pontosnews.gr
Παρασκευή, 21/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κύπρος-ΗΠΑ: Αύριο η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Ιδιαίτερο το πολιτικό βάρος της συνάντησης, δηλώνει η Λευκωσία

29/10/2024 - 9:57μμ
(Φωτ.: whitehouse.gov)

(Φωτ.: whitehouse.gov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ενίσχυση του περιφερειακού και διεθνούς αποτυπώματος της Κύπρου βλέπει ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει αύριο με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, σημείωσε πως σύντομα θα υπάρξουν θετικές ανακοινώσεις που αφορούν τη διμερή συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ σε διάφορους τομείς.

Η Λευκωσία θεωρεί ότι η συνάντηση έχει συμβολικό αλλά και ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, δήλωσε σήμερα και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

«Η πρόσκληση έρχεται σε συνέχεια κάποιων άλλων σημαντικών εξελίξεων που αποδεικνύουν την ενίσχυση του περιφερειακού και διεθνούς αποτυπώματος της χώρας μας, κάτι για το οποίο εργαζόμαστε μεθοδικά, εργαζόμαστε συγκεκριμένα», ανέφερε.

«Έχετε δει τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε η Κυπριακή Δημοκρατία το τελευταίο διάστημα που αναγνωρίζονται, χαιρετίζονται από την διεθνή κοινότητα», δήλωσε χθες Δευτέρα ο Κύπριος πρόεδρος. «Από εκεί και πέρα», συνέχισε, «υπάρχει και η διμερής διάσταση».

«Από την πρώτη μέρα έχουμε τοποθετηθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Υπάρχουν αρκετά θέματα, υπήρξαν θετικές εξελίξεις, εργαζόμαστε, και σύντομα θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες, είτε αυτές αφορούν τον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, είτε αφορούν τον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι στον τομέα της τεχνολογίας υπάρχουν αρκετοί τομείς «για τους οποίους εργαζόμαστε για να έχουμε και θα έχουμε πολύ σύντομα θετικές ανακοινώσεις».

«Την ίδια στιγμή αντιλαμβάνεστε ότι όλη αυτή η ενίσχυση του πολιτικού αποτυπώματος της χώρας μας, ενισχύει και τις προσπάθειές μας για επίτευξη του υπ’ αριθμόν ένα στόχου της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι δεν είμαστε μέρος του προβλήματος», είπε, προσθέτοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πάντα μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, μπορεί να προσφέρει λύσεις που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, «ενισχύουμε και τη δική μας προσπάθεια έτσι ώστε να απελευθερώσουμε τον τόπο μας».

Σήμερα ο Κύπριος ΥΠΕΞ, ερωτηθείς μετά τη συνάντηση που είχε στη Λευκωσία με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, για το τι πρέπει να αναμένεται από την αυριανή συνάντηση στην Ουάσινγκτον μεταξύ των δύο προέδρων, είπε ότι η Λευκωσία αναμένει μια παραγωγική συζήτηση σε ανώτατο επίπεδο, μια συζήτηση η οποία θα είναι συνέχεια του στρατηγικού διαλόγου που έγινε προ ημερών στη Λευκωσία.

Ανέφερε ότι η ατζέντα εκείνη ήταν ιδιαίτερα σημαντική από άποψης θεματολογίας, προόδου η οποία επιτεύχθηκε και πρόσθεσε ότι «η αναβάθμιση πλέον σε επίπεδο προέδρων των δύο κρατών θα έχει ιδιαίτερη σημασία διότι έχει και το συμβολικό και το ιδιαίτερο πολιτικό βάρος».

Από άποψης ατζέντας, είπε, θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις σε μία σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις σε επίπεδο των πολιτών, σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων, θέματα επενδύσεων, θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τις διμερείς συνεργασίες στα της περιοχής όπου η κατάσταση, όπως ανέφερε, είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Φυσικά, είπε, το Κυπριακό δεν μπορεί να λείπει από αυτή τη συζήτηση τονίζοντας ότι «για μας είναι ζήτημα υπαρξιακής σημασίας. Θα τεθεί από πλευράς μας αλλά θεωρούμε δεδομένο ότι θα τεθεί και από αμερικανικής πλευράς», ανέφερε ο υπουργός.

Σε ερώτηση εάν για το Κυπριακό θα δοθεί κάποιο μήνυμα από πλευράς Ουάσινγκτον, είπε ότι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα από άποψης συμβολισμού το οποίο έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία είναι ότι ο Κύπριος πρόεδρος θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του.

«Τα περί δύο κρατών, περί κυριαρχικής ισότητας, όλη αυτή η ρητορική, η οποία εκφεύγει του πλαισίου του ΣΑ του ΟΗΕ, η συγκεκριμένη συνάντηση όπως και όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν όλο αυτό το διάστημα σε σχέση με τον ρόλο και την υπόσταση και το πώς αυτή η υπόσταση τοις πράγμασι εκδηλώνεται σε ό,τι αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία, τα μηνύματα θεωρώ ότι είναι απόλυτα σαφή και ξεκάθαρα και μακάρι από πλευράς Τουρκίας και από πλευράς τ/κ ηγεσίας να γίνουν αποδεκτά, αντιληπτά, ως ένα σοβαρό μήνυμα για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε πιο κάτω με εντατικές ουσιαστικές διαπραγματεύσεις μέσα στο πλαίσιο που θέτει το ΣΑ του ΟΗΕ», τόνισε ο Κ. Κόμπος.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον να αναμένουμε κάποιες ανακοινώσεις είτε για τη βίζα είτε για άλλο θέμα, ο επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας είπε ότι θα μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση. «Δεν μπορώ τώρα να προδικάσω αν θα υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα από άποψης ανακοινώσεων δεδομένου ότι προ ημερών στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου υπήρξαν ανακοινώσεις ως προς απτά αποτελέσματα που αφορούν το πρώτο βήμα», ανέφερε.

«Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση στα πλαίσια του στρατηγικού διαλόγου, θα πρέπει να κάνουμε όλοι λίγη υπομονή να δούμε τι μπορεί να προκύψει τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΚΥΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Λάλα: Αρνούνται κάθε εμπλοκή

20/11/2025 - 9:48μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετεγγραφές 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα από τη Β’ φάση – Πώς θα τα δείτε

20/11/2025 - 7:54μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κωνσταντίνος Τσακιτζής)
ΕΛΛΑΔΑ

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από το Παλαιοχώρι της Αρναίας στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης

20/11/2025 - 7:28μμ
Τα νερά του Αλιάκμονα κάλυψαν το χώρο όπου γίνεται το River Party (φωτ.: Δήμος Νεστορίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αλιάκμονας «έπνιξε» το Νεστόριο: Πέντε κτηνοτρόφοι εγκλωβίστηκαν, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας

20/11/2025 - 4:44μμ
Στιγμιότυπο μετά την καταιγίδα στην πόλη των Τρικάλων (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κύμα βροχών και καταιγίδων στη δυτική Ελλάδα – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

20/11/2025 - 2:22μμ
Δημοσιογράφοι και κάμερες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Στο Αυτόφωρο γνωστή ηθοποιός για επικίνδυνη οδήγηση – Είχε πιει, δεν είχε πινακίδες και δίπλωμα!

20/11/2025 - 1:34μμ
Διάδρομος που οδηγεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Σωτηρία» (φωτ.: INTIME / Παναγιώτης Τζάμαρος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός ο 22χρονος που κατάπιε αμάσητο το μπέργκερ για ένα… challenge

20/11/2025 - 1:10μμ
Ο πατέρας του άτυχου 19χρονου έξω από τα δικαστήρια των Γιαννιτσών (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

20/11/2025 - 11:29πμ
Περιπολικό της αστυνομίας στην είσοδο του λούνα παρκ  στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα με θύμα έναν 19χρονο (φωτ.: Glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών η δίκη για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

20/11/2025 - 9:13πμ
Έντονη συννεφιά με ομίχλη στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός την Πέμπτη: Βροχές, καταιγίδες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

20/11/2025 - 8:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΕΛΟΤ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό: Χρυσό μετάλλιο ο Ψαρρός – Ασημένιο οι Ασημάκη, Κλακάλα

5 ώρες πριν
Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι στη διάρκεια της νικητήριας ομιλίας του (φωτ.: EPA/SARAH YENESEL)

Ο νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, ενόψει συνάντησης με τον Τραμπ: «Είμαι έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί»

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Euroleague: Άνετα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ντουμπάι ο Παναθηναϊκός

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»)

Δυναμική συμμετοχή των ποντιακών συλλόγων στην παρουσίαση του βιβλίου «Για μια νέα στρατηγική απέναντι στη Τουρκία»

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Ο Ζελένσκι παρέλαβε το ειρηνευτικό προσχέδιο του Τραμπ – Ουκρανοί αξιωματούχοι το χαρακτηρίζουν «παράλογο» και «σοβιετικού τύπου προπαγάνδα» 

7 ώρες πριν
(Φωτ.: paokfc.gr)

Ιστορική συμφωνία ανάμεσα σε ΠΑΕ και ΑΣ ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign