pontosnews.gr
Τρίτη, 14/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Google: Ενημέρωση για τις πυρκαγιές στους Χάρτες – Σε ποιες χώρες είναι διαθέσιμη η νέα λειτουργία

Η τεχνητή νοημοσύνη αναλύει δεδομένα από δορυφορικές εικόνες και παρέχει ενημέρωση για την ασφάλεια των χρηστών

30/07/2024 - 10:46πμ
Ενημέρωση στους Χάρτες για τη φωτιά που μαίνεται στην Εύβοια

Ενημέρωση στους Χάρτες για τη φωτιά που μαίνεται στην Εύβοια

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τη δυνατότητα παρακολούθησης των ορίων των πυρκαγιών στην Αναζήτηση και στους Χάρτες, καθώς και μέσω push ειδοποιήσεων βάσει τοποθεσίας δίνει πλέον η Google με την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) σε 15 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι χώρες αυτές είναι Ανδόρρα, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κένυα, Κροατία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Μονακό, Πορτογαλία, Ρουάντα, Σλοβενία και Τουρκία.

Οι πληροφορίες αυτές εμφανίζονται μέσω ειδοποιήσεων και λειτουργιών που παρέχουν ενημέρωση σχετικά με το πώς να παραμείνουν ασφαλείς οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά σε πυρκαγιά.

Πώς λειτουργεί

Το μοντέλο παρακολούθησης πυρκαγιών με Τεχνητή Νοημοσύνη της Google εκπαιδεύεται μέσω πολλαπλών πηγών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης μιας πληθώρας δεδομένων από δορυφορικές εικόνες. Επίσης, το μοντέλο δασικών πυρκαγιών επικυρώνεται μέσω τη σύγκρισης που πραγματοποιείται με το μοντέλο της Google για τις καμένες εκτάσεις (model of fire scars), δηλαδή τα σχήματα στο έδαφος που δημιουργούνται μετά τον περιορισμό μιας πυρκαγιάς – με βάση μετρήσεις από προηγούμενες πυρκαγιές.

Άλλα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης χρησιμοποιούνται για την επαλήθευση της ύπαρξης πυρκαγιών, και όλα αυτά μαζί δίνουν τη δυνατότητα για πιο ακριβή και σαφή όρια πυρκαγιών συγκριτικά με τη μεμονωμένη χρήση δορυφορικών εικόνων.

Στιγμιότυπο από τους Χάρτες δείχνει την ειδοποίηση για τη φωτιά στην Εύβοια

Ενημέρωση για πάνω από 40 πυρκαγιές

Έχοντας αναπτύξει αυτή τη νέα υπηρεσία φέτος το καλοκαίρι, η Google έχει ήδη χαρτογραφήσει πάνω από 40 πυρκαγιές στη νότια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων πυρκαγιών στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο τον περασμένο μήνα – καθώς και άλλες από την Πορτογαλία έως την Κένυα.

H Google προβάλλει τα όρια των πυρκαγιών στην «Αναζήτηση» και στους «Χάρτες» και καθιστά τις πληροφορίες διαθέσιμες μέσω ειδοποιήσεων, συμπληρώνοντας τις υπάρχουσες απόπειρες που αποσκοπούν στο να έχουν οι άνθρωποι πρόσβαση σε πληροφορίες και να παραμείνουν ασφαλείς. Μόνο την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, μετά το ξέσπασμα πυρκαγιών στην Ευρώπη και την Αφρική, περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν τις σχετικές πληροφορίες της Google σχετικά με τις πυρκαγιές.

Ο εντοπισμός των ορίων των πυρκαγιών επισημαίνει η εταιρεία, έχει ως στόχο να καταστεί ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους κατοίκους μιας περιοχής που μιλούν τη γλώσσα όσο και για τους επισκέπτες της που πιθανόν δεν γνωρίζουν την τοπική γλώσσα. Οι ειδοποιήσεις αυτές βασίζονται στις ρυθμίσεις του χρήστη και στη γλώσσα προτίμησής του, δίνοντας στους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου τη δυνατότητα να λαμβάνουν, έγκαιρα και στη γλώσσα τους, πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές πυρκαγιές.

Οι πληροφορίες εμφανίζονται επίσης στους Χάρτες Google κατά τη χρήση της λειτουργίας πλοήγησης, βοηθώντας τους ταξιδιώτες να κατανοήσουν εάν υπάρχουν κρίσεις, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμοί κοντά στη διαδρομή τους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Reid Wiseman και ο Jeremy Hansen (φωτ.: NASA / Bill Ingalls)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

NASA: Οι αστροναύτες της αποστολής «Artemis II» επέστρεψαν στη Γη – Η εντυπωσιακή στιγμή της προσθαλάσσωσης

11/04/2026 - 10:32πμ
Το φαινόμενο «Earthset» όπως καταγράφηκε από το παράθυρο του διαστημόπλοιου Orion (φωτ.: NASA)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αθέατη πλευρά της Σελήνης: Η στιγμή που η Γη «δύει» – Οι εικόνες που αλλάζουν όσα ξέραμε

7/04/2026 - 6:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Artemis II: Η ιστορική τροχιά γύρω από τη Σελήνη και η επιστροφή μετά από 406.000 χλμ.

7/04/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ιωάννα Καρδαρά)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παγκόσμια διάκριση για την ελληνική Τεχνητή Νοημοσύνη: Στα 100 κορυφαία έργα της UNESCO τρεις ελληνικές πρωτοβουλίες

5/04/2026 - 10:19πμ
Φωτογραφία της Γης που τράβηξε ο διοικητής της αποστολής Artemis II Ριντ Γουάιζμαν, από το παράθυρο της κάψουλας Orion στις 2 Απριλίου 2026, μετά την ολοκλήρωση της τροχιάς προς τη Σελήνη (φωτ.: NASA / EPA / Reid Wiseman)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Γη όπως δεν την έχουμε ξαναδεί – Οι πρώτες εικόνες από το Artemis II καθηλώνουν τους αστροναύτες

4/04/2026 - 3:51μμ
Άνδρας κοιτάζει το κινητό του (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οθόνες, social media και AI: Πόσο χρόνο περνάμε online και τι κόστος έχει για σώμα, νου και σχέσεις

4/04/2026 - 11:22πμ
Μέλος της ομάδας SpaceDot κρατά στα χέρια του τον νανοδορυφόρο PeakSat, στο στάδιο της κατασκευής του (φωτ. αρχείου: facebook/SpaceDot)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΑΠΘ: Εκτοξεύτηκε στο διάστημα ο νανοδορυφόρος PeakSat – Δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από φοιτητές

30/03/2026 - 8:15μμ
Ανασκαφές στο βραχώδες καταφύγιο Tourtoirac στη Γαλλία, όπου βρέθηκαν τρία λείψανα Νεάντερταλ που αναλύθηκαν στη μελέτη (φωτ.: Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν/ Credit: Luc Doyon)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Χαρούλα Φωτιάδου: Ελληνίδα ερευνήτρια ρίχνει φως σε ένα από τα μεγαλύτερα προϊστορικά αινίγματα, την εξαφάνιση των Νεάντερταλ

29/03/2026 - 2:28μμ
Από αριστερά, ο Αδριανός Γολέμης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Κωνσταντίνος Καράντζαλος (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αρχίζει την εκπαίδευση αστροναυτών ο πρώτος Έλληνας που θα συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

23/03/2026 - 6:50μμ
(Φωτ.: Pixabay / Marghe)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εαρινή Ισημερία: Μαθητές, εκπαιδευτικοί, ναυτικοί και επιστήμονες θα επαληθεύσουν πειραματικά τη σφαιρικότητα της Γης

16/03/2026 - 1:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: stonisi.gr / Παναγιώτης Μπαλάσκας)

Λέσβος: Λαμπρός και φέτος ο εορτασμός των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

3 λεπτά πριν
Τομ Χανκς και Μελίνα Κανακαρίδη σηκώνουν το κουβούκλιο του Επιταφίου. Λος Άντζελες, 10 Απριλίου 2026 (φωτ.: Instagram / therealmelinak)

Τομ Χανκς: Επιτάφιος στο Λος Άντζελες – Σήκωσε το κουβούκλιο μαζί με την Κανακαρίδη

30 λεπτά πριν
Ο  νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μακάριος Λαζαρίδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Σάββατο 4 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Μπελτές)

Λαζαρίδης για πτυχίο: «Δεν απολογούμαι» – Σφοδρή πολιτική σύγκρουση και αιτήματα αποπομπής

53 λεπτά πριν
Η τουρκική σημαία δίπλα στην ελληνική και την ευρωπαϊκή, στο υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

ΥΠΕΞ: «Θρησκευτική η μειονότητα στη Θράκη» – Αντίδραση σε τουρκική ανάρτηση για την Ξάνθη

1 ώρα πριν
Το δεξαμενόπλοιο Jag Vasant μετέφερε υγροποιημένο αέριο  μέσω των Στενών του Ορμούζ. Καταπλέει στο λιμάνι της Μουμπάι. 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Divyakant Solanki)

ΗΠΑ-Ιράν: Σήματα αποκλιμάκωσης με το βλέμμα σε πιθανές συνομιλίες – Υποχωρεί το πετρέλαιο

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των κτηνοτρόφων της Λέσβου. 14 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Στο Νησί)

Λέσβος: Κλιμακώνουν οι κτηνοτρόφοι – Απέκλεισαν το λιμάνι της Μυτιλήνης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign