pontosnews.gr
Σάββατο, 2/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αμερικανικές εκλογές: Συνοδηγός σε… απορριμματοφόρο ο Τραμπ

Μετά τη δήλωση Μπάιντεν ότι οι οπαδοί του μεγιστάνα είναι «σκουπίδια»

31/10/2024 - 10:52πμ
Φωτογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία απαθανατίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ ως συνοδηγό απορριμματοφόρου (φωτ.: Χ/America)

Φωτογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία απαθανατίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ ως συνοδηγό απορριμματοφόρου (φωτ.: Χ/America)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Συνοδηγός σε απορριμματοφόρο εμφανίστηκε χθες Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ, επιχειρώντας να αξιοποιήσει στο έπακρο από επικοινωνιακή σκοπιά  γκάφα του απερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «σκουπίδια» τους οπαδούς του μεγιστάνα, προτού ο ίδιος ο πρόεδρος και η ομάδα του προσπαθήσουν να ανασκευάσουν.

Ο Τζο Μπάιντεν περιέπλεξε τα πράγματα για την αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις, η σύγκρουση της οποίας με τον προκάτοχό του αναγγέλλεται εξαιρετικά αμφίρροπη στην τελική ευθεία των προεδρικών εκλογών την ερχόμενη Τρίτη 5η Νοεμβρίου, καθώς οι δυο αντίπαλοι δίνουν μάχη για κάθε ψήφο στις «swing states», τις επτά διεκδικούμενες πολιτείες που χαρακτηρίζονται κλειδί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε εξαρχής, με έντονο τρόπο, τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν, κρίνοντας πως ο Δημοκρατικός πρόεδρος «επιτέλους είπε» τι «σκέφτεται» για τους υποστηρικτές του.

Προτού επανέλθει χθες, με φωσφορίζον γιλέκο, στο κάθισμα του συνοδηγού του απορριμματοφόρου στο οποίο ήταν γραμμένο το επώνυμό του.

Ανέβηκε σ’ αυτό, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, «προς τιμήν» της αντιπροέδρου Χάρις και του προέδρου Μπάιντεν.

Κατόπιν, φορώντας ακόμη το γιλέκο, είπε σε οπαδούς του κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του, «η Κάμαλα κι ο Τζο σας μεταχειρίζονται σαν σκουπίδια, όμως εγώ σας θεωρώ την ψυχή της Αμερικής».

Με το επικοινωνιακό τέχνασμα αποπειράθηκε να μεταστρέψει την κατάσταση υπέρ του, αν και η πολεμική για τα «σκουπίδια» ξεκίνησε από το δικό του στρατόπεδο, από το ρατσιστικό σχόλιο χιουμορίστα σε εκδήλωσή του κ. Τραμπ στη Νέα Υόρκη την Κυριακή για το Πουέρτο Ρίκο, αμερικανικό έδαφος στην Καραϊβική.

Το Τόνι Χίντσκλιφ μίλησε για «νησί από σκουπίδια», κρίση από την οποία ο Ρεπουμπλικάνος προσπάθησε να πάρει τις αποστάσεις του.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ υποστήριξε χθες πως αυτήν ακριβώς τη «ρητορική μίσους» ήθελε να επικρίνει ο πρόεδρος Μπάιντεν μιλώντας για «σκουπίδια», δεν αναφερόταν στους υποστηρικτές του Ντ. Τραμπ, αλλά οι εντυπώσεις είχαν μάλλον σχηματιστεί ήδη.

Η πολεμική εμφανώς δεν ευνοεί την αντιπρόεδρο, η οποία προχθές θέλησε να στείλει μήνυμα ενότητας σε ομιλία της ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Ουάσιγκτον, καλώντας τους Αμερικανούς να «γυρίσουν τη σελίδα» του Ντόναλντ Τραμπ.

Ερωτηθείσα σχετικά η κυρία Χάρις είπε πως διαφωνεί «βαθιά» με οποιαδήποτε επίκριση σε ανθρώπους εξαιτίας «του ποιον ψηφίζουν».

Σε ομιλία της στο Ουισκόνσιν, κάλεσε τους Αμερικανούς να σταθούν πιο κοντά ο ένας στον άλλο και όχι να «υψώνουν το δάχτυλο».

Οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να κατατείνουν στο ότι η αναμέτρηση θα κριθεί στο νήμα.

Και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ουδέποτε αναγνώρισε την ήττα του το 2020, μοιάζει να βάζει ήδη θεμέλια για νέα αμφισβήτηση του αποτελέσματος αν χάσει την ερχόμενη Τρίτη. Χθες μίλησε για «απάτη» κλίμακας που «δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ» στην Πενσιλβάνια, πολιτεία από τις πλέον διεκδικούμενες.

Η συμμετοχή αναμένεται εξαιρετικά υψηλή, έχουν ήδη ψηφίσει εκ των προτέρων ή επιστολικά 57 εκατομμύρια Αμερικανοί, ενώ το 2020 είχαν συμμετάσχει 160 εκατ. στο σύνολο, κάτι που γεννά ελπίδες και στα δυο στρατόπεδα — αν και δεν είναι διόλου σαφές αν αυτό θα ωφελήσει τον Ντ. Τραμπ ή την Κ. Χάρις.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, 1 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνει παντού ο Τραμπ: Από το Ιράν μέχρι την Ευρώπη, με την κρίση να βαθαίνει αντί να αποκλιμακώνεται

2/05/2026 - 4:50μμ
Μπίρες σε μια τυχαία κάβα (φωτ.: Pexels)
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Ουρές στην… μοναδική κάβα της χώρας – Ελλείψεις λόγω του πολέμου στο Ιράν

2/05/2026 - 1:34μμ
Κλασική χορευτική φιγούρα του Ντ. Τραμπ στη διάρκεια της ομιλίας του στη Φλόριντα (φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Είμαστε σαν πειρατές», δήλωσε για τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό

2/05/2026 - 10:29πμ
Αυτοκίνητα προς εξαγωγή στο λιμάνι του Έμντεν στη Γερμανία, 23 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Δασμοί Τραμπ στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα: Προειδοποίηση για «τεράστιο κόστος» – Αντίδραση Βρυξελλών και Γερμανών

1/05/2026 - 11:23μμ
Ο Πάβελ Ταλάνκιν στο κέντρο, με το Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «Mr. Nobody Against Putin», 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Chris Torres)
ΚΟΣΜΟΣ

Lufthansa: Βρέθηκε το «χαμένο» Όσκαρ Ρώσου σκηνοθέτη – Το είχαν μπλοκάρει ως… επικίνδυνο αντικείμενο

1/05/2026 - 10:11μμ
Ιρανή περνά μπροστά από τοιχογραφία με αντιαμερικανικά και αντιισραηλινά συνθήματα σε δρόμο της Τεχεράνης, 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: «Δεν είμαι ικανοποιημένος» λέει ο Τραμπ – Συμφωνία ή «συντριβή» της Τεχεράνης

1/05/2026 - 9:47μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια υπογραφής εκτελεστικού διατάγματος στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, 30 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ κατά Ευρώπης: Δασμοί 25% στα αυτοκίνητα και απειλές για αποχώρηση στρατευμάτων

1/05/2026 - 8:09μμ
Ιταλοί αγρότες συμμετέχουν σε διαμαρτυρία στη Ρώμη κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur, 6 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Angelo Carconi)
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ-Mercosur: Σε ισχύ η αμφιλεγόμενη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου – Αντιδράσεις και προσφυγή στο Δικαστήριο

1/05/2026 - 6:57μμ
(Πηγή: youtube.com/@DRMNewsInternational)
ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτομαγιά στην Τουρκία: «Πεδίο μάχης» η Κωνσταντινούπολη, ειρηνικές πορείες στην υπόλοιπη χώρα

1/05/2026 - 5:44μμ
Ιρανοί περνούν μπροστά από γιγαντοαφίσα με το μήνυμα «Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν κλειστά», στην πλατεία Ενγκελάμπ στην Τεχεράνη, 28 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: Διπλωματία ή πλήγμα; Η πρόταση της Τεχεράνης και το δίλημμα Τραμπ

1/05/2026 - 5:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι System of a Down στη σκηνή του φεστιβάλ Sick New World. Λας Βέγκας, 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook /  System of a Down / Clemente Ruiz)

System of a Down στο Λας Βέγκας: «Αρμένιοι, Έλληνες και Ασσύριοι σφαγιάστηκαν» – Μήνυμα μνήμης και καταγγελίας από τον Σερζ Τανκιάν

3 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, 1 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Κλιμακώνει παντού ο Τραμπ: Από το Ιράν μέχρι την Ευρώπη, με την κρίση να βαθαίνει αντί να αποκλιμακώνεται

26 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Γραμμή 2 Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείσουν νωρίτερα την Κυριακή 3/5 και τη Δευτέρα 4/5

52 λεπτά πριν
Το κεντρικό σύνθημα των κινητοποιήσεων της εποχής

«Ψωμί, παιδεία, και όχι επαιτεία»: Σαν σήμερα, το 1976, κορυφώθηκε η Εξέγερση των Τυφλών

1 ώρα πριν
Αυτό αντικρίζει σήμερα ο επισκέπτης στην Ίμερα, από την άλλοτε γυναικεία μονή, γνωστή και ως Γήμερας Αγιάννες (φωτ.: gumuskoza.com.tr)

Άγιος Ιωάννης Ίμερας: Από το μοναστήρι των Ποντίων στην εγκατάλειψη και τη «μερική» αναστήλωση

2 ώρες πριν

Θρυλόριο: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Γυναικών ετοιμάζει μεγάλο γλέντι

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign