pontosnews.gr
Σάββατο, 12/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία-Ρωσία: Λύτρωση και συγκίνηση στην ανταλλαγή 206 αιχμαλώτων

Η ανταλλαγή επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

14/09/2024 - 9:49μμ
(Φωτ.: EPA / STRINGER)

(Φωτ.: EPA / STRINGER)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πάνω από 100 άτομα απελευθέρωσαν η Ρωσία και η Ουκρανία σε ανταλλαγή αιχμαλώτων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Στην ανταλλαγή, που έγινε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, συμμετείχαν 206 στρατιωτικοί και από τις δύο χώρες.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που ανταλλάχθηκαν είχαν αιχμαλωτιστεί στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας. Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν έδαφος εκεί τον περασμένο μήνα, στην πρώτη μεγάλη εισβολή τους στη Ρωσία.

(Φωτ.: EPA / STRINGER)

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από τους 103 πολεμιστές που απελευθερώθηκαν, 82 ήταν στρατιώτες και οπλίτες και 21 ήταν αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών και συνοριοφυλάκων.

Η δεύτερη ανταλλαγή μετά την εισβολή στο Κουρσκ

Οι φωτογράφοι απαθανάτισαν τη στιγμή που οι χαμογελαστοί και συγκινημένοι Ουκρανοί, τυλιγμένοι με τη σημαία της χώρας τους, αγκάλιασαν τους συναδέλφους τους μετά την ανταλλαγή τους σε άγνωστη τοποθεσία στην Ουκρανία.

(Φωτ.: EPA / STRINGER)

Έμοιαζαν χλομοί και αδύνατοι, και όλοι οι άνδρες που απελευθερώθηκαν είχαν ξυρισμένα κεφάλια. Ο ένας γονάτισε στο έδαφος, με την εθνική σημαία τυλιγμένη στους ώμους του, και κοίταζε την πατρίδα του καθώς έκανε ένα τηλεφώνημα.

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια ανταλλαγή μετά την εισβολή της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών με διαμεσολαβητές.

Αξιωματούχοι των ΗΑΕ δήλωσαν ότι ο αριθμός των αιχμαλώτων που ανταλλάχθηκαν μέσω των μεσολαβητικών προσπαθειών τους ανέρχεται πλέον σε 1.994.

(Φωτ.: EPA / STRINGER)

Ουκρανική έκκληση

Η Ουκρανία απηύθυνε νέα έκκληση προς τη Δύση να της επιτρέψει να χτυπήσει βαθύτερα στη Ρωσία, αφού η συνάντηση μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και της Βρετανίας μια ημέρα νωρίτερα δεν επέφερε ορατή αλλαγή στην πολιτική τους σχετικά με τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς. «Η ρωσική τρομοκρατία ξεκινά από τις αποθήκες όπλων, τα αεροδρόμια και τις στρατιωτικές βάσεις εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Andriy Yermak.

Ο Ζελένσκι πιέζει εδώ και μήνες να χρησιμοποιηθούν οι βρετανικοί πύραυλοι Storm Shadow, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση τουλάχιστον 300 χιλιομέτρων, για να βομβαρδίσουν αεροπορικές βάσεις, πυραυλικές εγκαταστάσεις και άλλους στρατιωτικούς στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Την Πέμπτη ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τους Δυτικούς ηγέτες ότι το να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί Δυτικής κατασκευής πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς θα ισοδυναμούσε με πόλεμο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

• Πηγή: naftemporiki.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Καύσωνας και στη Μόσχα – Ρεκόρ 30ετίας κατέρριψε ο υδράργυρος

11/07/2025 - 9:38μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Teresa Suarez)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ρωσοουκρανική διαμάχη μεταξύ γειτόνων κατέληξε σε φονικό – Ο δράστης ήταν στην πραγματικότητα το θύμα

11/07/2025 - 6:42μμ
Πανό στην πορεία μνήμης για τα 30 χρόνια από τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η οποία αναγνωρίστηκε ως γενοκτονία (φωτ.: EPA / Antonio Bat)
ΚΟΣΜΟΣ

11 Ιουλίου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα – Πέρασαν 30 χρόνια

11/07/2025 - 4:50μμ
Όπλα του PKK στην πυρά, στη συμβολική εκδήλωση που έγινε στο Βόρειο Ιράκ (φωτ.: Χ / Heme Sûr - KANAL8)
ΚΟΣΜΟΣ

Με μια συμβολική εκδήλωση στο Β. Ιράκ ξεκίνησε ο αφοπλισμός του PKK

11/07/2025 - 1:24μμ
Ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι (φωτ.: naftemporiki.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Γαλλία «απειλεί» να ξεπεράσει την Ελλάδα στο χρέος

11/07/2025 - 12:36μμ
(Φωτ.: EPA / Erik S. Lesser)
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Σκότωσε τη 16χρονη κόρη του για το TikTok

11/07/2025 - 11:47πμ
Ο Ιβάν Βορόνιχ λίγα λεπτά πριν από την εκτέλεσή του (πηγή: Ukrainska Pravda)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός στο Κίεβο αξιωματικός της ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών – Σπάνια ρωσική επιτυχία;

11/07/2025 - 9:21πμ
O Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο (φωτ.:  EPA / Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Στο 35% οι δασμοί στον Καναδά – Αν υπάρξει ανταπόδοση θα αυξηθούν κι άλλο

11/07/2025 - 8:33πμ
Στο βάθος διακρίνεται το κτήριο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέο δικαστικό μπλόκο στο διάταγμα του Τραμπ για την ιθαγένεια

10/07/2025 - 10:00μμ
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ με ομολόγους του στην 58η Σύνοδο της Ένωσης Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) (φωτ.: EPA/ MOHD RASFAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία, Ιράν, Συρία στο… μενού Λαβρόφ-Ρούμπιο στη Σύνοδο της ASEAN

10/07/2025 - 5:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Εικ.: Χ.Κ)

Μεταεθνοκρατικό αφήγημα των ΗΠΑ για την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή

8 λεπτά πριν
Η θεατρική ομάδα του δήμου Βριλησσίων στο καταπράσινο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης. Στο κέντρο η εγγονή του Δ. Ψαθά, Λένα Νίτσου-Ψαθά ανάμεσα στους πρωταγωνιστές Γιώργο Ασπιώτη (βουλευτή Φερέκη) και Νατάσσα Χαιδά (Τζένη Φερέκη) και Αποστόλη Παπανικολάου (Ψευτοθόδωρο) (φωτ.: Αρχείο δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης/ Ζήσης Κυριακίδης)

Γέλιο και ανατροπές για καλό σκοπό στο «Ζητείται ψεύτης» του Δημήτρη Ψαθά

33 λεπτά πριν
Παιχνίδια στο μοιραίο λούνα παρκ όπου βρήκε τραγικό θάνατο 19χρονος από τη Βέροια (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Μιχάλης Παππούς)

Χαλκιδική: 6 εγκληματικές παραλείψεις στο μοιραίο λούνα παρκ – Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Με αίθριο καιρό και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει το Σάββατο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Hellenic Train)

Προαστιακός Πάτρας: Αύξηση δρομολογίων και νέες υπηρεσίες ανακοίνωσε η Hellenic Train

10 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Σε ύφεση η φωτιά σε επιχείρηση ανακύκλωσης στη Σίνδο

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign