pontosnews.gr
Πέμπτη, 4/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Δρομολογήθηκε η ανάπλαση του Κυβερνείου – Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας για το «Ζάππειο της Β. Ελλάδας»

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας

5/06/2024 - 9:15μμ
Οικογενειακή φωτογραφία από την εκδήλωση υπογραφής του μνημονίου (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Οικογενειακή φωτογραφία από την εκδήλωση υπογραφής του μνημονίου (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στη δέσμευση για την αναβίωση του Κυβερνείου, το γνωστό στους Θεσσαλονικείς ως Παλατάκι, προχώρησαν σήμερα, Τετάρτη, από τους κήπους του ιστορικού κτηρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, στη διάρκεια της τελετής υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας για την ανάπλασή του.

Ειδικότερα, το μνημόνιο που υπογράφτηκε ανάμεσα στη Βουλή των Ελλήνων, το Υπερταμείο και την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), προβλέπει ότι το Κυβερνείο θα αποτελεί πλέον μία μόνιμη παρουσία της ελληνικής Βουλής στη Θεσσαλονίκη. 

«Σήμερα είναι μία μέρα χαράς και συγκίνησης καθώς κάνουμε το πρώτο βήμα για να γίνει πράξη ένα όνειρο δεκαετιών ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν είναι άλλο από το να αποδοθεί πάλι αυτό το ιστορικό κτήριο, τόσο ταυτισμένο με τη σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης, πίσω στην πόλη, ως δημόσιος χώρος», είπε ο πρωθυπουργός.

»Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας αυτού του τοπόσημου επιβάλλει τη λύση η οποία δρομολογήθηκε και η οποία δεν είναι άλλη από το να αποκτήσει ουσιαστικά η Βουλή ένα πόδι, μία μόνιμη παρουσία στη Θεσσαλονίκη, έναν χώρο συζητήσεων, συνεδρίων, έναν χώρο πολιτισμού, έναν χώρο ο οποίος μπορεί να αξιοποιήσει με την ίδια άνεση το κτήριο αλλά και τον εξωτερικό χώρο. Αυτό είναι το όραμα του προέδρου της Βουλής, αυτό είναι το όραμα το οποίο στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση και εγώ προσωπικά και ως πρωθυπουργός και ως βουλευτής Θεσσαλονίκης. Και χαίρομαι, ιδιαίτερα, για το γεγονός ότι ομόφωνα η Βουλή αποφάσισε να αναλάβει τη δαπάνη της επισκευής αυτού του κτηρίου, έτσι ώστε να μπορέσει το συντομότερο δυνατό να αποδοθεί και πάλι στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης».

Ο Κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε και το σύλλογο «Φίλοι του Κυβερνείου» για τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε να φτάσουμε στη σημερινή εξέλιξη.

Στιγμιότυπο από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Κ. Τασούλας: Το Ζάππειο της Θεσσαλονίκης

Μέχρι και πέρυσι η αναβίωση του Κυβερνείου ήταν όνειρο θερινής νυκτός για τη Θεσσαλονίκη, ο καημός της περιοχής, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Κ.Τασούλας και υπογράμμισε: «Δεν είναι πια όνειρο. Είναι ένα σχέδιο συγκροτημένο, μελετημένο, εμπεριστατωμένο, με χρονοδιάγραμμα και με δυνατότητα υλοποίησης. Αυτό το σχέδιο λέει ότι το Υπερταμείο και η ΕΤΑΔ, συνεργαζόμενοι με τη Βουλή των Ελλήνων θα αποδώσουν στην τοπική κοινωνία ανακαινισμένο, αποκατεστημένο και σε πλήρη λειτουργικότητα αυτό το υπέροχο κτίριο που θα μπορούσε να εξελιχθεί και ακόμη παραπάνω σε Ζάππειο της Βορείου Ελλάδος».

Χρύσα Αράπογλου: Εξαιρετική αρχή

Την ικανοποίηση της για τη σημερινή εξέλιξη εξέφρασε η δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, η οποία παρατήρησε πως τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί εγκατάλειψη της ακτογραμμής της Θεσσαλονίκης.

«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε στοιχεία εγκατάλειψης της ακτογραμμής της Θεσσαλονίκης, παρακμής, ρύπανσης και για μας είναι μία εξαιρετική στιγμή η σημερινή. Είναι μία εξαιρετική μέρα, διότι η αναστήλωση του Κυβερνείου μπορεί να ρυμουλκήσει και όλα τα άλλα που πρέπει να γίνουν για την ενιαία ανάπτυξη της ακτογραμμής αυτής, η οποία μπορεί να αλλάξει την όψη και το μέλλον της πόλης», είπε η δήμαρχος.

Παράλληλα σημείωσε ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να αφορά το στρατόπεδο Κόδρα.

Το Κυβερνείο όπως είναι σήμερα (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους εξωτερικούς χώρους του Κυβερνείου από βουλευτές της ΝΔ και τον πρόεδρο του συλλόγου «Φίλοι του Κυβερνείου» Νίκο Καρακώστα, οι οποίοι τον ενημέρωσαν και για την ιστορία του κτιρίου.

Η τελετή έγινε με φόντο το σύνθημα «το Κυβερνείο αναβιώνει η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί» και το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης και η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΤΑΔ Ηρώ Χατζηγεωργίου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, οι υφυπουργοί Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Ρούμπος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κηδεία του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δημοσιογράφου Νάσου Αθανασίου στον  Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Άνω Βριλήσσια, Πέμπτη 4 Ιουνίου (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησαν τον Νάσο Αθανασίου συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες

4/06/2026 - 9:34μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπακτος: Tο σοκαριστικό βίντεο που καταγράφει μητέρα να σώζει το παιδί της πριν από σφοδρή σύγκρουση

4/06/2026 - 8:38μμ
(Φωτ.: ΥΠ.ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κεφάλαιο στις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι πρώτες γυναίκες νεοσύλλεκτες παρουσιάστηκαν στη Λαμία

4/06/2026 - 6:18μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρός 82χρονος από πυροβολισμό – Στη σύλληψη του αδελφού του προχώρησαν οι Αρχές

4/06/2026 - 5:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Φιλοθέη: Άρχισε από μελίσσια στο Άλσος Βεΐκου και επεκτάθηκε – Οι μελισσοκόμοι απομακρύνθηκαν αντί να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική!

4/06/2026 - 3:27μμ
Στιγμιότυπο από εμπορικό κατάστημα στην Αθήνα (φωτ. αρχείου: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θερινές εκπτώσεις 2026: Πρεμιέρα στις 13 Ιουλίου

4/06/2026 - 3:06μμ
Το ανδρόγυνο σε κοινή έξοδο και δεξιά η πολυκατοικία όπου διέμεναν (πηγές: Facebook / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: GPS στο αυτοκίνητο, κοριοί στο σπίτι – Νέα στοιχεία για τον εφιάλτη της 39χρονης

4/06/2026 - 1:10μμ
Εικόνα από το σημείο όπου έπεσε το ταξί, στο λιμάνι του Πειραιά στη θαλάσσια περιοχή της Πύλης Ε4      (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρός ο οδηγός του ταξί που έπεσε στο λιμάνι

4/06/2026 - 10:58πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «ΘΕΡΙΣΜΟΣ»: Το «ελληνικό FBI» εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα που ρήμαζε τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Δυτική Μακεδονία

4/06/2026 - 10:30πμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Φανή Τρυψάνη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και καλοκαιρινές βροχές κατά τόπους θα κυλήσει η μέρα

4/06/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Τρικάκια έξω από το σπίτι του βουλευτή Στράτου Σιμόπουλου στη Θεσσαλονίκη

16 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την παράλληλη εκδήλωση «Η φωνή της κοινότητας: Οι Έλληνες της Ουκρανίας για τον εαυτό τους». Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Федерація грецьких товариств України)

Από τη Μαριούπολη και το Χάρκοβο στο Κίεβο: Οι Έλληνες της Ουκρανίας μιλούν για τις ρίζες και το μέλλον τους

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Ισόπαλη η Eθνική με τη «μουντιαλική» Σουηδία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/ Mikhail Metzel/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Πούτιν: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις» – Ζελένσκι: «Αρκετά με τον πόλεμο»

1 ώρα πριν
Κηδεία του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δημοσιογράφου Νάσου Αθανασίου στον  Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Άνω Βριλήσσια, Πέμπτη 4 Ιουνίου (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)

Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησαν τον Νάσο Αθανασίου συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες

2 ώρες πριν
Ο Νίκος Σεργιανόπουλος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)

Σαν σήμερα: Η δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου που συγκλόνισε την Ελλάδα και σημάδεψε για πάντα τον καλλιτεχνικό κόσμο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign