pontosnews.gr
Παρασκευή, 12/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Ναΐμ Κάσεμ διαδέχθηκε τον Χασάν Νασράλα στην κεφαλή της Χεζμπολάχ

Πρόκειται για έναν εκ των ιδρυτών της ισλαμιστικής οργάνωσης το 1982

29/10/2024 - 4:30μμ
Λιβανέζος παρακολουθεί ομιλία του σεΐχ Ναΐμ Κάσεμ στο κινητό του, στη Βηρυτό, στις αρχές Οκτωβρίου (φωτ.: EPA/Wael Hamzeh)

Λιβανέζος παρακολουθεί ομιλία του σεΐχ Ναΐμ Κάσεμ στο κινητό του, στη Βηρυτό, στις αρχές Οκτωβρίου (φωτ.: EPA/Wael Hamzeh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τον Ναΐμ Κάσεμ, τον δεύτερο στην ιεραρχία επικεφαλής της Χεζμπολάχ εξέλεξε η ισλαμιστική οργάνωση για να διαδεχθεί τον Χασάν Νασράλα.

«Το συμβούλιο της Σούρα», ηγετικό όργανο της Χεζμπολάχ, «συμφώνησε στην εκλογή του σέιχ Ναΐμ Κάσεμ στη θέση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολάχ», ανακοινώθηκε από την ισλαμιστική φιλοϊρανική οργάνωση.

Ο Χάσαν Νασράλα σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου σε ισραηλινή επιδρομή σε συνοικία της νότιας Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Ο Χάσεμ Σαφιεντίν, θεωρούμενος διάδοχός του, σκοτώθηκε επίσης στις αρχές του Οκτωβρίου από ισραηλινό πλήγμα. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Χεζμπολάχ που έχει χάσει πολλά μέλη της ηγεσίας της.

Ο Ναΐμ Κάσεμ, 71 ετών, ανήκει στους ιδρυτές της Χεζμπολάχ το 1982. Το 1991 έγινε αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ισλαμιστικού κινήματος, έναν χρόνο μετά τις συμφωνίες συμφιλίωσης στον Λίβανο μετά τον εμφύλιο πόλεμο (1975-1990).

Εμφανίσθηκε δημόσια τρεις φορές με τηλεοπτικά μηνύματα μετά τον θάνατο του Χασάν Νασράλα. Η τελευταία του εμφάνιση έγινε στις 15 Οκτωβρίου.

Τότε είχε δηλώσει απευθυνόμενος στους Ισραηλινούς ότι «η λύση» που θα επέτρεπε την επιστροφή των κατοίκων του βορείου Ισραήλ στα σπίτια τους, που τα έχουν εγκαταλείψει λόγω των επιθέσεων της Χεζμπολάχ, είναι μία «κατάπαυση του πυρός». Διαφορετικά, απειλούσε με επιθέσεις «παντού» στο Ισραήλ.

Ισραήλ: «Θα είναι η συντομότερη θητεία»

Η θητεία του νεοδιορισθέντος ηγέτη της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ θα αποδειχθεί «προσωρινή», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ μετά την είδηση για τον διορισμό του.

«Προσωρινός διορισμός. Όχι για πολύ», δήλωσε στο X ο Γκάλαντ, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του Κάσεμ.

Temporary appointment.
Not for long. pic.twitter.com/ONu0GveApi

— יואב גלנט – Yoav Gallant (@yoavgallant) October 29, 2024

Στον επίσημο αραβικό λογαριασμό της στο X, η ισραηλινή κυβέρνηση είπε: «Η θητεία του σε αυτή τη θέση μπορεί να είναι η συντομότερη στην ιστορία αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης, αν ακολουθήσει τα βήματα των προκατόχων του Χασάν Νασράλα και Χάσεμ Σαφιεντίν».

«Δεν υπάρχει λύση στον Λίβανο εκτός από την εξάρθρωση αυτής της οργάνωσης ως στρατιωτικής δύναμης», έγραψε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: «Οριστικοποιήθηκε το τελικό κείμενο της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν» – Κοντά στο τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή

12/06/2026 - 8:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικό ορόσημο για τον Ίλον Μασκ: Η περιουσία του ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια

12/06/2026 - 8:11μμ
Βομβαρδιστικό B-1 Lancer της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη βάση RAF Fairford του Γκλόστερσαϊρ, στη Βρετανία, 8 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν το βάρος από την Ευρώπη στον Ειρηνικό: Λιγότερα μέσα στο ΝΑΤΟ, περισσότερα υποβρύχια απέναντι στην Κίνα

12/06/2026 - 3:39μμ
Η σημαία του Ιράν σε αθλητική κορδέλα καρπού, καθώς η χώρα συμμετέχει στο Μουντιάλ που φιλοξενείται και στις ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τις απειλές στις υπογραφές: Ο Τραμπ βλέπει συμφωνία με το Ιράν, αλλά η Τεχεράνη δεν λέει «ναι»

12/06/2026 - 9:40πμ
Σκηνή από δρόμο της Τεχεράνης, 11/6/2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για συμφωνία με τις ΗΠΑ, λέει το ΥΠΕΞ

12/06/2026 - 8:31πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη της Ολλανδίας, 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ξανά σε τροχιά σύγκρουσης με το Ιράν: Απειλές για νέα χτυπήματα και έλεγχο των ενεργειακών πηγών

11/06/2026 - 4:45μμ
(Φωτ.: ertnews/glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

To Μπέλφαστ σε κατάσταση συναγερμού: Ενισχύσεις της αστυνομίας με τον φόβο νέας νύχτας ταραχών

11/06/2026 - 3:31μμ
Τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας σε περιπολία στην περιοχή Ντάνκερν Γκάρντενς του Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία, στις 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα νύχτα έντασης στο Μπέλφαστ: Εκτοξευτήρες νερού απέναντι σε διαδηλωτές – Φόβοι για επέκταση των ταραχών

10/06/2026 - 11:23μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τελετής υπογραφής του νομοσχεδίου «Secure America Act» στο Οβάλ Γραφείο, 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν: Θα τους χτυπήσουμε πολύ σκληρά – Το γνώριμο μοτίβο που επαναλαμβάνεται

10/06/2026 - 9:15μμ
Διαδηλωτές κρατούν φωτογραφία του Νετανιάχου με το σύνθημα «Θα έχει την κατάληξη του Χίτλερ», κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. 3 Αυγούστου 2024 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν και Νετανιάχου σε μετωπική σύγκρουση: «Απειλεί την ανθρωπότητα το Ισραήλ» – «Αντισημίτης δικτάτορας ο Τούρκος πρόεδρος»

10/06/2026 - 8:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)

Πακιστάν: «Οριστικοποιήθηκε το τελικό κείμενο της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν» – Κοντά στο τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ιστορικό ορόσημο για τον Ίλον Μασκ: Η περιουσία του ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια

32 λεπτά πριν
Άποψη από κεντρικό δρόμο στο Αντάπαζαρ των αρχών του 20ού αιώνα (πηγή: Virtual Genocide Memorial)

Γιασλί Κετσίτ: Το μεγαλύτερο αμιγώς ποντιακό χωριό του Ατάπαζαρ

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Λαυρίου «Ο Μιθριδάτης»/Facebook)

Ο Σύλλογος Ποντίων Λαυρίου «Ο Μιθριδάτης» επενδύει στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών το καλοκαίρι

1 ώρα πριν

Χαλκιδική: Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης σε παραλία του Δήμου Κασσάνδρας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Θανάσης Καλλιαράς/EUROKINISSI)

Τραγωδία στη Χίο: 31χρονος υπέκυψε στα τραύματά του μετά από μαχαιριά του θείου του

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign