pontosnews.gr
Δευτέρα, 6/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Προσφυγή της αντιπολίτευσης κατά του νόμου για τους αδέσποτους σκύλους

Το CHP κατέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ζητώντας την ακύρωση του νόμου

16/08/2024 - 11:29πμ
Μέλη του αντιπολιτευτικού κόμματος CHP κρατούν πανό που αναγράφουν «Μην σκοτώνετε, αφήστε τα ζωντανά» και «Αποσύρετε τον νόμο» στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά την ψήφιση του επίμαχου νόμου για τα αδέσποτα σκυλιά στο τουρκικό κοινοβούλιο (φωτ.: EPA/Necati Savas)

Μέλη του αντιπολιτευτικού κόμματος CHP κρατούν πανό που αναγράφουν «Μην σκοτώνετε, αφήστε τα ζωντανά» και «Αποσύρετε τον νόμο» στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά την ψήφιση του επίμαχου νόμου για τα αδέσποτα σκυλιά στο τουρκικό κοινοβούλιο (φωτ.: EPA/Necati Savas)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας προσέφυγε χθες, Πέμπτη, το μεγαλύτερο κόμμα της  αντιπολίτευσης προκειμένου να ακυρώσει επίμαχο νόμο, ο οποίος ανοίγει το δρόμο για τη μαζική θανάτωση αδέσποτων σκύλων.

Ο νόμος παραβιάζει τα δικαιώματα των ζώων και διεθνείς συνθήκες, έγραψε στο X o βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Γκιοκχάν Γκιουναϊντίν.

Το CHP, το οποίο κέρδισε τους περισσότερους δήμους στη χώρα στις τοπικές εκλογές του Μαρτίου, είχε δηλώσει νωρίτερα πως δεν θα εφαρμόσει το νόμο.

Στα τέλη Ιουλίου, παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες, το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε το νόμο που επιτρέπει σε ορισμένες περιπτώσεις τη θανάτωση αδέσποτων σκύλων.

Οι αλλαγές που επιφέρει σε έναν υφιστάμενο νόμο για τα δικαιώματα των ζώων, δίνουν στους δήμους την εξουσία να μαζεύουν αδέσποτους σκύλους και να τους κλείνουν σε καταφύγια ζώων για υιοθεσία ή άλλα μέτρα, περιλαμβανομένης της θανάτωσης.

Οι αλλαγές επιτρέπουν την ευθανασία σκύλων που χαρακτηρίζονται από κτηνιάτρους άρρωστοι ή επιθετικοί ή εκτιμάται ότι δημιουργούν «κίνδυνο για την υγεία ανθρώπων και ζώων». Αυτό θα το αποφασίζουν οι κτηνίατροι.

Οι δημοτικές αρχές είναι τώρα υποχρεωμένες να συλλαμβάνουν τους αδέσποτους σκύλους και να τους κλείνουν σε καταφύγια ζώων. Αν είναι δυνατό, οι σκύλοι θα αποκτούν νέους ιδιοκτήτες και νέο σπίτι.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων εκφράζουν ωστόσο φόβους ότι η πλειονότητα των ζώων αυτών θα θανατώνεται, επικαλούμενοι την ανεπάρκεια και την απουσία κανονιστικών ρυθμίσεων για τα καταφύγια ζώων στην Τουρκία.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δικαιολογεί το μέτρο, μεταξύ άλλων με το επιχείρημα ότι αδέσποτοι σκύλοι επιτίθενται επανειλημμένα σε ανθρώπους.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, υπολογίζεται ότι στην Τουρκία υπάρχουν 4 εκατομμύρια αδέσποτοι σκύλοι, όμως μόνο γύρω στις 100.000 θέσεις σε καταφύγια ζώων.

Μερικοί δήμοι έχουν ήδη αρχίσει να μαζεύουν τους σκύλους από τους δρόμους, είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Χαϊντάρ Οζκάν της οργάνωσης Haykonfed για τα δικαιώματα των ζώων.

Την περασμένη εβδομάδα, η ανακάλυψη από την Haykonfed και άλλες οργανώσεις των θαμμένων πτωμάτων 12 σκύλων στην Άγκυρα προκάλεσε συζήτηση.

Οι αρχές της συνοικίας Αλτινντάγκ της Άγκυρας δήλωσαν ότι τα ζώα πέθαναν από φυσικά αίτια. Ωστόσο ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων υποψιάζονται ότι οι σκύλοι δηλητηριάσθηκαν και διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διαδηλώτρια στη Σάντα Κρουθ της Τενερίφης φορά καπέλο που γράφει «Ελευθερώστε στην Παλαιστίνη» (φωτ.: EPA/Ramon De La Rocha)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ και Χαμάς θα συζητήσουν αύριο την απελευθέρωση των ομήρων – Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να δρα στη Γάζα

5/10/2025 - 9:34μμ
Διαδηλώτρια στο Παρίσι κρατά αφίσα που γράφει «Ελευθερώστε τη Γάζα-Ελευθερώστε τα μέλη του Global Sumud Flotilla» (φωτ.: EPA/Christophe Petit Tesson)
ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΕΞ: Επιστρέφουν αύριο στην Ελλάδα οι 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»

5/10/2025 - 6:47μμ
Κάτοικοι της Γάζας εγκαταλείπουν την πόλη προς Νότο (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Περίπου 900.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ

5/10/2025 - 3:53μμ
(Φωτ.: EPA / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Τη Δευτέρα στην Αίγυπτο ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων για τη Γάζα

5/10/2025 - 10:37πμ
Τούρκοι ακτιβιστές, μέλη του Global Sumud Flotilla, δίνουν συνέντευξη Τύπου μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA/STR)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Εισαγγελική έρευνα κατά του Ισραήλ – Καταθέσεις από μέλη του στολίσκου Sumud

5/10/2025 - 9:08πμ
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν (φωτ.: EPA/Mohamed Ali)
ΚΟΣΜΟΣ

Απειλή πολέμου από τον Φιντάν εναντίον «συμμαχιών στην Ανατολική Μεσόγειο που προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τουρκία»

5/10/2025 - 8:38πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronen Zvulun)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου εμφανίζεται νικητής: Και εμείς στη Γάζα και οι όμηροι σύντομα σπίτια τους

4/10/2025 - 11:42μμ
Διαδηλωτής στο Καράτσι του Πακιστάν κρατά φωτογραφία της Γκρέτα Τούνμπεργκ (φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Καταγγελία για κακοποίησή της από Ισραηλινούς – «Την ανάγκασαν να φιλήσει την ισραηλινή σημαία»

4/10/2025 - 11:18μμ
Ο Αντρέι Μπάμπις λίγο προτού εκφωνήσει τον νικητήριο λόγο του, σε συγκέντρωση του ΑΝΟ στην Πράγα (φωτ.: EPA / Martin Divisek)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο «Τραμπ της Τσεχίας» νικητής των βουλευτικών εκλογών

4/10/2025 - 10:14μμ
Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών στο κέντρο της Τιφλίδας, 4 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / David Mdzinarishvili)
ΚΟΣΜΟΣ

Γεωργία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο προεδρικό μέγαρο – Ταραχές ανήμερα των δημοτικών εκλογών

4/10/2025 - 9:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Δήμος Παύλου Μελά)

Ο δήμος Παύλου Μελά τίμησε τη μνήμη των Ελλήνων μαρτύρων του Πόντου στα Δικαστήρια της Αμάσειας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Super League: Μόνη πρώτη με παλικαρίσια ανατροπή η ΑΕΚ – Νίκη για Παναθηναϊκό, εξάρα ο Λεβαδειακός

2 ώρες πριν
Περιπολικό της ΕΛΑΣ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Διπλό φονικό στη Μεσσηνία: Άγνωστος μπήκε σε κάμπινγκ και άρχισε να πυροβολεί

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Ο ΠΑΟΚ υπέταξε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα

2 ώρες πριν
Η ηθοποιός Χρύσα Παπά σε χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την παράσταση (φωτ.: Αγγελική Κοκκοβέ)

«Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου» ξανά στη Θεσσαλονίκη

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Πλατέος«Οι Κομνηνοί»)

Χορευτικά άρχισε η νέα χρονιά στον Σύλλογο Ποντίων Πλατέος «Οι Κομνηνοί»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign