pontosnews.gr
Δευτέρα, 23/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Ντοκουμέντα αλληλογραφίας από τον Πόντο και τη Μικρασία στη διεθνή φιλοτελική έκθεση Balkanfila XX

Από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου στη ΔΕΘ θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων η αλληλογραφία αγωνιστών του 1821 και ο «φάκελος του 1482» από την Θεσσαλονίκη προς την Βενετία

6/11/2024 - 5:20μμ
Καρτ ποστάλ του 1909 με το ξενοδοχείο «Όλυμπος Παλάς», η οποία ταχυδρομήθηκε στη Γερμανία (φωτ.: facebook/ΕΦΕΘ - Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία Θεσσαλονίκης)

Καρτ ποστάλ του 1909 με το ξενοδοχείο «Όλυμπος Παλάς», η οποία ταχυδρομήθηκε στη Γερμανία (φωτ.: facebook/ΕΦΕΘ - Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία Θεσσαλονίκης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σημαντικά αντικείμενα ιστορικής και κοινωνικής αξίας για τον Πόντο, την Μικρά Ασία και την Πόλη τα οποία παρουσιάζουν σπάνιες εικόνες και ξυπνούν μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες πρόκειται να παρουσιαστούν στη διεθνή φιλοτελική έκθεση Balkanfila XX, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ-HELEXPO.

Αλληλογραφία του 1914 από τη Θεσσαλονίκη προς τη Γερμανία με ρωσικές σφραγίδες (φωτ.: facebook/ΕΦΕΘ – Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία Θεσσαλονίκης)

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πλούσιο ιστορικό αποτύπωμα της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της ευρύτερης Βαλκανικής χερσονήσου μέσα από φιλοτελικό και αρχειακό υλικό, καθώς και από παλαιούς χάρτες, χαρακτικά και εικόνες.

Οι δύο όψεις μιας καρτ ποστάλ από τη Θεσσαλονίκη προς τη Ρώμη (φωτ.: facebook/ΕΦΕΘ – Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία Θεσσαλονίκης)

Ειδικότερα, στα μάτια του επισκέπτη θα ξετυλιχτούν εντυπωσιακές εικόνες από την ιστορία της ΔΕΘ, σπάνια αντικείμενα όπως ο φάκελος του 1482 από την Θεσσαλονίκη προς την Βενετία, σημαντικές συλλογές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, την αλληλογραφία αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 και το Άγιο Όρος.

Αλληλογραφία που εστάλη το 1909 από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα (φωτ.: facebook/ΕΦΕΘ – Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία Θεσσαλονίκης)

Στόχος της Έκθεσης είναι να αναδείξει την μακραίωνη πολυπολιτισμική συνύπαρξη κοινοτήτων της Θεσσαλονίκης που δημιούργησαν αυτό το σημαντικό ιστορικό σταυροδρόμι των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Η Balkanfila XX διοργανώνεται από την Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία Θεσσαλονίκης (ΕΦΕΘ) υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας, την σημαντική υποστήριξη των ΕΛ.ΤΑ, του οίκου Α. Καραμήτσος, της Παγκόσμιας Φιλοτελικής Ομοσπονδίας.

Η έκθεση έχει επίσης την αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας, καθώς και σημαντικών πολιτιστικών οργανισμών μεταξύ των οποίων είναι το ΜΙΕΤ και το Εβραϊκό Μουσείο.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, η οποία θα είναι ανοιχτή από τις 10:00 έως τις 19:30, καθημερινά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιστορική φωτογραφία, που απεικονίζει τη Σμύρνη επτά μήνες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή (περίπου τον Απρίλιο του 1923). Προέρχεται από το αρχείο των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) (πηγή: archives1922.gak.gr)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Σμύρνη, το καύχημα της Ιωνίας – Η εκπαίδευση των Ελλήνων»

21/03/2026 - 11:55πμ
Ludovico Lipparini, «Ο θάνατος του Μάρκου Μπότσαρη» (1840, χαλκογραφία από το πρωτότυπο έργο του Civico Museo Sartorio, Τεργέστη). Συλλογή Χρήστου Ζερεφού. (φωτ. αρχείου: Ακαδημία Αθηνών)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Επανάσταση του 1821 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

19/03/2026 - 7:28μμ
Εικόνα από τη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με το σπαθί και το πυρπολικό – Από τον αγώνα του 1821 στην Προεδρική Φρουρά

18/03/2026 - 6:02μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/users/nataljadanilchenko-10143266)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αρμένιοι, Έλληνες, Πόντιοι και Κύπριοι στη Ρόδο τιμούν τη γυναίκα μέσα από την παράδοση και τις μνήμες

18/03/2026 - 4:39μμ
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων υποδέχεται την άνοιξη με χορό και τραγούδι

17/03/2026 - 11:58πμ
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Φορέας Ποντίων Καλλιθέας «Θέατρο Πόντου»)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ποντιακή διασκέδαση μέχρι το πρωί στον ετήσιο χορό του «Θεάτρου Πόντου»

16/03/2026 - 11:51μμ
(Φωτ.: facebook/Μνήμες Παράδοσης - Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι «Μνήμες Παράδοσης» παρουσιάζουν «Το τσιφλίκι» στη Νέα Ιωνία

16/03/2026 - 6:39μμ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Μια βραδιά για μια πορεία 40 ετών από τον Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων Ηλιούπολης

16/03/2026 - 9:38πμ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού διοργανώνει τον ετήσιο χορό της και υπόσχεται γλέντι μέχρι το πρωί

15/03/2026 - 3:07μμ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένωση Σμυρναίων: Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Αγγελάκη «Απόλλων Σμύρνης, η ιστορία του συλλόγου (1891-1922)»

14/03/2026 - 2:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τα Β' Πελαγίδεια στην Οινόη Καστοριάς, Σάββατο 21 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Οργάνωση Ποντίων Νομού Καστοριάς)

Β’ Πελαγίδεια στην Οινόη Καστοριάς: Μνήμη, ευθύνη και η βαριά παρακαταθήκη του Στάθη Πελαγίδη

17 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Lukas Coch)

Miami Open: Βαριά ήττα για τον Τσιτσιπά

47 λεπτά πριν
Η Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας θα φιλοξενήσει την εκδήλωση

«Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων»: Το έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή ερμηνεύουν στη Βέροια η Σόνια Θεοδωρίδου και η «Πολύμνια»

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Οικονομία: Δέσμη τεσσάρων έκτακτων μέτρων στήριξης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Σε καύσιμα, λιπάσματα και ακτοπλοϊκά οι ενισχύσεις

2 ώρες πριν
(Πηγή: «Νόστος» / Χριστίνα Τδαρδίκου)

Μπουένος Άιρες: Η ομογένεια άναψε τη φλόγα της Ελευθερίας για την 25η Μαρτίου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: x.com/OC_Scanner)

Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες μετά από σύγκρουση αεροσκάφους με όχημα στο αεροδρόμιο La Guardia

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign