pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Ζαμάν Food και… «είσ’ η κουζίνα μου, το λέω και καυχιέμαι!», στην Αγορά Μοδιάνο

Μια... νόστιμη εκδήλωση στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων

25/09/2024 - 11:38πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Νόστιμες» κουβέντες, με το γιουβετσάκι που μαγειρευόταν στο χώρο της Αγοράς Μοδιάνο να σκορπάει τα αρώματα του, αντάλλαξαν το απόγευμα της Τρίτης σεφ και πολίτες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι παρακολούθησαν τη δράση «Ζαμάν» Food Stories που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού και το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων.

«Θεσσαλονίκη μου, ποτέ δε σ’ απαρνιέμαι, είσ’ η κουζίνα μου, το λέω και καυχιέμαι!»

Αυτός ήταν ο τίτλος της πρώτης από τις συνολικά πέντε θεματικές ζωντανές συζητήσεις αφιερωμένες στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθούν, όπως ανέφερε η προϊσταμένη του τμήματος Τουρισμού Αλεξία Μαργαρίτη, κάθε Τρίτη στην Αγορά Μοδιάνο και εντάσσονται στις δράσεις του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO. Υπενθύμισε δε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη ελληνική πόλη που εντάχθηκε στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

«Στη Θεσσαλονίκη έχουμε μια νόστιμη κουζίνα με δυνατές γεύσεις, είναι απλή κουζίνα και της καρδιάς, αφού την βάζουμε στη μέση και τρώμε όλοι από τα ίδια πιάτα, προωθώντας τη συναναστροφή και την επικοινωνία» είπε ο Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef του Macedonia Palace).

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να έχει μεγάλη παράδοση στη γαστρονομία, αλλά σκηνή γαστρονομική δεν υπάρχει. Υπάρχουν καλοί μάγειρες, αλλά δεν είναι κάτι οργανωμένο που να συνιστά μια γαστρονομική επανάσταση στα δρώμενα της πόλης. Μιλάμε μόνο για τα παλιά εστιατόρια που έγραψαν ιστορία με την παραδοσιακή κουζίνα τους και γι’ αυτό απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια μαγείρων και Αρχών προκειμένου να δημιουργηθεί μια γαστρονομική σκηνή και να το «εισπράξει» αυτό η πόλη» σημείωσε ο Σ. Ευαγγέλου.

Για τον Απόστολο Αλτάνη (executive chef του Hyatt Regency), η πόλη έχει μεγάλη ιστορία σε γεύσεις, αρώματα και αναμνήσεις, και με το «πάντρεμα» των μεταναστών στην πολυπολιτισμική ιστορία της, βγήκαν πολλές γεύσεις.

Σημείο κλειδί για τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης αποτελεί η βαθιά γεύση και το άρωμα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσανανά (executive chef του Met hotel), ενώ για τον δημοσιογράφο Κώστα Γιάντσιο από το Biscotto.gr, νούμερο ένα κριτήριο των τουριστών αποτελεί η γαστρονομία.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Για γευστικό και προσιτό φαγητό που μπορεί να είναι στην καθημερινότητα έκανε λόγο ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδημητρίου από το περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής, τονίζοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην Αθήνα» . Εκτίμησε ωστόσο ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να αγνοεί την ιστορία της και η γαστρονομία είναι το μόνο υπαρξιακό εργαλείο για να καταλάβει τις πολλές ταυτότητές της, ενώ δεν έχει «συνδεθεί» με τα μακεδονικά προϊόντα.

Στην εκδήλωση, το γιουβετσάκι παρασκευάστηκε και προσφέρθηκε από τη σχολή La Chef Levi και συνοδευόταν από το κρασί «Γοργόνες» του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νατάσα Καραθάνου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κωνσταντίνος Καλλιγιαννάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ επί της Λεωφ. Λοχαγού Χρονοπούλου 52, στον Άλιμο (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα οικογένεια λαχνών ΣΚΡΑΤΣ «24 ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ»

16/06/2025 - 3:24μμ
Φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

16/06/2025 - 2:55μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δαρμένος και… δαγκωμένος από σκύλο κατέληξε 39χρονος μετά από καβγά με δύο Αφγανούς

16/06/2025 - 12:11μμ
(Φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Τροχαίο με έναν νεκρό και έξι τραυματίες στην Εγνατία Οδό

16/06/2025 - 9:45πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βοριάδες έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς

16/06/2025 - 8:08πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τάκης Σαγιάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Τραγωδία σε παιδικό πάρτι – 3χρονη πνίγηκε σε πισίνα

15/06/2025 - 7:50μμ
Πτώση ελικοπτέρου στη Μαρίνα Βουλιαγμένης (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Βουλιαγμένη: Βίντεο-ντοκουμέντο από την πτώση του ελικοπτέρου – Οι εκτιμήσεις

15/06/2025 - 6:16μμ
Το βανάκι ήταν σταθμευμένο στο Χαϊδάρι. Πάνω του έπεσαν η μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητο που την κατεδίωκε (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο επεισόδιο του οργανωμένου εγκλήματος: Πυροβολισμοί και κινηματογραφική καταδίωξη

15/06/2025 - 2:51μμ
Πτώση ελικοπτέρου στη Μαρίνα Βουλιαγμένης (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Έπεσε ιδιωτικό ελικόπτερο στη Βουλιαγμένη – Σώοι και οι 5 επιβαίνοντες

15/06/2025 - 2:20μμ
Γιατροί και νοσηλεύτριες τιμούν τον 14χρονο Σπύρο πριν προχωρήσουν στη λήψη των οργάνων του (φωτ.: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Δώρα ζωής από τα δύο αγόρια που πνίγηκαν στον Άραχθο – Συγκινητικές στιγμές

15/06/2025 - 1:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook.com/elpnaousas)

7η χρονιά «Οι Λύρες στις Πηγές» από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

40 λεπτά πριν
Η είσοδος της έδρας του Συμβουλίου της ΕΕ (φωτ.: European Union)

Η ΕΕ συσκέπτεται για τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

1 ώρα πριν
Κωνσταντίνος Καλλιγιαννάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ επί της Λεωφ. Λοχαγού Χρονοπούλου 52, στον Άλιμο (φωτ.: ΟΠΑΠ)

Νέα οικογένεια λαχνών ΣΚΡΑΤΣ «24 ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ»

2 ώρες πριν
Φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

Μεγάλη φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

2 ώρες πριν
Η Κλαυδία στον ημιτελικό της EUROVISION (φωτ.: EBU / Sarah Louise Bennett)

Η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών τιμά την Κλαυδία με μια μεγάλη εκδήλωση

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη «στέψη» στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης (φωτ.: Facebook / Γιώργος Γκουντινάκης)

Ένας ποντιακός γάμος από τα παλιά στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign