσιο, λόγω της μη δυνατότητας πληρωμής των φόρων από τα μισθώματα που δεν εισπράττονταν, προς τον ΕΦΚΑ λόγω της αδυναμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, καθώς και προς τους προμηθευτές.

Όταν τελικά εισπράχθηκαν τα μισθώματα ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, παρακρατήθηκε από το Δημόσιο το σύνολο των προς αυτό οφειλόμενων (1.016.141,97€) και από τον ΕΦΚΑ το σύνολο των προς αυτόν οφειλόμενων (2.493.336,28€) και τελικά στο ταμείο της Εστίας Νέας Σμύρνης κατέληξε το ποσό των 266.387,55€.

Η είσοδος των κτηρίων που στεγάζουν το 8ο Γυμνάσιο και 7ο Λύκειο Ν. Σμύρνης στη διάρκεια διαμαρτυρίας των γονέων για τη δικαστική διαμάχη της Εστίας με το δήμο Νέας Σμύρνης (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Όπως όμως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του σωματείου, αυτά τα χρήματα μετά βίας φθάνουν για να εξοφλήσουν τις υπόλοιπες οφειλές που δημιουργήθηκαν και συσσωρεύθηκαν λόγω της μη είσπραξης των μισθωμάτων επί τόσα έτη, όπως τα χρέη σε προμηθευτές, οι πληρωμές δικαστικών ενεργειών και οι αμοιβές συνεργατών.

Ωστόσο, η Εστία είναι αισιόδοξη ότι, μετά την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών της λόγω της αποπληρωμής των χρεών, ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία του σωματείου.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η διαδικασία είσπραξης των οφειλόμενων μισθωμάτων επισπεύσθηκε τους τελευταίους μήνες με ενέργειες του δημάρχου Νέα Σμύρνης Γεώργιου Κουτελάκη και η διοίκηση της Εστίας εξέφρασε την ελπίδα της να συνεχιστεί το καλό κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς, «αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν τη μεταξύ μας δικαστική διαμάχη».

Καίριες όμως και οι ενέργειες του υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου και του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη, οι οποίοι και επιμελήθηκαν προσωπικά της πληρωμής των οφειλόμενων μισθωμάτων από το υπουργείο.

Ο αείμνηστος πρόεδρος της Εστίας Ιωάννης Παπαδάτος (φωτ.: Αρχείο Εστίας Νέας Σμύρνης)

Η απώλεια του Ι. Παπαδάτου

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει με τη δυσάρεστη διαπίστωση ότι η δικαστική απόφαση, αν και ανοίγει μια νέα σελίδα για την Εστία, δεν πρόλαβε να δικαιώσει «τον μόνο άνθρωπο που πίστεψε ακράδαντα στον αγώνα αυτό».

Πρόκειται για τον αείμνηστο Πρόεδρο της Εστίας, Ιωάννη Παπαδάτο, ο οποίος, «παρά τις σε βάρος του δεκάδες ποινικές διώξεις για τις οφειλές του σωματείου, τις δεσμεύσεις προσωπικών τραπεζικών του λογαριασμών, πολλών προσωπικών αλλά και σε βάρος της οικογένειάς του αναίτιων επιθέσεων, αυτός συνέχισε τον αγώνα του, εμπνέοντας με τη στάση και την πίστη του όλο το προσωπικό».

Στόχος του σωματείου πλέον είναι να γραφτεί μια νέα σελίδα στην ιστορία του, με πλήθος δραστηριοτήτων και ενεργό συμμετοχή των μελών του, ώστε να αποκτήσει και πάλι το κύρος και τη φήμη που αρμόζει στην ιστορία του.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΜΑΘ)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

«Η Καππαδοκία των Ζώντων Μνημείων» στη Θεσσαλονίκη: Ένα ταξίδι μνήμης και πολιτισμού

29/04/2026 - 8:20μμ
Η Μπέττυ Χαρλαύτη στην Αίθουσα Τελετών του Αυστριακού Προξενείου, 25 Απριλίου 2025 (φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Νεοχωρίου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Καβάφης στην Κωνσταντινούπολη: Όταν η ποίηση «συναντά» τη μνήμη της Πόλης

29/04/2026 - 2:12μμ
Άποψη της Σμύρνης, γύρω στο 1800 (πηγή: tr.pinterest.com/hulyaozar/)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Το Ρεμπελιό της Σμύρνης του 1797: Η σφαγή των Γενίτσαρων που συγκλόνισε την Ανατολή

28/04/2026 - 10:00πμ
Ο Αράπ' Γιώργης (φωτ.: facebook / Στέφανος Πασβάντης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Αράπ’ Γιώργης: Ένας πρόσφυγας Ανατολικοθρακιώτης άγιος στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής – Η όμορφη ιστορία της θαυματουργής εικόνας του

23/04/2026 - 8:37πμ
Ο «Λόφος των Μύλων» στο Κιουτσούκ-κιοϊ, όπως λέγεται σήμερα το Γενιτσαροχώρι (πηγή: Ali Gür/tr.pinterest.com /pin/540291286553610423/)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Γενιτσαροχώρι: Ένα αμιγώς ελληνικό προάστιο των Κυδωνιών στη Μικρά Ασία

21/04/2026 - 1:31μμ
Σκαλωσιές έξω από τον Άγιο Γεώργιο στην ελληνική Σπάρτη της Τουρκίας, στη Μικρά Ασία (φωτ.: ΙΗΑ)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Στη Σπάρτη της Μικράς Ασίας: Ο ελληνορθόδοξος ναός που από τόπος λατρείας γίνεται πολιτιστικό κέντρο

20/04/2026 - 10:25πμ
Από την αφίσα του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Μνήμη γλυκείας πατρίδας»
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μνήμη γλυκείας πατρίδας: Οι ιστορίες των Μικρασιατών προσφύγων ζωντανεύουν στη Λευκωσία

18/04/2026 - 11:21πμ
Από την αφίσα της εκδήλωσης.
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Χρόνης Αηδονίδης: Μικρά Ασία, Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη και Θράκη συναντιούνται σε μια μεγάλη μουσική βραδιά στον Λυκαβηττό

16/04/2026 - 4:32μμ
Ο Επιτάφιος του Αγίου Δημητρίου στην Πρίγκηπο (πηγή: facebook.com/groups/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ /Ender Pınarbaşı)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Πρίγκηπος: «Η Ζωή εν Τάφω» στον Άγιο Δημήτριο – Παρουσία εκατοντάδων πιστών η Ακολουθία του Επιταφίου

11/04/2026 - 7:49μμ
Ο Βαραββάς στην πυρά, όπως ορίζει το μικρασιατικό έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο στη Νέα Κίο Αργολίδας τη Μεγάλη Παρασκευή.  10 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Νέα Κίος: Το μικρασιατικό έθιμο της καύσης του Βαραββά αναβίωσε τη Μεγάλη Παρασκευή

11/04/2026 - 4:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Juanjo Martin)

Champions League: Ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο και ραντεβού στο Λονδίνο

4 ώρες πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ.: EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης)

Μήνυμα συμπαράστασης του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

FIBA Europe Cup: Λύγισε στο Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Γιαννιτσά: Αίθουσα στο Πνευματικό Κέντρο φέρει πλέον το όνομα της Ιφιγένειας Μήτσκα που σκοτώθηκε στα Τέμπη

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης)

Ανθοέκθεση Αμπελοκήπων–Μενεμένης: Ποντιακό χρώμα και δυναμική παρουσία συλλόγων στις εκδηλώσεις

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η κυπριακή ομογένεια στο προσκήνιο: Η ισχυρή παρουσία και η επιρροή στο Ηνωμένο Βασίλειο

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign