pontosnews.gr
Παρασκευή, 19/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θάνατοι βρεφών στην Αμαλιάδα: Αιχμές από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τον συντονισμό των αρχών

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του οργανισμού, που είχε ασχοληθεί με την 24χρονη μητέρα από το 2017

23/10/2024 - 11:16πμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay/bingngu93)

(Φωτ. αρχείου: Pixabay/bingngu93)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αιχμές για τον συντονισμό των αρχών στην υπόθεση της 24χρονης μητέρας στην Αμαλιάδα, στα χέρια της οποίας πέθαναν τέσσερα βρέφη αφήνει με χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ειδικότερα, το Χαμόγελο του Παιδιού επισημαίνει ότι η 24χρονη μητέρα, που και εκείνη είχε χάσει τα δύο παιδιά της, με διαφορά ενός χρόνου, είχε απασχολήσει τον οργανισμό ήδη από το 2017 μετά από ανώνυμες καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης  της οικογένειάς της, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της.

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είχαν δημιουργηθεί ερωτηματικά αναφορικά με τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας της 24χρονης μητέρας, καθώς η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σχετικά με την υπόθεση στην περιοχή της Αχαΐας, (το «Χαμόγελο του Παιδιού») είχε λάβει ανώνυμες αναφορές, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το διάστημα 2017-2020, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της.

»Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών. Να σημειωθεί πως, μια εκ των αναφορών εστάλη με την με ένδειξη «Κατεπείγουσα».

»Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της.

»Τον Δεκέμβριο του 2020, μας εμπιστεύθηκε μέλος της οικογένειας που  επισκέφθηκε το χώρο μας. Ακολούθησαν διαδικασίες από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα.
Το 2023, η μητέρα επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Εντός των επόμενων ημερών ενημερωθήκαμε πως το βρέφος απεβίωσε. Κατά την ίδια περίοδο, Κοινωνικές Υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση, επικοινώνησαν με τον Οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος, είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας».

Για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση, πατήστε εδώ.

Το χρονικό

Η υπόθεση με τους θανάτους των τεσσάρων βρεφών στην Αμαλιάδα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις μετά την αποκάλυψη ότι η ίδια 24χρονη κοπέλα ήταν παρούσα και στα τέσσερα τραγικά περιστατικά – τα δύο από τα τέσσερα βρέφη ήταν δικά της και τα άλλα δύο ήταν φίλων της.

Το πρώτο μωρό της 24χρονης, ένα κοριτσάκι μόλις 19 ημερών πέθανε στις 19 Ιουνίου 2022, το δεύτερο κοριτσάκι δύο μηνών πέθανε στις 17 Οκτωβρίου 2023, στις 5 Αυγούστου του 2024

Οι θάνατοι ήταν διαδοχικοί, ένας κάθε χρόνο. Το 2022 πεθαίνει το βρέφος της 24χρονης, μόλις 19 ημερών στο σπίτι. Το 2023 πεθαίνει άλλο βρέφος της ίδιας μητέρας, ηλικίας 2 μηνών, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Αναφορικά με τις δύο αυτές περιπτώσεις, δεν προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση εγκληματική ενέργεια.

Τον Αύγουστο του 2024 πέθανε το 15 μηνών αγοράκι της καλύτερης φίλης της 24χρονης, με την οποία συγκατοικούν. Σε αυτή την περίπτωση, η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, ωστόσο αναμένονται οι απαντήσεις από τις τοξικολογικές.

Η τέταρτη καταγγελία αφορά παιδί άλλης φίλης της 24χρονης που έφυγε από τη ζωή, το 2021, με αποτέλεσμα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών να ζητήσει τ​​​​η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης και η έρευνα τώρα θα διεξαχθεί από πταισματοδίκη.

Παράλληλα έχει ζητηθεί μέσω της συνηγόρου των μητέρων των τριών βρεφών, δηλαδή της μητέρας που πέθαναν τα δύο μωρά και ήταν παρούσα και στον θάνατο του τρίτου, να γίνει γονιδιακός έλεγχος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πορεία στο Κερατσίνι για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις και πορείες για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

18/09/2025 - 8:35μμ
Κτηνοτροφική μονάδα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ευλογιά των προβάτων: Κραυγή αγωνίας από τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας – «Σταματήστε τις θανατώσεις»

18/09/2025 - 2:38μμ
Καμένη έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Αλμυρού (πηγή: taxydromos.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία, στους Αγίους Θεοδώρους Αλμυρού

18/09/2025 - 1:00μμ
Στιγμιότυπο από την άφιξη στα δικαστήρια Πάτρας των δύο κατηγορούμενων για εμπρησμό (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο νεαροί για τη φωτιά στο Γηροκομειό

18/09/2025 - 12:36μμ
Ουρές στη στάση του τραμ στο Σύνταγμα (φωτ.: EUROKINISSI /Λυδία Σιώρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα μαζικής μεταφοράς: «Αποκαλυπτήρια» της νέας πλατφόρμας καταγγελιών

18/09/2025 - 12:12μμ
Ένα από τα οχήματα που ενεπλάκησαν στην καραμπόλα στη Βουλιαγμένης (πηγή: Πρώτο Θέμα)
ΕΛΛΑΔΑ

Φονική καραμπόλα στη Βουλιαγμένης – Βίντεο από το τροχαίο

18/09/2025 - 10:54πμ
Κάμερα στο σημείο όπου βρισκόταν ο κάδος ανακύκλωσης ρούχων στη Γλυφάδα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Νεκρός 40χρονος που εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης

18/09/2025 - 10:06πμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: «Αγριεύουν» οι βοριάδες και πέφτει λίγο η θερμοκρασία

18/09/2025 - 8:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση προθεσμίας για τη μεταβίβαση δικαιωμάτων

17/09/2025 - 10:00μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

17/09/2025 - 9:07μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα σε χωριό στο νότιο Λίβανο (φωτ. αρχείου: EPA/STR)

Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στο νότιο Λίβανο ταυτόχρονα με τη χερσαία επίθεση στη Γάζα

43 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/canteenfestival)

Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης: Πρεμιέρα με ποντιακό γλέντι θα κάνει το 4ο Φεστιβάλ Καντίνας

1 ώρα πριν
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί (φωτ. αρχείου: EPA/STR)

Μπαχτσελί: «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/TemeteronAmmochostou)

Νίκος Καπετανίδης – Ευαγόρας Παλληκαρίδης: Ήρωες του Πόντου και της Κύπρου με κοινές αξίες και ίδια μοίρα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτρης Ψαθάς»)

Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτρης Ψαθάς»: Νέα πολιτιστική σεζόν με νέο χοροδιδάσκαλο

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/Σωματείο Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης)

«Παναγία Σουμελά» δήμου Θέρμης: Αρχίζουν τα φετινά τμήματα χορού, χορωδίας και ποντιακού θεάτρου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign