pontosnews.gr
Τετάρτη, 2/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γαλλία: Το σχολαστικό «αρχείο βιασμών» του συζύγου οδήγησε στη σύλληψη των δραστών – Τι αποκάλυψαν οι αστυνομικοί στην πολύκροτη δίκη

Πώς ταυτοποιήθηκαν οι άνδρες που βίαζαν την ναρκωμένη Ζιζέλ Πελικό εν αγνοία της και καθ' υπόδειξη του συζύγου της – Καταμετρήθηκαν πάνω από 200 βιασμοί

5/09/2024 - 12:15πμ
Η Ζιζέλ Π. προσέρχεται στη δικαστική αίθουσα όπου ξετυλίγεται η δραματική υπόθεση κακοποίησής της (φωτ.: glomex)

Η Ζιζέλ Π. προσέρχεται στη δικαστική αίθουσα όπου ξετυλίγεται η δραματική υπόθεση κακοποίησής της (φωτ.: glomex)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Όταν ο βασικός κατηγορούμενος γίνεται ο καλύτερος «σύμμαχος» των αστυνομικών: χωρίς τον Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος αρχειοθετούσε σχολαστικά τις χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με τους βιασμούς της γυναίκας του, από άνδρες που στρατολογούσε στο διαδίκτυο, οι δράστες πιθανότατα δεν θα είχαν βρεθεί ποτέ στη δυσώδη υπόθεση που συγκλονίζει τη Γαλλία και τον κόσμο.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα της δίκης, οι αστυνομικοί που κατέθεσαν ως μάρτυρες, έριξαν φως στον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να φτάσουν στους δράστες. Έπειτα από έρευνα που κράτησε περισσότερα από δύο χρόνια, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν 54 άνδρες, από τους 72 που αναζητούσαν. Στο μεταξύ όμως, ο ένας από αυτούς πέθανε και άλλοι δύο απαλλάχθηκαν λόγω έλλειψης επαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

Συνολικά 51 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο 71χρονος σύζυγος της Ζιζέλ Π., δικάζονται από την Δευτέρα στην Αβινιόν για τους βιασμούς που διέπραξαν μεταξύ 2011-20, στο σπίτι του ζεύγους στο Παρίσι και στο χωριουδάκι Μαζάν.

Η δίκη αναμένεται ότι θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Εάν κριθούν ένοχοι, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως και 20 ετών.

Οι αστυνομικοί καταμέτρησαν περίπου 200 βιασμούς σε βάρος της Ζιζέλ Π., ηλικίας σήμερα 72 ετών. Τους περισσότερους τους διέπραξε ο σύζυγός της, τους υπόλοιπους 92 άνδρες παντελώς άγνωστοι στην ίδια. Αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν να ταυτοποιηθούν οι άνδρες αυτοί, να κατανοήσουν οι αρχές την ιστορία πίσω από τη χρόνια σεξουαλική κακοποίηση της γυναίκας και να απαγγελθούν κατηγορίες σε κάθε ύποπτο.

Για να γίνει αυτό «επέλεξα να συγκροτήσω μια περιορισμένη ομάδα, αποτελούμενη από τέσσερα άτομα», εξήγησε από το βήμα του μάρτυρα ο αστυνομικός επιθεωρητής Ζερεμί Μπος Πλατιέρ. «Και επέλεξα ανθρώπους αρκετά δυνατούς για να αντικρίσουν τις εικόνες», σχολίασε, αναφερόμενος λεπτομερώς στις μακροχρόνιες, κοπιαστικές έρευνες.

Αποθήκευε σχολαστικά χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο

Άθελά του, ο Ντομινίκ Π. διευκόλυνε την έρευνα: είχε αποθηκεύσει στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή τους χιλιάδες φωτογραφίες και τα βίντεο που είχε τραβήξει. Όλο το υλικό έφερε επίσης λεπτομερείς περιγραφές: σε ένα φάκελο με τον τίτλο «κακοποίηση» είχε καταγράψει το όνομα, την ηλικία, ακόμη και τον αριθμό τηλεφώνου του κάθε άνδρα που πήγε στο σπίτι για να βιάσει την αναίσθητη Ζιζέλ. Οι αστυνομικοί έπρεπε πλέον να βρουν «τον Κρις τον πυροσβέστη», τον «Κουεντίν», τον «Γκαστόν», τον «Νταβίντ τον Μαύρο» ή ακόμη τον «Ζανλυκασιάτ».

Παράλληλα, η ομάδα ακολούθησε τα πολλά ίχνη που άφησαν οι δράστες στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους με τον σύζυγο. Η επικοινωνία ξεκινούσε από το διαδίκτυο, στον ιστότοπο γνωριμιών Coco.fr, στη συνέχεια μεταφερόταν σε ένα «ιδιωτικό» chat room που έκλεισε τον περασμένο Ιούνιο με δικαστική απόφαση επειδή είχε μετατραπεί σε «άντρο αρπακτικών». Τέλος, ο σύζυγος επικοινωνούσε με τους επίδοξους βιαστές μέσω του Skype ή στο τηλέφωνο.

Λίστα από τα τηλεφωνικά αρχεία

Οι αστυνομικοί κατάρτισαν μια πρώτη λίστα 11 «επαφών» του Ντομινίκ Π. και αναζήτησαν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των προσώπων αυτών, με τη βοήθεια της Microsoft. Το ίδιο έκαναν και με τα τηλέφωνα: από τους τηλεφωνικούς αριθμούς (στους λογαριασμούς του συζύγου) εξέταζαν αν υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ της κλήσης και των γεγονότων που είχαν καταγραφεί σε κοντινές ημερομηνίες στα βίντεο, εξήγησε ο Μπος Πλατιέρ.

Ο Ντομινίκ Π. είχε μπλοκάρει επίσης πολλές επαφές στο τηλέφωνό του, γεγονός που κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών. «Είναι ασυνήθιστο, είδαμε πολύ μεγάλο αριθμό μπλοκαρισμένων επαφών και σκεφτήκαμε ότι κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους θα σχετίζονταν» με τους βιασμούς, συνέχισε ο αξιωματικός της αστυνομίας.

Για να βρουν τα στοιχεία αυτών των ανδρών, οι αστυνομικοί ζήτησαν τη βοήθεια των τηλεφωνικών εταιρειών.

Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η αναγνώριση των προσώπων μέσω του λογισμικού που διαθέτει η γαλλική αστυνομία, με την εισαγωγή σε αυτό εικόνων που βρέθηκαν στον υπολογιστή του συζύγου.

Λόγω του μεγάλου πλήθους των υπόπτων, οι συλλήψεις έγιναν σε πέντε φάσεις, από τα τέλη του 2020, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021.

Υπήρχαν συγκεκριμένο μοτίβο και όροι

Κάθε φορά, πριν από τους βιασμούς, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι εξελισσόταν το ίδιο σενάριο: ο άνδρας που είχε προσκληθεί στο σπίτι έπρεπε να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του σε αρκετή απόσταση, για να μην κινήσει τις υποψίες των γειτόνων. Κάποιοι περίμεναν μέχρι και μία ώρα, μέχρι να ναρκωθεί το θύμα τους.

Έπρεπε να έχουν κάνει μπάνιο με ζεστό νερό, να μην έχουν μακριά νύχια, να μην καπνίζουν και να μην φοράνε άρωμα.

Σε καμία περίπτωση δεν είχαν προηγουμένως κάποια επαφή μαζί της, τόνισε ο αστυνομικός, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς ορισμένων που λένε ότι συμμετείχαν σε μια «φαντασίωση» του ζεύγους.

Η Ζιζέλ Π. δεν είχε τις αισθήσεις της και «δεν έκανε καμία κίνηση» στις χιλιάδες εικόνες που βρέθηκαν στην κατοχή του συζύγου της, υπογράμμισε ο Μπος Πλατιέρ. «Δεν θυμάμαι να είπε ούτε μία λέξη, κάποιες φορές ακούγονται αγκομαχητά, ροχαλητά, αλλά καμία καταληπτή λέξη», κατέληξε ο αστυνομικός.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / ANSA / Ciro Fusco)
ΚΟΣΜΟΣ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδί πέθανε μέσα σε αυτοκίνητο στην Ισπανία – Νεκρούς μετρά και η Ιταλία

1/07/2025 - 10:34μμ
Διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης διαμαρτύρονται για τη δημοσίευση του σκίτσου που θεωρούν ότι δείχνει τον προφήτη Μωάμεθ με τον Μωυσή (φωτ.: EPA/Tolga Bozoglu)
ΚΟΣΜΟΣ

Σατιρικό σκίτσο προκάλεσε οργή και ταραχές στην Κωνσταντινούπολη – «Άθλια προβοκάτσια» το χαρακτήρισε ο Ερντογάν

1/07/2025 - 6:09μμ
Ουκρανός τραυματίας και αιχμάλωτος πολέμου επιστρέφει στην χώρα του, στη διάρκεια ανταλλαγής αιχμαλώτων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία τον Ιούνιο (φωτ.: EPA/Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το Κίεβο – Φήμες για αλλαγές στη στρατιωτική ηγεσία

1/07/2025 - 3:22μμ
(Φωτ.: Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την Κίο – «Κουνήθηκαν» ξανά Κωνσταντινούπολη και Προύσα

1/07/2025 - 2:10μμ
Με το κόκκινο αστέρι απεικονίζεται το επίκεντρο του σεισμού (φωτ.: emsc.eu)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 4 βαθμών στη Θάλασσα του Μαρμαρά – Έγινε αισθητός σε Κωνσταντινούπολη και Προύσα

1/07/2025 - 1:01μμ
Ο τέως δήμαρχος της Σμύρνης Τουντς Σογέρ (φωτ.: x.com/ulkucuresmitc)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθη ο τέως δήμαρχος Σμύρνης με τις ίδιες κατηγορίες που είχε συλληφθεί ο Ιμάμογλου

1/07/2025 - 11:14πμ
Στιγμιότυπο από τη σύλληψη των Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: Χ/BrashNews)
ΚΟΣΜΟΣ

Αζερμπαϊτζάν: Συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων κλιμακώνουν την ένταση με τη Μόσχα

30/06/2025 - 11:57μμ
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας Οζγκιούρ Οζέλ κινδυνεύει με καθαίρεση το δικαστήριο κρίνει άκυρο το συνέδριο μέσω του οποίου εξελέγη επικεφαλής του κόμματος (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η δίκη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

30/06/2025 - 9:15μμ
Κούρδος διαδηλωτής κρατά σημαία με το πρόσωπο του Οτζαλάν (φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Με συμβολική τελετή θα ξεκινήσει ο αφοπλισμός των μελών του PKK

30/06/2025 - 8:07μμ
Ο Ράιλαντ Χέντλι και η Λουίζα Νταν
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: 92χρονος καταδικάστηκε για βιασμό και φόνο που διέπραξε πριν από 58 χρόνια

30/06/2025 - 7:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορεύοντας πιτσάκ' στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ (φωτ.: facebook/Pontian Society «Pontos» of Norwalk)

Ομογένεια: Τα Ποντιάκια του Νόργουοκ έβγαλαν τα …μαχαίρια τους

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Ωραιόκαστρο: Σε εξέλιξη φωτιά στο Μεσαίο – Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι μετά από μήνυμα του 112

7 ώρες πριν
Εικόνα από βίντεο στην ιστοσελίδα της NASA που αναγράφει «η ζωντανή μετάδοση θα αρχίσει σε λίγο» (φωτ.: NASA)

NASA: Διαστημικοί περίπατοι αστροναυτών και εκτοξεύσεις πυραύλων σε ζωντανή μετάδοση στο… Netflix

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / ANSA / Ciro Fusco)

Καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδί πέθανε μέσα σε αυτοκίνητο στην Ισπανία – Νεκρούς μετρά και η Ιταλία

8 ώρες πριν
(Φωτ,: facebook/ Ξενιτέας Ποντίων Σταυρού)

Ο «Ξενιτέας» ετοιμάζεται να γλεντήσει ποντιακά και λαϊκά στον Σταυρό

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EYROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Λεωφόρος Συγγρού: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών, Τετάρτη και Πέμπτη

9 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign