pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Χεζμπολάχ απείλησε την Κύπρο – Η βρετανική θέση

Το θέμα απασχόλησε και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης

22/06/2024 - 4:16μμ
Υποστηρικτές της Χεζμπολάχ παρακολουθούν την ομιλία του ηγέτη της οργάνωσης Σαγέντ Χάσαν Νασράλα (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Υποστηρικτές της Χεζμπολάχ παρακολουθούν την ομιλία του ηγέτη της οργάνωσης Σαγέντ Χάσαν Νασράλα (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από λάθος υπολογισμό να δημιουργηθεί επεισόδιο στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ. «Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση», απάντησε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τις απειλές που εξαπέλυσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα κατά της Κύπρου στα μέσα της εβδομάδας.

Ο Νασράλα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την Τετάρτη, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως η Χεζμπολάχ έχει πληροφορίες ότι στην Κύπρο και στα αεροδρόμια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των βρετανικών βάσεων, εκπαιδεύονται Ισραηλινοί στρατιώτες.

Όπως μάλιστα επεσήμανε πριν από έναν μήνα, είχε ο ίδιος ζητήσει από αξιωματικούς του Λιβάνου να συζητήσουν το θέμα με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη. «Εάν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει (κυπριακές) αεροπορικές βάσεις για να χτυπήσει τον Λίβανο, (η Κύπρος) θα συρθεί στον πόλεμο», τόνισε χαρακτηριστικά στο διάγγελμά του ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Διπλωματικές πηγές του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι «περιοχές των κυρίαρχων βάσεων στην Κύπρο δεν έχουν φιλοξενήσει ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό ή αεροσκάφος από (σ.σ. και πριν) την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς».

Παράλληλα η ίδια πηγή επισημαίνει ότι η Βρετανία «ανησυχεί για τη κατάσταση στη Μπλε Γραμμή (οριοθέτηση συνόρων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ και του Λιβάνου)» και γι’ αυτό το Ηνωμένο Βασίλειο προτρέπει «όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση, όπως ορίζει η απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Επίσης τονίζει ότι η Βρετανία αναγνωρίζει «τον ουσιαστικό σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζουν η Προσωρινή Δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) και οι Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου (LAF)», ενώ σημειώνει πως «το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μακροχρόνιος υποστηρικτής των Λιβανικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση της σταθερότητας του Λιβάνου».

Το θέμα απασχόλησε και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, με την εφημερίδα Financial Times να επισημαίνει ότι στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Νασράλα απείλησε για πρώτη φορά τη γειτονική Κύπρο λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ θα θεωρούσε την Κύπρο «μέρος του πολέμου» εάν επέτρεπε στο Ισραήλ να συνεχίσει να χρησιμοποιεί κυπριακά αεροδρόμια και βάσεις για στρατιωτικές ασκήσεις.

Σύμφωνα με τη Financial Times, το διάγγελμα του Νασράλα αυξάνει τους φόβους για γενίκευση του πολέμου μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ καθώς η πολεμική ρητορική από τον Οκτώβριο, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, κλιμακώνεται.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και σχετικά δημοσιεύματα των εφημερίδων Guardian και Daily Telegraph.

• Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ι. Καριπίδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ θα διαθέτει πλέον έδρα Κυπριακών Σπουδών (φωτ.: facebook/Νομική Σχολή ΑΠΘ-Faculty of Law AUTH)
ΚΥΠΡΟΣ

Εγκαινιάζεται η έδρα Κυπριακών Σπουδών στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ

21/10/2025 - 3:30μμ
O Ερχιουρμάν μιλά στους οπαδούς του μετά την εκλογική του νίκη (φωτ.: EPA / Birol Bebek)
ΚΥΠΡΟΣ

Προσωπική ήττα του Ερντογάν η εκλογή Ερχιουρμάν στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο

20/10/2025 - 9:32πμ
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ικανοποίηση για την νίκη Ερχιουρμάν – Σε συνάντηση «το συντομότερο δυνατόν» προσβλέπει ο Χριστοδουλίδης

19/10/2025 - 9:40μμ
(Φωτ.: Cyprus Times)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: 45χρονος συνελήφθη για την υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους στη Λεμεσό

18/10/2025 - 11:09μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: Το «κοινοβούλιο» του Ψευδοκράτους ενέκρινε την πρόταση λύσης δύο κρατών – Για ποιον λόγο έγινε τώρα

18/10/2025 - 12:15μμ
(Εικ.: pontosnews.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Νέο ΔΣ στο Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»

10/10/2025 - 4:05μμ
(Φωτ.: admie.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Αθήνα και Λευκωσία «ξαναπιάνουν» το καλώδιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης

10/10/2025 - 9:10πμ
Από αριστερά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη Νέα Υόρκη (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΚΥΠΡΟΣ

Ν. Χριστοδουλίδης: «Φυσικά θα γίνει το καλώδιο, δεν υπάρχει καμία κρίση»

6/10/2025 - 8:36μμ
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Αννίτα Δημητρίου (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΚΥΠΡΟΣ

Αν. Δημητρίου: Ενιαίο, αρραγές και αδιάσπαστο το μέτωπο Ελλάδας-Κύπρου

5/10/2025 - 5:04μμ
(Φωτ. αρχείου: Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: «Κόντρα» Χριστοδουλίδη-ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση

5/10/2025 - 3:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλατφόρμα εξόρυξης στην Ανατολική Μεσόγειο (φωτ.: EPA / Marc Israel Sellem / POOL)

Υδρογονάνθρακες: Chevron και Helleniq Energy στα «οικόπεδα» σε Κρήτη και Πελοπόννησο – Πότε αρχίζουν οι έρευνες

20 λεπτά πριν
Συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογούνται οι πρώτοι 12 από τους 37 κατηγορούμενους

44 λεπτά πριν
Επετειακός λογότυπος για το 2025 (φωτ.: Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»)

Αλλαγή σελίδας στο Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» – Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

1 ώρα πριν
Γιατρός έξω από μονάδα εντατικής θεραπείας (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κορωπί: Διασωληνωμένη η 40χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της

2 ώρες πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 23 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: European Union)

Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: Mακάρι η Τουρκία να άλλαζε άποψη

2 ώρες πριν
Εικόνες της Αγίας Ελένης εκ Σινώπης και της Αγίας Μαρίνας στο τέμπλο του ομώνυμου Ιερού Ναού στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης (πηγή: facebook.com/inagmarinis)

Αγία Ελένη εκ Σινώπης Πόντου: Την 1η Νοεμβρίου τιμάται η μνήμη της – Στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης η Τίμια Κάρα της

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign